Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Ve třetím kole skupiny „A“ I.B třídy Olomouckého KFS se na stadionu v Klenovicích odehrál hodový souboj mezi domácím mužstvem a hosty z Vrchoslavic. Velice početná návštěva se mohla bavit už od první minuty, protože zápas provázelo solidní tempo a šancí si oba celky vytvořily více než dost. Domácí fotbalisté motivovaní uspět před večerní zábavou se sice třikrát dostali do vedení, jenže hostující celek prokazoval bojovnost a odhodlání, načež vždy se mu podařilo utkání srovnat. Rozhodnout tak za stavu 3:3 musely penalty, ve kterých se zaskvěl domácí brankář Horák a pomohl tak alespoň k bodu navíc pro Klenovice.

 

Stav před výkopem
Oba celky šly do utkání v podobném rozpoložení. Na jejich kontě svítila jedna výhra i prohra. Vrchoslavice si v minulém kole poradily doma s rezervou Ústí a chtěly potvrdit body ziskem z Klenovic. To domácí chtěli napravit zaváhání v Jezernici, kde i přes povedený výkon prohráli dva nula.
Vývoj zápasu
Zápas měl tempo od úvodní minuty. Hned po startu se dostaly k rohovému kopu Vrchoslavice, ale k ohrožení branky nedošlo. První střelu mezi tyče si připsal hostující Jan Horák, ale ta byla spíše z řad rozchytávacích. Klenovice nechtěly zůstat pozadu a hned se také vrhly dopředu. Z rohového kopu moc nechybělo a César našel levý roh branky. Celá první dvacetiminutovka přinesla hru nahoru, dolů a šance na obou stranách, jenže zakončení vázlo všem kanonýrům. Po občerstvovací pauze se hra trochu uklidnila a obě mužstva se snažila daleko více kombinovat a držet míč. I když měly Vrchoslavice opticky více ze hry, jediným, kdo se v první půli dokázal prosadit, byl domácí celek. Do kabin si tak odnesl vedení 1:0.
Druhý poločas hodně ovlivňoval silný vítr. Zatímco domácí hráli s ním, hostům míče od branky příliš nelátaly. S větrem se ovšem vrátila znovu rychlá hra, která se přelévala ze strany na stranu. A nyní už se dařilo i střelcům velké šance proměňovat. I když se domácí dokázali dvakrát oklepat z vyrovnávací branky a přidat i třetí zásah, stejně z toho vítězství nebylo. Hosté už se sice do tolika šancí nedostávali, ale chvíli před koncem se přece jen podařilo vyrovnat. V poslední minutě dokonce mohl hostující Hradil rozesmutnět domácí fanoušky, ale nedokázal propálit obranný val, takže o vítězi musel rozhodnout až penaltový rozstřel.
Zásadní okamžiky
První opravdu tutovou šanci si připravila družina Vladimíra Horáka. Pytela ukázal rychlé nohy a pláchl po levé straně, jenže o kousek minul. Hosté si vyloženou šanci připravili o chvíli později. Ale skvěle naběhnutému Hradilovi překazil radost z branky výborným blokem Cetkovský. Po dvaceti minutách byl nařízen volný přímý kop hned za vápnem pro Vrchoslavice. Hradil trefil parádně, ale ještě lepší zákrok předvedl Horák v brance. Z odraženého míče ovšem zahrál Rozehnal rukou a sudí neváhala odpískat pokutový kop. Míč si postavil Hradil a zklamal. Střela šla vysoko nad branku!
To domácí nakoplo a využili slabší koncentrace hostů. Pytela pláchl podruhé, tentokrát po pravé straně a podruhé se nemýlil – 1:0. Domácí forvard byl po brance při chuti a o chvíli později si zase udělal ve vápně prostor, tentokrát ale našel pouze rukavice Jurčíka. Do konce poločasu se nepodařilo vstřelit další branku nikomu, i když nebezpečné střely ze střední vzdálenosti vyslaly oba celky.
