Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

To byly zápasy jako hrom! Všechno jen ne nudu přinesly víkendové mače ve skupině „B“ I.B třídy. Pivín zatím naplno neprotrhl trápení a nadále zůstává za očekáváním – tentokrát nezískal ani bod. Otaslavice byly tentokrát také bez bodu, naopak dosud poslední Mostkovice alespoň bodík získaly. Musí je ale mrzet dlouhý penaltový rozstřel, který nakonec vyzněl lépe pro soupeře. Klenovice nedaly šanci soupeři, kterému nadělily bůra. Nejdivočejší to ale bylo v případě Vrchoslavic. Jejich kouč po utkání šílel vzteky z výkonu rozhodčích.

Sokol Otaslavice
FK Troubky
1:3 (1:0)
Branky: 15. Grmela – 57. Caletka, 70. Koller, 87. Stoklásek. Rozhodčí: Šmíd – Němec, Mlčoch. Žluté karty: 45. Smékal, 85. Maňak – 44. Smolka, 68. Skopal. Diváci: 97.

Sestava Otaslavic: Nosek – T. Smékal, Koudela, Vogl, Maňak – Hon (83. Valenta), Grmela, Chvojka, Gerneš – L. Smékal (77. Hrazdíra), Zatloukal (73. Šubrt). Trenér: Jiří Hon.

Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona: „Do zápasu jsme vstupovali proti velmi kvalitnímu soupeři. Sice o tom jeho postavení v tabulce zatím nevypovídalo, ale bylo jasné, že nás čeká těžký zápas. Brzo jsme se dostali do vedení, ale míč držel spíše soupeř. Jenže krom standardních situací a jedné střely z dálky naši branku první poločas vůbec neohrozili. Naopak jsme gól mohli ještě přidat, když jsme se dostali do dvou tří solidních šancí, které jsme ale nevyužili. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první, hosté drželi míč a dobře kombinovali, do větších šancí se ale nedostávali. Vyrovnávací gól padl po velmi kontroverzním zákroku na našeho stopera, když útočící hráč šel po míči jasně šlapákem. Pár minut na to jsme měli míč na malém vápně, ale nedokázali jsme trefit bránu. Hosté se tlačili za vítězstvím a dokázali vstřelit druhý gól. Třetí gól už byla jen regulace skóre, když se hosté trefili z přímého volného kopu. Je však nutno podotknout, že vyhrál tým, který si šel víc za vítězstvím a byl v zápase rozhodně kvalitnější.“

Sokol Jezernice
Sokol Mostkovice
2:2 (2:1) pk 12:11
Branky: 8. a 44. Simon – 15. a 86. Šlambor. Rozhodčí: Konečný – Labaš, Kundrát. Žluté karty: 42. Votava, 66. Dvořák – 60. Jančík. Diváci: 130.

Sestava Mostkovic: P. Zapletal – M. Vojtíšek (63. Vánský), Milar, Kazda, Drábek – V. Vojtíšek (73. Š. Karafiát), Jančík, Šlambor, Martinek, J. Karafiát (82. J. Zapletal) – Foret. Trenér: Ivo Kroupa.

Hodnocení trenéra Mostkovic Ivo Kroupy: „Do zápasu jsme nevstoupili dobře, zase jsme dostali zkraje gól. Byli jsme poté suverénně lepší a vytvořili si tři nebo čtyři šance, ale nedali jsme je. Srovnali jsme, ale měli jsme vést tak 4:1. Zhruba ve 30. minutě jsme šli sami na bránu. Poté jsme přestali hrát důrazně, dalších patnáct minut byl lepší soupeř a vytěžil z toho gól. Po přestávce se naše hra moc nezlepšila, soupeř hrál lépe. Pak jsme ale zase zabrali. Dokázali jsme soupeře zatlačit, na konci zápasu jsme díky tomu srovnali. Vážím si toho. Byli jsme lepší než soupeř, ale nedáváme šance. Hráli za nás šestnáctiletí kluci, kteří ve stejný den od dvou hráli za Kostelec na Hané mládež. Jsme vděční, že pomohli. A co se týká penalt, prohráli jsme je ve 12. sérii, do té doby všichni včetně brankáře proměnili. V 5. rozhodující, v obou případech nastoupil šestnáctiletý Ondřej Vánský. A bez problémů proměnil.“

