Dobré poledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tři zápasy, tři rozdílné příběhy. V případě prostějovské Hané to byla přetahovaná od začátku do konce. Jesenec-Dzbel nakonec vyhrál na penalty, když tu vítěznou trefil těsně před koncem hrací doby. Smržice naopak opět padly. O gól nestačily na Hněvotín a týmu Ivo Zbožínka se povážlivě přiblížilo dno tabulky.

FC Hněvotín
TJ Smržice
2:1 (1:1)
Branky: 41. Augustin (vlastní), 53. Juřen – 23. Š. Verner. Rozhodčí: Konečný – Hubený, Ječmeň. Žluté karty: 64. Kropáč. Diváci: 180.

Sestava Smržic: Martinek – Studený (68. Tomiga), Gottwald, Augustin, Obručník (63. Vyroubal) – Kalandřík, Pleva (46. Kratochvil), M. Verner, Klus, Kotlár – Š. Verner (49. Vařeka). Trenér: Ivo Zbožínek.

Hodnocení trenéra Smržic Ivo Zbožínka: „Minule jsme přišli o Lužu, který bohužel bude mimo hru asi déle. Jinak platí vlastně to samé jako minule. Pořád děláme samé školácké chyby v obraně. Fotbalově jsme tentokrát byli minimálně vyrovnaní, na šance lepší. Ale opět jedeme s prázdnou.“

Jesenec-Dzbel
Sokol Velký Týnec
2:1 (0:0)
Branky: 66. a 89. Čížek – 48. Hrudník. Rozhodčí: Valouch – Dosoudil, Janáček. Žluté karty: 69. Dosoudil. Diváci: 155.

Sestava Jesence-Dzbelu: R. Burget – Laštůvka, Ullmann, Burian, J. Burget – Žouželka, Čížek, Poles, Mostickyj (69. Drešr) – J. Tichý (90. Trnka), M. Liška (59. D. Liška). Trenér: Petr Tichý.

Hodnocení trenéra Jesence-Dzbelu Petra Tichého: „Jsme za tři body rádi, byly vydřené. Otáčeli jsme zápas. Zlepšili jsme ve druhém poločase hru. A ze dvou penalt jsme otočili, ta druhá byla v 89. minutě. Soupeř v nastaveném čase taky kopal, ale neproměnil. Mrzí mě jen, že nedáváme góly ze hry, šancí máme přitom dost. Jsem ale samozřejmě za tři body rád.“

Hanáci po boji vezou body i z Berouna
TJ Granitol Moravský Beroun
Haná Prostějov
2:3 (2:2)
Branky: 18. Mužátko, 26. Lacman – 15. Danis, 45. Cibulec, 70. Světlík Rozhodčí: Hrbáček – Molík, Doležel. Žluté karty: 76. Kraus, 84. Baláž, 86. Kašpar – 55. Čermák, 67. Krupička. Počet diváků: 121.
Sestava Moravský Beroun: Venera – Kraus (79. Novák), Pohanka, Zálešák, Hlaváč (60. Horák) – Baláž (75. Doričák), Mužátko, Hrdlička, Vranešic (46. Kašpar) – Lacman, Malinovský Trenér: Josef Varga.
Sestava Haná Prostějov: Marák – Světlík, Trnavský, Čermák, Martin Kolář – Jakub Novák (65. Zatloukal), Vašut, Krupička, Hladký (90. Jiří Novák) – Danis, Cibulec (88. Jančiar) Trenér: Daniel Kolář.
Ve čtvrtém kole 1.B třídy skupiny B olomouckého KFS se utkali Hanáci na „horké půdě“ v Moravském Berouně. Domácí sehráli s Hanáky vyrovnaný zápas a poprvé zahrozili v 11. minutě. Brankář Marák byl ale pozorný a sérii střel zneškodnil. V 15. minutě byl na polovině domácích faulován Jakub Novák a nařízený trestný kop krásně přes zeď zatočil Danis za záda gólmana Venery – 0:1. Hanáci se však dlouho neradovali, protože hráči Berouna využili přečíslení v hostující obraně a Mužátkem vyrovnali – 1:1. Domácí hráči se nabažili a ve 26. minutě šli do vedení. Zahrávali „zkrácený“ rohový kop a míč skončil v Marákově síti – 2:1. Ve 36. minutě unikl hostující Danis, ale jeho brejk brankář Venera zneškodnil. Do kabin se však šlo za vyrovnaného stavu 2:2. Ve 45. minutě unikl obráncům Berouna po šedesátimetrovém sprintu s míčem Hladký, přihrál z křídla volnému Cibulcovi a ten nekompromisně vyrovnal. Ve druhém poločase se šance střídaly na obou stranách, ale obránci a brankáři byli na místě. Ale jen až do 70. minuty! To se odražený míč ocitl ve vápně před volným Světlíkem a ten prudkou střelou uzavřel skóre zápasu na 3:2 pro Hanáky. V příštím kole v sobotu 5. září v 16.00 hodin se Hanáci utkají s FC Hněvotín. Přijďte Hanáky povzbudit.
Hodnocení trenéra Hané PV Daniela Koláře: „Velice těžký zápas, soupeř byl hodně nebezpečný v naší šestnáctce a jeho jednoduchá, přímočará hra nám zejména v prvním poločase dělala problémy. Naštěstí jsme ho ve druhém poločase už do nějakých větších akcí nepouštěli a výborně zachytal brankář Marák. A jelikož naše hra dopředu byla tentokrát velice slušná, podařilo se nám vstřelit tři pěkné góly. Zaslouženě jsme zvítězili.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...