Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Šesté kolo Přeboru OFS Prostějov-II.třídy nabídlo během soboty hodové utkání na hřišti v Brodku u Prostějova, kam zavítala rezerva Určic, která letos zatím v každém zápase bodovala. To se ale dnes změnilo. Domácí před svými fanoušky předvedli výkon, který je jistě musel potěšit, když byli jednoznačně lepší po celé utkání. Rozhodnuto o výsledku mohlo být jistě i dříve, jenže koncovka domácích dlouho vázla. Ve druhém poločase se ale střelcům zadařilo a na pěti brankách se podílelo hned pět střelců.

Od úvodního hvizdu se domácí hnali dopředu, což určické „béčko“ možná trochu zaskočilo. Během prvních dvaceti minut si totiž domácí družina vytvořila celou řadu šancí. Desetiminutovka na začátku patřila hlavně útočníkovi Janurovi, který se hned třikrát objevil ve velmi dobré příležitosti, ale dvakrát nezamířil přesně, potřetí mu radost z branky sebral velmi podařený obraný blok. Po těchto šancích se dvakrát vyznamenal brankář Pokorný, když nejprve vychytal další šanci Janurovi, o chvíli později si na gólmana nepřišel ani Bureš, který umístěnou střelou z okolí penalty už pomalu slavil. Co se jemu nepovedlo, se zadařilo z následného rohu Zbořilovi. Míč totiž prodlužoval na zadní tyč a v nastalém chumlu ho nikdo nedokázal zastavit, takže zapadl za zadní tyčku – 1:0. Hosté se k první vážnější situaci dostali až po pětadvaceti minutách, ale střela za vápnem pouze trefila dobře postaveného Frysa. Ten se nachomýtl v další šanci také na druhé straně, když k němu přistál roh, jenže na usměrnění do branky už neměl prostor. Chvíli po něm se v další tutovce objevil Janura, tomu předložil míč Zbořil jako na zlatém podnosu. Forvardovi ale zakončení vůbec nevyšlo a míč se došoural do rukavic brankáře z malého vápna. Po půlhodině se domácí už radovali ze druhé branky. Přímák Matouška letěl do nebezpečného prostoru, ten se poodrážel až k Janurovi a bez váhání se poslal do odkryté části branky – 2:0. Krátce po rozehrávce mohlo být ještě veseleji. Frys zkusil jedovatou střelou ohrozit branku, ale těsně přestřelil. Místo zvýšení náskoku tak ukázal hostující kanonýr Vodák, jak málo mu stačí. Našel si přihrávku na hranici velkého vápna, míč si jen posunul a nádherným obstřelem našel prostor na zadní tyči – 2:1. Tím také první půle končila.
Hned po změně stran mohlo být také srovnáno. Míč se dostal k Vodákovi, který se objevil sám před brankářem Vystavělem. Pokusil se ho lobovat, jen pro jeho smůlu skončila střela nad břevnem. Domácí si chvíli nato vytvořili hned tři vyložené šance během dvou minut. Jenže Janura dvakrát z úniku skórovat nedokázal, když byl jednou proti Pokorný a jednou nezamířil přesněji. Třetí šanci měl Piňos, ale také o kousek minul. Třetí únik už byl ale využitý. Janura znovu utekl svému střežiteli, a ten ho při zaseknutí skopl, takže sudímu nezbývalo nic jiného než nařídit pokutový kop. Míč si vzal Piňos a poslal Pokorného na opačnou stranu – 3:1. Během další minuty byl v šanci Frys. Jeho hlavičku ale Pokorný s problémy dokázal vykrýt. Pak přišel nepříjemný moment zápasu, když se po souboji s Jaromírem Matouškem zranil hostující Šlézar. Hosté už bez něj inkasovali i počtvrté. Zatloukal si dovolil po levé straně dlouhý únik a dokázal ho dokonat až k brance, když propálil vše, co mu stálo v cestě – 4:1. Zápas už vypadal rozhodnutý. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Antoníček, který zakončil hostující akci přesně a snížil na rozdíl dvou branek – 4:2. Radost ze snížení nemusela vydržet dlouho, když Petr Matoušek našel v mezírce bratra Jaromíra, jeho projektil, ale pouze proletěl okolo vzdálenější tyče. Těsně před koncem ale přece jen pátá branka přišla. Kordzik na to potřeboval dva pokusy. První střelu ještě zlikvidoval Pokorný, ale na dorážku už byl krátký – 5:2. Po brance už sudí odpískal konec hry a domácí si mohli vychutnat zasloužený potlesk od svých fanoušků.

Pozápasové hodnocení trenérů:
Vít HOCHMAN – Sokol Brodek u PV
„Po minulém utkání, které se nám herně nevydařilo, jsme si v týdnu všechno vyříkali a určili si jistá pravidla, jak bychom se chtěli prezentovat v dalších zápasech. Chtěli jsme se hlavně vrátit k bojovnosti, která nám minule opravdu chyběla. Dneska jsme do utkání skvěle vstoupili a hráli jsme opravdu dobře. Soupeř měl velké problémy s naším přechodem do útoku a vytvářeli jsme si řadu šancí. Kdybychom dnes dali osm branek, nikdo by nemohl nic namítat. Musím všechny hráče pochválit za jejich výkon. Navíc jsme věděli, že se nám na hody nikdy moc nedařilo, jsem rád, že i to jsme dokázali po zásluze zlomit. Vítězství tentokrát chutná ještě lépe.“
Karel VLACH – Sokol Určice „B“
„Nehráli jsme vůbec dobře… Nic se nám nedařilo a od začátku jsme na tom byli daleko hůře než náš soupeř. Bylo na něm jasně vidět, že si za vítězstvím jde daleko více. Po poločase jsme prohrávali o jedinou branku, i když Brodek dominoval. Rozhodující moment přišel zřejmě, když Vodák neproměnil šanci na začátku druhé půle. Celkově jsme si neodkázali i po prostřídání poradit s rychlým přechodem domácích do útoku. Po třetí brance už bylo vymalováno.“

 

Sokol Brodek u PV
Sokol Určice „B“
5:2 (2:1)
Branky: 18. Zbořil, 30. Janura, 52. Piňos, 65. Zatloukal, 89. Kordzik – 42. Vodák, 76. Antoníček. Rozhodčí: Milar. Žluté karty: 82. Zatloukal (B). Diváků: 101.
Sestava Brodku u Prostějova: Vystavěl – Matoušek P., Šířila, Bureš, Zatloukal – Piňos, Matoušek J., Frys, Dvořák – Zbořil, Janura. Střídali: Kordzik, Mudrla Martin, Mudrla Marek, Grulich, Šenkyřík, Viktora, Krejčí. Trenér: Vít Hochman.
Sestava Určic „B“: Pokorný – Ježek, Hudský, Nakládal, Pospíšil – Mlčoch, Šlézar, Čajan, Antoníček – Vodák, Paul. Střídali: Berčák, Pavlů, Muzikář. Trenér: Karel Vlach.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...