Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední prázdninový víkend se ke všem dalším fotbalistům mužské kategorie přidají také účastníci třetí třídy OFS Prostějov. Obě skupiny budou mít stejně jako v loňském roce devět mužstev. Po loňském ročníku sice počet týmů o dva zeštíhlil, ale zato se přidaly dva celky z olomouckého regionu, čímž dostává soutěž atraktivnější kabát. „B“-skupina se tudíž těší na zcela nová jména Luká a Vilémov, načež se rezerva Kostelce na Hané přesunula do „áčka“, kde ji ta čekají jiní soupeři než doposud. Zatímco v této grupě je jasné, že zde budou chtít bojovat o postup zejména dva celky, v „béčku“ je situace daleko více zamotanější.

Skupina „A“
Tato grupa by se dala rozdělit na dva tábory, a sice na dva obrovské favority a zbytek mužstev, která si to rozdají o další umístění. Na nejvyšší příčku myslí rezerva Čechovic, ale také Olšany u Prostějova. V loňské nedohrané sezóně jim Nezamyslice vzaly postup o pouhý bod a Čechovicím „B“ dokonce o penaltový rozstřel. Oba celky navíc netají ambici vrátit se znovu do nejvyšší okresní soutěže. „Cíl je pro nás jasný, tím je postup do okresního přeboru. Věřím, že to dokážeme,“ netají ambice nový kouč rezervy Čechovic Miroslav Takáč. „Uvidíme, jak nakonec sezóna dopadne. Role jednoho z favoritů se ale nezříkáme,“ přidal se hrající trenér Olšan Antonín Pospíšil. Jeden z nejdůležitějších zápasů přijde hned ve čtvrtém kole, kdy se proti sobě dva největší favorité postaví.
Dalším celkům jde především o klidnou sezónu, hlavně aby se soutěž odehrála podle původního plánu a nedopadlo to jako v loňském roce. Překvapit by mohla rezerva Kostelce na Hané, která by se ráda držela v popředí tabulky. Stejné ambice mají také například v Želči, Brodku u Prostějova, Bedihošti nebo Biskupicích. Je ale otázkou, jak to doopravdy během sezóny bude. Drtivá většina mužstev mluví o tom, že letos je čeká boj pouze o třetí místo, jelikož na první dvě kvalita není. Rezerva Otaslavic by se chtěla také hlavně scházet ve větším počtu než loni a Pavlovice by rády opustily poslední příčku.

Skupina „B“
Z „béčka“ postoupilo nahoru Ptení ze druhého místa, když první Kladky tuto možnost odmítly. Ty budou i letos zcela jistě největším favoritem soutěže. Jenže nastává otázka, bude se někdo z celků této skupiny prát o postup k okresní smetánce? Zatím to moc nevypadá. „Naším cílem je být nejhůře do třetího místa a bavit nás i fanoušky fotbalem,“ potvrdil Večerníku Petr Fiala z Kladek, který také přiznal, že postup do Přeboru OFS Prostějov není pro Kladky téma, jelikož by zápasů pro tento tým bylo nejspíše moc. Bude zajímavé jistě dále sledovat dva nové celky z Olomoucka, které do soutěže přibydou. Za pár kol zřejmě bude jasné, jak moc se těmto celkům bude dařit. Určitě by ale mohly překvapit. Nahoru se bude chtít v tabulce posunout také celek z Přemyslovic, který se nyní snaží dát dohromady. Propad by mohl nastat u rezervy Protivanova. „Doufáme, že se hráči budou poctivě scházet, zatím máme s počtem hráčů mírné problémy,“ netají Karel Nejedlý z Protivanova.
Čechy pod Kosířem a Sokol Zdětín myslí hlavně na klidnou sezónu, kde se co nejvíce pobaví i s fanoušky u fotbalu a následně u pivka. Rezerva Brodku u Konice se o sezónu trochu obává a sami členové vedení přiznávali, že pokud by o odchodech hráčů věděli, ani by „B“ mužstvo nepřihlásili… Na druhou stranu jen dobře pro dorostence, kteří mohou trénovat i hrát proti mužům. Posun vpřed chce znovu zažít také Hvozd, který se po celkovém restartu klubu dává postupnými kroky znovu dohromady, a i když je tato cesta na dlouhou trať, zatím funguje.

KOMENTÁŘ VEČERNÍKU
Jak „trojky“ dopadnou a co s nimi bude dál? Nejslabší třídy čeká návrat po tři čtvrtě roce a bude hodně zajímavé sledovat, jak se které celky s tak dlouhou pauzou vyrovnaly. Dají se totiž očekávat pouze dvě varianty. Buďto pozitivní euforie z návratu na trávník, nebo kritický nedostatek hráčů. Obavy panují spíše z druhé varianty...
A jak by asi letošní sezóna mohla dopadnout? Jasným favoritem, který si celkový postup pohlídá, budou Čechovice „B“. Ty už loni předváděly nejpohlednější fotbal, a pokud by proměnily šance v zápase s Nezamyslicemi, byly by tam místo nich. Letos už si to vzít nenechají, i když jim budou Olšany šlapat na paty.
Druhá skupina přinese znovu vítězství Kladek, kterým ubyl největší soupeř ze Ptení. Zřejmě překvapí jeden z olomouckých celků a bude na pódiu. Jenže horší bude otázka postupu, do kterého se nikdo z celků „béčka“ hrnout nebude. Nepřekvapilo by, kdyby tak postupoval druhý celek například z Olšan u Prostějova.
A co bude dál? To je zásadní otázka. Týmů ubývá každý rok a situace se nadále zhoršuje. I když se mládež docela slušně rozjíždí, ještě dlouho potrvá, než nahradí stávající hráče. A ta už se v kuloárech hovoří o tom, že by už příští sezóna byla trojka pouze jedna s větším počtem mužstev.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...