Dobrý večer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Osmé kolo I.B třídy skupiny „A“ Olomouckého KFS přineslo několik zajímavých výsledků. Ovšem pro těsnou většinu zástupců Prostějovska v soutěži nepříjemných. Otaslavice totiž tentokrát ukopaly jen bod za prohru v penaltovém rozstřelu, Klenovice padly již podruhé v řadě a Vrchoslavice dostaly rovnou naloženo, načež padají tabulkou. Oproti tomu Pivín potvrdil zlepšenou formu a výrazným rozdílem vyhrál. Stejně se ale vedlo také Mostkovicím. Tým, který předlouho čekal na první body, jich má nyní z posledních dvou zápasů hned plných šest.

Sokol Otaslavice
Sokol Újezdec
3:3 (1:0), PK 4:5
Branky: 15. a 64. Kaláb, 72. Vogl – 62. Slaměník, 66. Klobáska, 88. Zývala. Rozhodčí: Látal – Stloukal, Wencl. Žluté karty: 54. Drmola, 60. Tkáč, 81. Maňak – 42. Mazur, 45. Kovařík, 72. Plch, 81. Bouchalík. Diváci: 50.
Sestava Otaslavic: Sika – Tkáč (64. Maňak), Vogl, Smékal, T. Ruszó – Drmola – Hon, L. Smékal, Chvojka, Gerneš (74. Hrazdíra) – Kaláb (82. Šatný). Trenér: Jiří Hon.
Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „První poločas se odehrál ve vysokém tempu. Obě mužstva se dostávala do šancí. Nám se podařilo skórovat a tak jsme šli do kabin šťastnější. Řekli jsme si, že budeme pokračovat ve stejném stylu hry. Ale nástup do druhé poloviny byl z naší strany katastrofální. Vypadli jsme z kombinační hry. Dělali jsme fatální chyby. Soupeř využil šance a srovnal. Desetiminutovka jak na střelnici. Po vyrovnání se za dvě minuty trefil Kaláb. O dvě minuty bylo zase srovnáno. Pět minut na to soupeř fauloval ve vápně. Na což jsme se z pokutového kopu dostali do vedení. V 88. minutě přišel trest za nedůraz u naší brány a bylo srovnáno. Jak jsem několikrát řekl, pravidla fotbalu by měla být pro všechny stejná. Takže penalty já moc neřeším. Rozhodla pátá série, když náš hráč netrefil branku. Soupeř si za druhý poločas bod navíc zasloužil.“

Sokol v Pivíně
Sokol Ústí „B“
4:1 (1:0)
Branky: 41. a 84. J. Svozil, 48. Ježek, 86. Konupka – 53. Frydrych. Rozhodčí: Kryl – Valouch, Hrbáček. Žluté karty: 41. Bernkopf, 41. a 63. Bagar, 43. Kopecký, 66. Frydrych. Červená karta: 63. Bagar. Diváci: 50.
Sestava Pivína: Fürst – Bartoník, T. Vrba, Petržela, M. Svozil – Pospíšil (60. Konupka), Svozil, Večeřa (78. S. Vrba), Valtr – Ježek, Trajer (84. Frýbort). Trenér: Jaroslav Svozil.
Hodnocení trenéra Pivína Jaroslava Svozila:
„Bylo to tradičně jako přes kopírák. Měli jsme hrůzu šancí, ale dlouho jsme čekali na gól. Soupeř přijel s mladým, běhavým týmem, my jsme trochu překopali sestavu. Soupeř pak přijel hrát to, co jsme čekali. Tedy běhavý fotbal, předvedl taky hodně kombinací. My se soupeři přizpůsobili, ale nedávali jsme šance. Do vedení jsme šli pokutovým kopem, ve druhém poločase jsme pak měli dvě tutovky a dostali se do vedení 2:0. Mohli jsme zvýšit, ale dostali jsme z brejku na 2:1. Nakonec jsme ale dokázali skóre navýšit. Vyhráli jsme nakonec zaslouženě. Byl to klidný zápas, bez emocí.“

