Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Deváté kolo I.A třídy skupiny B přineslo tentokrát velmi divoké výsledky. Nejvyrovnanější zápas proběhl mezi Plumlovem a Kojetínem. Plumlov nakonec souboj dvou týmů bojujících o přežití zvládl lépe, přesto trenér Matoušek viděl jedno „ale“. To v Určicích jich nejspíš bude víc a k tomu nehezké vzpomínky, Kostelec na Hané je přejel rozdílem třídy a posouvá se nově tabulkou vzhůru. Čechovice se pak dostaly na vlnu výher a dobývají zpět ztracených pozic, soupeři nasázely šest branky. Naopak Protivanov po solidních výsledcích nezvládl emotivní zápas a odešel s prázdnou.

Sokol Plumlov
Kojetín-Kovalovice
2:2 (2:0) pk 4:2
Branky: 25. a 44. Fajstl – 53. Žůrek, 72. Teplý. Rozhodčí: Votava – Čampišová, Lasovský. Žluté karty: 43. Hladký, 58. Kotlán76. Vysloužil, 90+4. Kutný – 37. a 62. Jura, 58. Lýsek, 63. Žůrek. Červené karty: 62. Jura, 88. Javořík. Diváci: 50.

Sestava Plumlova: Kolomazník – Vysloužil, Kutný, Klváček, J. Kiška – Fajstl (78. Sobota), Ševcůj (46. V. Kotlán), Zabloudil, Aujezdský (46. F. Kotlán) – Hladký, Kolařík (32. P. Kiška). Trenér: Petr Matoušek.

Hodnocení trenéra Plumlova Petra Matouška: „Měly to být tři body. První poločas byl dobrý, vedli jsme 2:0. Druhý se naopak vůbec nepodařil, nehráli jsme to, co v tom prvním. Kojetín vyrovnal zaslouženě, v penaltách jsme pak byli lepší. Měly to být zkrátka tři body. Zápas pak byl i trochu emotivní, ale vše nakonec v pohodě.“

Sokol Čechovice
Sokol Opatovice
6:1 (4:0)
Branky: 1. F. Halouzka, 31. Jurníček, 36. Hostaša (vlastní), 39. Petržela, 73. Haluza, 87. Walter – 60. Durčák. Rozhodčí: Winkler – Majer, Matulík. Žluté karty: 54. Janásek. Diváci: 50.

Sestava Čechovic: Sedlařík – Běhal (75. Veselý), Lakomý, Jurníček, Hanák (46. Pospíšil) – Muzikant, Kolečkář, Petržela (73. Hatle), Valdez – Halouzka O. (46. Walter), Halouzka F. (69. Haluza). Trenér: Lukáš Koláček.

Hodnocení trenéra Čechovic Lukáše Koláčka: „Jsem strašně rád, že jsme zvítězili nad tímto soupeřem. Začalo to tím, že Muzikant výborně na straně vyřešil souboj. Byla z toho penalta a gól. Pak jsme vypadli z role, chybovali jsme. Sedlařík nás však podržel. Do poločasu se nám povedlo navýšit skóre. V poločase jsme udělali dvě střídání, chtěli jsme to ještě trochu oživit. V hlavě se ale našim hráčům usadil výsledek, mysleli si, že to bude v klidu. Ale soupeř snížil. Až v závěru se prosadili střídající hráči, Halouzka dostal od Petržely a velmi dobře vyřešil situaci, Muzikant zase po individuálce našel centrem Waltera. Soupeř pak nic neměl, po sedmdesáté minutě to bylo v klidu. Ve druhém poločase ale chyběla našemu týmu větší kvalita a dominance na míči. Vedení jsme podcenili a mysleli si, že se nic nemůže stát. Ofenziva ale zahrála super. Nyní nás ale čekají tři zápasy se soupeři z první pětky. Tato utkání nám nastaví zrcadlo.“

FC Kostelec na Hané
TJ Sokol Určice
5:0 (2:0)
Branky: 30. Grulich, 36. Chytil, 57. Preisler, 72. Skalník, 87. Kupka. Rozhodčí: Dokoupil – Horák, Wencl. Žluté karty: 55. Holoubek, 84. Pavlíček, 86. Zatloukal – 15. Rotchedl, 30. Sohlich, 39. Plančar, 55. Štěpánek, 82. Šnajdr. Diváci: 47.

Sestava Kostelce na Hané: Drčka – Holoubek, Baláš (44. Pavlíček), Lužný, Pazdera – Abrahám – Skalník (73. Kupka), Hruban (77. Keluc), Chytil (72. Zatloukal), Grulich (81. Škrabal) – Preisler. Trenér: Lubomír Keluc.
Sestava Určic: Sohlich – Mašek, Frehar (63. Šnajdr), Zelina, Plančar – Krajíček (46. Menšík), Bureš, Halouzka, Rotschedl – Žáček (73. Handl), Štěpánek. Trenér: David Kobylík.

Hodnocení trenéra Kostelce na Hané Lubomíra Keluce: „Od první minuty do první vstřelené branky to byl vyrovnaný zápas. Soupeř neměl po celý zápas větší šance. Po první brance jsme byli jednoznačně dominantní. Soupeř se sice snažil, měl ale dostat osm devět branek. Ale některé situace jsme nevyřešili dobře, chodili jsme sami na bránu, někdy v přečíslení tří na jednoho. I tak musím hráče pochválit, přistoupili k tomu, jak měli.“

Hodnocení trenéra Určic Davida Kobylíka: „Předvedli jsme tristní výkon od začátku do konce. Soupeř zaslouženě vyhrál. Musíme se podívat na zápasy, co jsou za námi, a odrazit se. Pokud totiž nechceme hrát agresivně a se zápalem, nemůžeme bodovat.“

SK Protivanov
Sokol Bělotín
1:5 (1:1)
Branky: 17. Ondroušek – 59. a 71. Vrána, 22. Lošťák, 89. Lhotský, 90. Murin. Rozhodčí: Štěpán – Valouch, Stloukal. Žluté karty: 41. Pospíšil, 56. Musil, 62. Piták – 43. Murin, 62. Šustal, 87. Škrobánek. Diváci: 48.

Sestava Protivanov: Piták (64. Piňos) – Z. Pospíšil (82. R. Sedlák), D. Nejedlý (14. F. Pospíšil (75. Vyroubal), Sekanina, Kropáč – Musil, Ondroušek, Dvořák, D. Sedlák – Grmela, V. Nejedlý. Trenér: Pavel Musil.

Hodnocení trenéra Protivanova Pavla Musila: „Budu hodnotit prvních šedesát minut. Na soupeře jsme byli dobře připravení, věděli jsme, co hraje, jak řeší útoky. Jejich hru jsme eliminovali. Od první půlky byl soupeř nervózní, nespokojený. Nejdříve jsme vedli 1:0, pak krásným brejkem srovnali. A pak to šlo: 1:2, 1:3, … Asi měl vyhrát, kdo měl vyhrát. Víc mě mrzí až úchylné dohrání našeho brankáře útočníkem. Hodně zákroků se nepíská. A to se nedá takto vést, zejména v soutěžích, kde mají ti lidé jít druhý den do práce.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...