Druhá pětačtyřicetiminutovka s sebou přinesla silný vítr, který neustával. Ba právě naopak. Po pěti minutách se dostal po chybě v obraně k míči Pavel Horák a nezaváhal, když překonal střelou na zadní tyč vyběhnutého brankáře – 1:1. O chvíli později se mohli hosté dostat i do vedení. Střela Hradila z přímého kopu jen těsně minula přední tyč. Pak se z první vážnější šance ukázalo domácí mužstvo. Dadák krásnou kolmicí našel naběhnutého Fryse, který milimetrově našel Pytelu, a ten si poradil bravurně – 2:1. Než stihl domácí pořadatel ohlásit střelce branky, bylo srovnáno. Tomáš Hradil si udělal místo na pravé straně a poslal střílený centr, který brankář Horák pouze vyboxoval k Michalovi Hradilovi, ten už neměl problémy uklidit míč – 2:2. Za dalších pět minut se ale domácí dostali potřetí do vedení. Dlouhý pas za obranu si našel Všianský. Nad ničím dlouho nepřemýšlel a z první nádherně přehodil vyběhnutého Klesnila – 3:2. Hosté byli po třetí brance mírně otřesení a najednou se jim trochu vytratila lehkost v kombinaci. Jenže Všianský ani César pojistku nepřidali. Až v poslední desetiminutovce se svěřenci Miroslava Panáčka zvedli i směrem nahoru. Pět minut před koncem se z chumlu vyrojil míč před Tomášem Hradilem, který ho poslal mimo dosah domácího gólmana – 3:3. Poslední minutky už vpadaly, že se oba celky chystají na penalty. V samém závěru ale ještě mohl rozhodnout Tomáš Hradil, na brankáře a následně obranu si ovšem nepřišel.
Penaltovou loterii zvládli lépe domácí. Hned první pokus Hradilovi zneškodnil Horák. Poté se podařilo proměnit Všianskému i Trávníčkovi. Klesnil se pak vytáhl zákrokem proti Drekslerovi a bylo srovnáno. Další neproměněná penalta přišla ve čtvrté sérii, kdy domácí gólman vystihl úmysl Krále a Horák s Rozehnalem už bod navíc „pouze“ jistili.
Osobnost utkání
Na domácí straně to byl rozhodně Martin Pytela. Domácí se moc nedostávali ke své kombinační hře a museli hrát více na brejky, což právě rychlonohému útočníkovi vyhovovalo. Na hostující straně odehrál velmi dobré utkání Tomáš Hradil, který téměř nekazil a hodně deptal soupeřovu zálohu.
Zajímavost duelu
Klenovice si odbyly premiéru v zcela nových dresech, která ovšem nebyla zcela vítězná. Modrá barva i se jmenovkami hráčů ale svěřencům kouče Horáka sluší. Za výkon zaslouží pochvalu také sudí, kteří kromě pár drobných chyb vedli náročný hodový duel opravdu důstojně, stejný metr udrželi od začátku do konce.
Atmosféra střetnutí
Byla více než dobrá. Sobotní hodové odpoledne v krásném počasí přilákalo do areálu opravdu velký počet diváků, kteří se snažili svůj celek podpořit. Velká enkláva přijela také z Vrchoslavic a ani ta se v davu neztratila a byla slyšet.

 

Pozápasové hodnocení trenérů:
Vladimír HORÁK – Sokol Klenovice
„Je to paradoxní za konečného stavu 3:3, ale řekl bych, že jsme podali lepší výkon do defenzivy jak do ofenzivy. Soupeř byl velmi těžký. Ve středu pole nás dost přehrával a nedal nám nic zadarmo. Mrzí mě, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce v devadesíti minutách, když jsme se třikrát dostali do vedení. Dnešní soupeř si ale ten bod i zasloužil. Z celkového pohledu ty dva body beru a jsem spokojený.“

Miroslav PANÁČEK – Sokol Vrchoslavice 1946
„Myslím si, že zápas byl hodně vyrovnaný. Po celou dobu jsme relativně dotahovali, soupeři jsme branky darovali vlastními chybami. Mrzí mě neproměněná penalta, kterou jsme se mohli dostat do vedení. Dobře jsme kombinovali, troufám si říct, že lépe než soupeř. Kluci bojovali celý zápas a branky je nepoložily, čehož si cením. I soupeř ukázal své kvality, o tom není pochyb. Celkově to byla zasloužená remíza.“

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...