Sokol Tovačov
Sokol Mostkovice
1:3 (0:1)
Branky: 81. Zatloukal – 40. Kubeš, 63. Foret, 66. Šlambor. Rozhodčí: Doležal – Šerý, Labaš. Žluté karty: 68. Plný, 86. Zajíc, 88. Mezulianík – 41. Vojtíšek, 83. Jančík. Diváci: 175.
Sestava Mostkovic: Zapletal – Kazda, Milar, Šlambor, Drábek – Němeček, Vojtíšek, Jančík, O. Zapletal (84. Kuchař), Foret – Kubeš (90+1. Dadák). Asistent trenéra: Václav Dadák.
Hodnocení trenéra Mostkovic Ivo Kroupy:
„Když vezmu všechny, kteří s námi byli od začátku sezóny, tak nám kvůli různým zraněním a nemocem chybělo přesně dvanáct hráčů. Takže si asi dovedete představit, jak jsme během posledních dvou dnů dávali tým dohromady. Nakonec nám jelo pomoci několik kluků, kteří už nějakou dobu aktivně nehrají, za což jim chci poděkovat. Co se zápasu a informací, které od kluků mám, týká, byl soupeř do dvacáté minuty nebezpečnější, přičemž nás znovu v bráně podržel Patrik Zapletal. Poté trenéři trochu proházeli sestavu a hra se díky tomu vyrovnala. Dařilo se nám více podržet vpředu míč a dostávat se do šancí. Také díky tomu jsme první poločas vyhráli. Druhou půlku při nás dvakrát stálo štěstí, když soupeř dal tyč a břevno, my ale své šance proměnili a mohli vyhrát i vyšším rozdílem. Nesmírně si tohoto vítězství vážíme, je zasloužené a vybojované. Kluci na hřišti nechali vše, někteří hráli s velkým sebezapřením a zdravotními problémy a já jim za to velmi děkuji.“

FC Želatovice „B“
Sokol Klenovice
3:2 (1:1)
Branky: 53. z penalty a 88. Klimek, 11. Koplík – 27. César z penalty, 69. Dostál. Rozhodčí: Němec – Votava, Drtil. Žluté karty: 69. Mackovík – 39. M. Dostál, 64, Frys, 76. Dreksler. Diváci: 50.
Sestava Klenovic: Horák – Frys, Rozehnal, Cetkovský, César – Zapletal (86. Spálovský), Dreksler, Dostál, Popelka (46. Grepl) – Dostál, Všianský. Trenér: Vladimír Horák.
Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka:
„Soupeř byl lepší na balónu. A taky byl rychlejší. Dal nám poměrně brzo branku, již v jedenácté minutě. Do poločasu jsme srovnali, ale ve druhé půli hrál soupeř aktivně, šel do vedení gólem z penalty. Poté krásně vyrovnal Dostál a od 70. minuty jsme vyrovnali hru. Věřil jsem v body, ale dvě minuty před koncem jsme udělali velkou chybu a bylo po zápase.“

Sokol Vrchoslavice 1946
Sokol Kovalovice
1:6 (0:3)
Branky: 60. J. Horák – 14. a 26. Krčmář, 70. a 79. Lukáš, 29. Židlík, 62. P. Horák vlastní. Rozhodčí: Milek – Straka, Smékal. Žluté karty: 39. Coufalík, 58. Jašek – 20. Zavadil, 54. Vojáček. Diváci: 50.
Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Jašek, Kaňkovský (32. Panáček), Trávníček, Coufalík (46. Král) – Machálek, P. Horák (84. Vévoda), P. Horák, Fialka – J. Horák, Hradil. Trenér: Miroslav Panáček.
Hodnocení trenéra Vrchoslavic Miroslava Panáčka:
„Výsledek je krutý, hra tomu neodpovídala. Čtyři branky jsme soupeři darovali, gólmanovi nevyšel zápas. Nadechovali jsme se po snížení k náporu, jenže další branky nás zmrazily. Mančaft bojuje, jde herně nahoru a pak taková srážka – to tým poznamená. Třikrát jsem zasahoval do obrany, chyběli nám tři zranění stopeři. Soupeř byl silný na balonu, měl šance, my jsme naše neproměnili. Pro nás to byl nešťastný zápas. Musíme jít dál.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...