Dobré ráno, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Možná ještě v době, kdy vznikají tyto řádky, by Vícov v Němčicích neskóroval. Příležitostí k tomu měl spoustu, už o poločase mohl a měl vést aspoň o tři branky. Jenže svěřencům trenéra Miroslava Krutovského chybělo často i pověstné štěstí. Domácí toho směrem dopředu mnoho nepředvedli, když už se dostali k náznaku brejkových příležitostí, zakončení bylo velmi nepřesné. Zákonitě tak došlo na penalty, v nichž začali lépe hosté a také je do vítězného konce dovedli.

Vícov už v první desetiminutovce jasně ukázal, kdo bude v tomto mači hrát první housle. Zprava servíroval míč před branku Pavel Pliska, jenže na zadní tyči Ježek příležitosti doslova prováhal. Vzápětí posadil Tesařík míč na hlavu Dostála, jeho hlavičku vytáhl brankář Chmelař na roh. Do třetice šel míč po ose Ježek – Pavel Pliska – Dostál, posledně jmenovaný se snažil zakončovat v pozici ležícího střelce, opět chybělo velmi málo.
Po rozehraném nepřímém kopu se ve slibné pozici k teči nedostal Tesařík, po stejné situaci v závěru první půle zaúřadovala domácí obrana. Němčice své útočné snažení zakončovaly buď střelou mimo, v lepším případě byl na místě brankář Dokoupil. Do brejkové situace se dostal Pavel Pliska, jeho střela po teči vygenerovala aspoň rohový kop. V poslední minutě po sérii závarů před domácí brankou zakončil Vávra střelou do náručí Chmelaře.
Po změně stran vyslal domácí Pěnčík do brejku Kolečkáře, obránce Mlčoch ale odvrátil nebezpečí na roh. Předpisový centr „z první“ poslal před branku Dostál, zcela osamocený Pavel Pliska hlavičkoval mimo tři tyče. Sympatický průnik předvedl Vávra, zakončil jej ale nedůraznou střelou. Hosté pak sice po sérii odrazů míč do domácí branky dopravili, ovšem z ofsajdu. Až překvapivou rychlost směrem dopředu vyvinul domácí Buriánek, pálil ale vysoko nad břevno. Na druhé straně Ježek přiťukl Šobrovi, jeho pohotovou střelu z voleje zneškodnil Chmelař. Domácí Studený vyzkoušel nečekanou střelu z otočky, opět nepřesnou. V poslední minutě jej na druhé straně napodobil Trnečka, byl sice přesnější, ale Chmelař nulu na svém kontě udržel.
Penaltovou sérii úspěšně načal kapitán Vícova Humpolíček, Kolečkář však netrefil ani bránu. Dostálovi chytil penaltu domácí gólman, stav pak srovnal Buriánek. Pavel Pliska a Řezáč byli úspěšní, stejně jako Chytil. Nešťastníkem zůstal domácí Jordán, kterému penaltu chytil Dokoupil a Vávra pak vystřelil Vícovu definitivně bod navíc.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Pavel VORÁČ – FK Němčice nad Hanou:
„Musím sportovně uznat, že jsme celý zápas tahali za kratší konec a chtěli jsme tu plichtu uhrát. Samozřejmě jsem klukům říkal, když bude možnost, dejte gól, ovšem v koncovce se trápíme, není to ono. Zakončení nám nejde tak, jak bychom potřebovali. Měli jsme náznaky brejkových příležitostí, ale neumíme je fotbalově dořešit, dohrát tak, jak by to mělo být. Nezbývá nám než trénovat a doufat, že časem tyto věci přijdou, a kluci to dostanou do nohy. Tentokrát jsme bod získali.“

Miroslav KRUTOVSKÝ – Sokol Vícov:
„Zápas musím hodnotit z pohledu, že jsme ztratili bod. Především ve druhém poločase jsme měli jednoznačnou převahu, vypracovali jsme si spoustu gólových šancí, které jsme neproměnili. Chtěli jsme hrát na nulu vzadu, což se nám povedlo. Měli jsme dát branku, zápas bychom pak už bez problémů dohráli, zlomilo by se to na naši stranu a odvezli bychom si plný počet bodů. Přestože jsme byli lepší na penalty, je pro nás celkem hořké, že jsme vzhledem k průběhu zápasu nevyhráli v základní hrací době. Při naší špatné produktivitě bereme aspoň ty dva body.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...