SK Radslavice
TJ Sokol Vrchoslavice 1946
3:1 (0:1)
Branky: 58. Šimeček, 73. Suchánek, 82. Horák – 21. T. Hradil. Rozhodčí: Rosskohl – Študent, Dohnal. Žluté karty: 65. Dvořák – Jurčík, 4. T. Hradil, 22. Coufalík, 37. Fialka, 56. Vévoda, 71. Holub. Diváci: 177.

Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Jašek, Holub, Kaňkovský, Coufalík (45. Klesnil) – T. Hradil, P. Horák, Fialka, Vévoda (59. Panáček) – M. Hradil, J. Horák. Trenér: Miroslav Panáček.

Hodnocení trenéra Vrchoslavic Miroslava Panáčka: „Fotbal nebudu komentovat. Ale takové věci, co dnes předvedli rozhodčí. Až jsem z toho uvažoval o konci ve fotbale. Klidně se podívejte, kolik běžně mají Vrchoslavice karet a kolik jich měly teď – hrajeme slušný fotbal. Sám jsem dostal žlutou kartu, netuším za co, prý za řeči, přitom jsem naopak uklidňoval hráče. Zažil jsem u rozhodčích kamennou tvář i výsměch do ksichtu, kopala se proti nám vymyšlená penalta, nám ji naopak nepřiznali. Má cenu ten fotbal hrát? Být ti rozhodčí mí zaměstnanci, tak je vyhodím, v životě už neseženou práci. Tohle byla síla i na mě, Pivín hadra. Rozhodčí jako tito nemají na hřišti co dělat. Jsem totálně zhnusený.“

Sokol Tovačov
Sokol Klenovice
3:5 (2:2)
Branky: 7. Mašek, 45. Žáček, 82. Halouzka – 13. a 53. Pazdera, 35. Petrík. Rozhodčí: Stloukal – Matulík, Zdražil. Žluté karty: 45. Dočkal, 74. Jiruše – 48. Všianský, 90. Rozehnal, 90. Dostál. Diváci: 260.

Sestava Klenovic: Horák – Frys, Spálovský (70. Grepl), Cetkovský (73. Popelka), O. Dostál – M. Dostál, Dreksler, Rozehnal, Zbořil (82. Holub) – Všianský, Zapletal. Vedoucí: Roman Cibulka.

Hodnocení vedoucího Klenovic Romana Cibulky: „Začátek zápasu jsme zaspali a po dvou brejcích jsme dostali dva góly. Přitom první gól byl z jasného ofsajdu. Pak jsme začali hrát. Do poločasu jsme snížili a od té doby jsme byli jednoznačně lepší. Výsledek mohl být i vyšší, spálili jsme spoustu šancí. Soupeře už jsme skoro nepustili na naši půlku.“

Sokol v Pivíně
Sokol Horní Moštěnice
2:3 (1:2)
Branky: 6. J. Svozil, 89. Valtr – 30. a 86. Ďopan, 28. Šedivý. Rozhodčí: Antoníček – Stloukal, Ječmeň. Žluté karty: 83. J. Svozil (87. Ježek) – 43. Pochyla, 56. Ducar, 88. Vaculík, 90. Slanina, 90. Navrátil. Diváci: 90.
Sestava Pivína: Fürst – Sedlák, Bartoník, Petržela (46. Martinec), Večeřa – M. Svozil, Ježek, Valtr, J. Svozil – Konupka (62. Vrba), Trajer. Trenér: Jaroslav Svozil.
Hodnocení trenéra Pivína Jaroslava Svozila: „Doplatili jsme na to, co pořád – máme dvanáct tutovek a proměníme dvě... Netrénujeme, co pak taky čekat. Byla to pro nás velká ztráta vzhledem k tomu, že jsme hráli většinu zápasu na půlce soupeře.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...