Dobrý večer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

I v nelehké době pokračují fotbalové soutěže zatím bez větších problémů. Koronavirus se tento týden „dotkne“ pouze eskáčka, které má odložený duel ve Vlašimi. Všechny nižší soutěže by ale měly pokračovat zcela kompletně. Lipovou tak čeká souboj o první místo se Šternberkem. V Čechovicích očekávají příjezd nedalekého Kostelce. A v Mostkovicích proběhne letošní první regionální souboj také v divizi žen. Takže se je určitě zase na co těšit.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Druhou nejvyšší soutěž sice čeká čtvrté kolo, ale tento víkend se odehraje bez eskáčka. To má zápas ve Vlašimi z důvodu koronaviru odložen prozatím na neurčito, takže svěřenci trenéra Šustra budou mít o tomto víkendu volno.

Clean4you krajský přebor muži
Nejvyšší krajská soutěž vstupuje do poloviny podzimní části. Kralice by rády v sedmém kole dokázaly konečně v letošní sezóně bodovat za více než jen porážku po penaltách. V cestě jim budou stát v sobotu Bohuňovice, které mají o pět bodů více, a pro Kralice půjde o velmi důležitý souboj vzhledem k poslednímu místu v tabulce.
To Lipovou čeká v neděli šlágr celého kola na jeho území, kde se potkají se Šternberkem. Diváci se tak dočkají souboje prvních dvou celků po šesti kolech. Svěřenci trenéra Růžičky jsou za svým nedělním soupeřem pouze o skóre, v případě výhry by mohli jít do čela tabulky.
Sobota 19. 9. – 15:30
FC Kralice na Hané – TJ Sokol Bohuňovice
Neděle 20. 9. – 15:30
SK Lipová – FK Šternberk

I.A třída skupina A
V A skupině I.A třídy se doma představí Konice, která přivítá celek z Paseky. Domácí půjdou do zápasu jako mírný favorit a určitě by i nadále zůstali rádi v kontaktu s první Olešnicí.
Neděle 20. 9. – 15:30
Sokol Konice – SK Paseka

FGP studio I.A třída skupina B
B skupina I.A třídy nabídne další regionální souboj v Čechovicích. První se ale z Prostějovska představí v sobotu na domácí půdě Plumlov, který by se rád vyhrabal ze šňůry pěti proher. Jenže v cestě bude stát silný Bělotín, takže na domácí nečeká nic lehkého.
Neděle odpoledne nabídne již zmiňované derby v Čechovicích, kam zavítá nedaleký Kostelec a určitě se bude na co dívat. Uvidíme, zda domácí ukáží stoupající formu, nebo zda je překvapí hostující celek, který zatím sbírá body především v domácím prostředí. Souběžně odehrají své duely také Určice a Protivanov. Zatímco prvně jmenovaný celek zavítá do Slavonína a bude si chtít odvézt body, druhý jmenovaný doma přivítá jednoho z favoritů soutěže z Nových Sadů.
Sobota 19. 9. – 15:30
Sokol Plumlov – Sokol Bělotín
Neděle 20. 9. – 15:30
FK Slavonín – TJ Sokol Určice
SK Protivanov – FK Nové Sady
Sokol Čechovice – FC Kostelec na Hané

I.B třída skupina A
Nejnižší krajská soutěž má před s sebou také už sedmé kolo. Tři celky odehrají svůj zápas v sobotu a dva v neděli. V sobotu se doma představí pouze Klenovice, ty čeká prozatímní lídr tabulky z Kovalovic. Pivín čeká výlet do Újezdce, chtěl by poprvé v sezóně přivézt body i z venkovního prostředí. „Metlaři“ zase budou chtít napravit domácí nezdar s Troubkami v Horní Moštěnicí.
V neděli se před svými fanoušky objeví Vrchoslavice i Mostkovice. Vrchoslavice odehrají zápas proti Tovačovu a čeká je určitě těžký souboj. Svěřenci trenéra Kroupy před sebou budou mít náročný úkol, a to zastavit pětizápasovou šňůru výher Radslavic.
Sobota 19. 9. – 15:30
Sokol Horní Moštěnice – Sokol Otaslavice
Sokol Klenovice – Sokol Kovalovice
Sokol Újezdec – Sokol v Pivíně
Neděle 20. 9. – 15:30
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Tovačov
Sokol Mostkovice – SK Radslavice

Lion sport I.B třída skupina B
Ani druhá skupina I.B třídy nespí a čeká na sedmé dějství. Smržice odehrají svůj zápas v sobotu před vlastním publikem proti Velké Bystřici, která na tom není vůbec špatně. V neděli ráno pojede Haná do Černovíra, odkud by si ráda dovezla další tři body a držela se na špici tabulky. Jesenec-Dzbel odpoledne zavítá do Doloplaz a rád by jim utekl na více než tři body, které má nyní k dobru.
Sobota 19. 9. – 15:30
TJ Smržice – FK Velká Bystřice
Neděle 20. 9. – 10:00
Slovan Černovír – Haná Prostějov
Neděle 20. 9. – 15:30
Sokol Doloplazy – Jesenec-Dzbel

Přebor OFS II. třída
Okres bude pokračovat také. V sobotu čekají dva zápasy. Rezerva Určic bude chtít napravit nepovedené představení v Brodku proti Vrahovicím. Držovice by zase doma rády napravily porážku z Dobromilic proti Brodku u Konice.
V neděli přijde na řadu dalších pět zápasů. Suverén z Kralic se bude chtít dostat zpátky na vítěznou vlnu proti Nezamyslicím. Němčice by si chtěly připsat další body proti Vícovu, ale určitě je nečeká lehká šichta. Ve Výšovicích se představí Dobromilice a tento souboj by mohl být opravdu zajímavý. Rezerva Plumlova přivítá Brodek u Prostějova, který by měl přijet i s posilami a uvidíme, jak zápas dopadne. A ve svém azylu v Nezamyslicích se ukáže Tištín proti Ptení.
Sobota 19. 9. – 15:30
Sokol Určice „B“ – Sokol Vrahovice
TJ Sokol Držovice – Jiskra Brodek u Konice
Neděle 20. 9. – 15:30
FC Kralice na Hané „B“ – Haná Nezamyslice
FK Němčice nad Hanou – Sokol Vícov
FK Výšovice – FC Dobromilice
Sokol Plumlov „B“ – Sokol Brodek u PV
TJ Tištín – FC Ptení

MSDŽ – skupina B
První letošní regionální souboj čeká také ženy. V neděli před polednem se v Mostkovicích představí ženy Protivanova a jistě bude mít utkání pořádný náboj. Podaří se jednomu z celků vyhrát, nebo bude pokračovat jejich remízová série? To bude jasné krátce po poledni. V neděli odpoledne čeká zápas také na Držovice, které se představí před vlastními fanoušky proti Březůvkám.
Neděle 20. 9. – 11:00
Mostkovice – Protivanov
Neděle 20. 9. – 15:30
Držovice – Březůvky

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...