Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Že by prostějovští fotbalisté postoupili přes prvoligové Slovácko do osmifinále MOL Cupu, věřil asi málokdo. Zázraky se i ve fotbale přesto dějí a každý zápas je otevřený. Po vítězství v Jihlavě se navíc zdálo, že by Hanáci mohli být v dobrém rozmaru a sehrát vyrovnaný zápas. Dvě penalty v prvním poločase a další hrubky po rohových kopech znamenaly definitivu už do poločasu. Se stavem 0:4 už po přestávce něco udělá málokterý trenér.

A právě prostějovský lodivod Pavel Šustr dal v zápase příležitost těm méně exponovaným hráčům. Do branky se na podzim poprvé dostal Bréda, na levém beku hrál Sečkář, do zálohy se po karetním trestu vrátil Spáčil a ofenzivní snažení měli na starost Šteigl s navrátilcem Rolincem.
Nejvytíženějším se nakonec ukázal prostějovský gólman. Že borci z východu Moravy po nečekané prohře s Pardubicemi nepropadli malomyslnosti, naznačil už po osmi minutách útočník Kliment, jehož hlavička byla jen předzvěstí ďábelské jízdy. Tentýž hráč pak připravil příležitost Sadílkovi, ten měl ale na zadní tyči k míči daleko.
Po čtvrthodině centrující Hellebrand nastřelil ruku Bialka a právě Kliment proměnil nařízenou penaltu, když Brédu poslal na opačnou stranu – 1:0. Na druhé straně si na centr z trestného kopu naběhl Machynek, hlavičkoval však mimo domácí branku. Slovácko bylo aktivnější a po Havlíkem rozehraném nepřímém kopu Matoušek v šestnáctce fauloval a byla z toho penalta číslo 2. Kliment si tuto herní činnost s gustem zopakoval, poslal Brédu opět na opačnou stranu a zvýšil vedení – 2:0.
Konec poločasu byl pak pro eskáčko definitivní pohromou. Havlíkův rohový kop na přední tyč prodloužil za sebe Hofmann a nabíhající Kadlec z malého vápna dopravil míč znovu za brankovou čáru – 3:0. Rohové kopy na bližší tyč byly na Slovácku eskáčku osudem. Ten úplně poslední v první půli Bréda na přední tyči dobře nezasáhl, míč propadl před branku a další obránce Reinberk jej pohotově uklidil do sítě – 4:0.
Díky přestávce chvilku nepadaly branky, což po změně stran platilo až do sedmdesáté minuty. Mezitím došlo k několika střídáním a zvýšené aktivitě druholigového celku, ovšem bez výraznější šance. Jak dát gól na tři doteky, předvedlo Slovácko týmu z nižší soutěže dokonale. Obránce posunul míč na Sadílka, který dlouhým centrem našel před šestnáctkou Kubalu, ten sklepl míč Klimentovi a domácí útočník pohotovou střelou do šibenice završil hattrick – 5:0.
Sadílek byl i při poslední gólové akci, když našel centrem na zadní tyči nikým nehlídaného Havlíka, který si pohodlně zpracoval balón a přízemní křížnou střelou pečetil výsledek – 6:0. Píchal pak ještě nastřelil tyč a v samém závěru ještě prostějovští obránci dvakrát pomohli na čáře svému brankáři. 


Pozápasové hodnocení trenérů
Martin SVĚDÍK - 1. FC Slovácko:
„Vzhledem k přístupu hráčů, který byl diametrálně odlišný než v ligovém zápase, jsme dostali soupeře hned od začátku pod tlak, vytvářeli si šance, drželi balón, a i když tam byly nějaké nepřesnosti, tak jsme soupeře donutili k chybám, což bylo klíčové. Jsem rád, že jsme mohli využít širší kádr a mužstvo správně reagovalo na zápas s Pardubicemi. Teď je potřeba hlavu nastavit tak, abychom takto hráli, s takovou intenzitou a nasazením, i v ligových zápasech.“
Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Hodnocení nemůže být tentokrát nijak pozitivní. Zápas jsme nezvládli ani herně, ani dostatkem sebevědomí. Sami jsme se dostávali pod tlak, báli jsme se, v některých fázích z toho plynuly ztráty, koneckonců i penalty. Rohovým kopům, z nichž jsme dostali branky, předcházela nedůslednost bránění. Přicházejí pak standardní situace, které ještě ke všemu neuhlídáme. Slovácko nám nastavilo zrcadlo toho, jak je schopen hrát prvoligový tým, a jak my ještě máme velké rezervy v tom, abychom se mu aspoň přiblížili. Po dlouhé době jsem byl k hráčům velmi důrazný, měl jsem s nimi důrazný pohovor. Ještě si na videu ukážeme věci, které tam prostě nesmí být. Můžete prohrát, je to prvoligový tým, který by nás měl přehrát, ale nikoli takovým rozdílem.“

 

MOL Cup – 3. kolo
1.FC Slovácko – 1.SK Prostějov 6:0 (4:0)
Branky: 20. z penalty, 35. z penalty a 70. Kliment, 43. Kadlec, 45.(+1) Reinberk, 82. Havlík
Rozhodčí: Denev – Batík, Bureš. Žluté karty: 64. Mareček – 34. Matoušek. Hráno bez diváků.

Sestava Slovácka: Bajza – Reinberk (73. Pernica), Kadlec, Hofmann, Daníček – Sadílek, Mareček (65. Rezek), Havlík, Navrátil (46. Kohút) – Hellebrand (65. Kubala) – Kliment (70. Cicilia). Trenér: Martin Svědík
Sestava Prostějova: Bréda – Machynek (70. Sus), Bala, Bialek, Sečkář – Matoušek, Kopřiva (53. Omale), Spáčil, Jurásek (62. Zapletal) – Šteigl (53. Píchal) – Rolinc (62. Zikl). Trenér: Pavel Šustr

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...