Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Krajský přebor nabídl o víkendu třetí kolo a tím i souboje dvou zástupců z Prostějovska: Lipové a Kralic na Hané. Týmy nakonec dopadly zcela rozdílně. Zatímco Lipová svůj hrad uhájila, Kralicím se venku vůbec nedařilo a utrpěly vysokou prohru. Jak ale poznamenal trenér Kralic Petr Gottwald, dění na hřišti úplně konečnému výsledku neodpovídalo. Na to už se ale historie neptá – Kralice jsou tak nyní po třech kolech znovu třinácté. To Lipová se před nadcházejícím derby naladila mnohem lépe.

Kralicím nesedly standardky a opět prohrály

Tři zápasy a jeden jediný bod. Taková je zatím bilance Kralic na Hané v probíhající sezóně. Nezlepšila se ani po utkání s Ústím u Hranic. Mužstvo inkasovalo hned šestkrát a dostalo těžký direkt. Hlavně však lekci z produktivity. Ta je trvale problémem na straně kralického mančaftu, se kterým se Kralice dlouhodobě perou. Zatím v tomhle směru příliš nepomáhají ani četné posily, často mladí hráči z prostějovské líhně.
2:6? Tragický výsledek, dalo by se říct. Velmi špatný v hokeji, ještě horší ve fotbale, kde přeci jen padá méně branek. Právě výsledek ale příliš trenér týmu Petr Gottwald hodnotit nechtěl. „My jsme vstoupili do zápasu hodně dobře, do 15 minuty jsme si vytvořili dvě gólovky. Soupeř nic neměl, pak ale přišly standardky,“ poznamenal Petr Gottwald. Právě standardní situace byly v zápase katem Kralic. „Ústí se nezmohlo na nic než na dobré standardky. Inkasovali jsme z jedné, dostali se do tlaku a vytvořili si šance. A potom přišla druhá, třetí a čtvrtá standardka…,“ povzdechl si Petr Gottwald. Kvůli tomu bylo v prvním poločase prakticky rozhodnuto.
Ani to ale Kralice nezlomilo. Podle slov Petra Gottwalda nadále trápily soupeře a chtěly srovnat. „Hráli jsme dobře, měli tlak. Hra pak měla tempo. Dali jsme tyčku a gól do šatny, to nám trochu pomohlo,“ řekl. Tým tak i za stále nepříznivého stavu věřil, že se soupeře podaří zlomit, marně. „Soupeř dal na 5:1 opět ze standardky a bylo prakticky po zápase. Později jsme se snažili ještě dát půlkontaktní gól,“ vyjádřil se kralický lodivod. Neodpustil si pak ani kritiku na účet soupeře. „Bylo to herně nejhorší Ústí, co jsem kdy zažil. Měli jsme ho porazit, rozhodně se jednalo o hratelného soupeře. A pro nás byl zápas těžkou fackou,“ uzavřel Petr Gottwald.
Na reparát přitom nemusí hráči Kralic na Hané čekat dlouho. Už v sobotu od 16.30 totiž budou na svém trávníku hostit v regionálním derby Lipovou a v případě úspěchu bude poslední zklamání rychle smazáno. (sob)

Lipová přehrála nováčka soutěže

Těžké utkání, o to větší však byla spokojenost s výhrou. Lipová opět nezklamala a znovu dokazuje, že povedený podzim 2019 nebyl žádnou náhodou. Skoronováček krajského přeboru tak opět bral všechny tři body. A i když podle trenéra Pavla Růžičky nebyl zejména zprvu výkon týmu nikterak oslnivý, body jsou v kapse. A na to „jak“ už se prostě historie neptá.
Jízda Lipové pokračuje. Kvalitními výkony, ale hlavně výsledky si znovu říká alespoň o širší špici tabulky. Na úvod sezóny sice ještě Lipová prohrála, nyní ale byla podruhé za sebou stoprocentní. I když zprvu to tak nevypadalo. „Zápas se pro nás nevyvíjel dobře. Soupeř byl kvalitní, ve středu hřiště nás přehrával,“ připustil trenér Pavel Růžička. Nicméně Dolany této skutečnosti nevyužily. A jak se říká – nedáš, dostaneš. Z nepříliš dobrého prvního poločasu se pak zápas vyvinul v mnohem lepší druhý. „Po změně stran jsme už soupeře k ničemu nepustili. Za druhý poločas jsme pak měli několik gólovek. A dvě šance se podařilo využít,“ stručně zhodnotil další průběh střetnutí Růžička. Závěr zápasu však přinesl divácky tolik atraktivní dramatickou zápletku. „Soupeř byl místy herně lepší, ale bez tutovek. Až ke konci jsme měli při jeho šancích i štěstí – dvakrát jsme vykopávali z prázdné brány,“ ohlédl se za zápasem kouč a byl podle svých slov spokojený hlavně s výkonem ve druhé půli. Měl rovněž i důvod ke spokojenosti při pohledu na střeleckou listinu. Přestože byla velmi krátká, zapsal se do ní Tomáš Hrušák, jedna z nových posil týmu. „Pro nás je určitě dobře, že se prosadil. Je to z mého pohledu pro nás důležitý, stěžejní hráč,“ vyjádřil se Pavel Růžička k Hrušákově trefě a jeho dosavadnímu působení v Lipové. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...