Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Zápas s množstvím branek na obou stranách je vždy atraktivní pro diváky, zvyšuje ovšem hladinu adrenalinu trenérům. Že padne větší množství gólů, naznačovala už trefa hned v úvodní minutě zápasu. Hosté se sice dostali do zápasu a dokázali herně i výsledkově srovnat, domácí ale byli vždy o krůček vepředu. Navíc byla k vidění gólová lahůdka v podobě branky z trestného kopu z poloviny hřiště. Derby v rámci 4. kola Přeboru OFS Prostějov-II. třídy ta nakonec rozhodl čistý „vlastenec“, který si hosté vstřelili čtvrt hodiny před koncem. Vítězství si pak už Dobromilice pohlídaly.

Hned po rozehrání si domácí vypracovali rohový kop a po zpětném centru se na zadní tyči hlavou trefil Neděla – 1:0. Díky tomu měli domácí úvod utkání víc pod kontrolou, hosté pouze z přímého kopu prověřili pozornost brankáře Klusala. Němčice ovšem hru postupně srovnávaly a už po čtvrthodině vyrovnaly, když střelu z přímého kopu sice zastavila zeď, odražený balón pak vrátil do šibenice Župka – 1:1. Domácí Kratochvíl se na chvilku zjevil sám před hostujícím gólmanem, ten však jeho střelu pokryl. Po půlhodině hry si na vlastní polovině hřiště postavil míč k rozehrání standardní situace hrající trenér Rochla a parádní střelou do vinglu nedal brankáři Chmelařovi šanci – 2:1. Ještě do poločasu se po centru dostal na zadní tyči ke střele Blumenstein, Chmelař byl ale na místě.
Pět minut po změně stran si domácí gólman zkomplikoval situaci při rozehrávce, následoval faul a penalta, z níž opět vyrovnal Jordán – 2:2. Němčice se ale neradovaly dlouho. Po dalším nepřímém kopu, který směřoval jen do nejbližšího protihráče, následovala dalekonosná střela, kterou tečoval mimo dosah vlastního brankáře Navrátil – 3:2.
Další pohromu odvrátil Chmelař včasným vyběhnutím před dotírajícím Nedělou. Němčice ještě jednou srovnaly, když se pohotovou střelou opět ke spojnici tyče a břevna prezentoval Michal Tomek – 3:3. Vzápětí měl Chmelař plné ruce práce a během pár minut zlikvidoval tři dobré šance domácích, dobře mířené střely odvracel na roh nebo vyboxoval mimo šestnáctku.
Čtvrt hodiny před koncem přišla klíčová akce utkání, kdy centrovaný míč krásnou hlavičkou umístil pod břevno vlastní branky Ondřej Tomek – 4:3. Zbylou čtvrthodinu si už domácí těsný náskok pohlídali.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Michal ROCHLA – FC Dobromilice:
„Nečekal jsem, že bude utkání tolik úrodné na góly. Pro nás se šťastným koncem, když si hosté dali vlastní gól. První poločas jsme měli více ze hry, dali jsme gól po odrazu po trestném kopu v první minutě, což průběh utkání ovlivnilo. Podařil se také šťastný gól z poloviny hřiště, kdy míč zapadl do branky. Ve druhém poločase to už byl více boj, když jsme prostřídali, aby si zahráli všichni na lavičce. Bodově se nám začátek sezóny vydařil, zatím vládne spokojenost.“
Pavel VORÁČ – FK Němčice nad Hanou:
„Dali jsme pět branek, takže já jsem se střeleckou potencí spokojen… (úsměv) Viděli jsme relativně vyrovnaný zápas, domácí hrají spolu fotbal dlouhá léta, takže to umí, umí si stoupnout k míči, umí to nakopnout, rozehrát si a z toho si vytváří šance a dávají góly. Zkušenost je znát. My jsme chtěli hrát naši hru, posunovat si balón, což nám ve druhém poločase začalo trochu vycházet. Kluci bojovali, snažili se, makali, že jsme si dali dva vlastní góly, které nás srazily, to je prostě pech. Doufám, že se tímto vybral a do budoucna už nás nepotká.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...