Dobré ráno, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Historie se do jisté míry opakuje. Opět čeká na fotbalisty 1.SK Prostějov v prvním kole nového ročníku nováček. Po loňském Vyšehradu, který eskáčko po množství šancí porazilo pouze 1:0, čeká na svěřence trenéra Pavla Šustra Blansko. Souboj 1. kola Fortuna:Národní ligy s lehce pikantním nádechem je na programu tuto sobotu 22. srpna od 17 hodin.

Blansko se na fotbalové mapě nikdy nijak zvlášť neetablovalo, maximálně nakouklo do třetí nejvyšší soutěže, spíše ale hrávalo divizi. Jelikož je i ve fotbale vše otázkou financí, vzestup nastal až poté, co se kolem blanenského fotbalu začal točit podnikatel Oldřich Merta, který to předtím zkoušel v Tišnově. Byl z toho rychlý postup do Moravskoslezské ligy a po neukončené sezóně stačilo podzimní prvenství k plynulému přechodu až do profesionální soutěže.
To s sebou přineslo změny organizačního charakteru, kdy se dosavadní trenér Zbyněk Zbořil posunul do funkce generálního manažera a na jeho místo přišel od podzimu volný Oldřich Machala. Blansko samozřejmě podstupuje klasické bolístky přechodu mezi amatérským a profesionálním fotbalem, což dobře zná eskáčko nebo z minulého ročníku třeba Líšeň. Dvoufázové tréninky nejsou zrovna zvykem, když spousta hráčů má své civilní zaměstnání.
Klub avizoval několik zajímavých posil, na jaře se v sestavě objevili Haris Harba, Ondřej Sukup nebo Robert Bartolomeu, kádr posílili také brankář Pavel Halouska z Brna či Lukáš Kania z Baníku Ostrava. Blanenským se tak daří to, co zafungovalo třeba v Prostějově, totiž namixovat dravé mládí se zralou zkušeností.
Blansko těžilo v přípravě z faktu, že MSFL skončila předčasně, na přípravu tak měli nováčci ze třetí ligy podstatně více času. Hráči mají za sebou úctyhodnou porci sedmnácti přípravných utkání za dobu od konce května, kdy se rozjely dohrávky obou nejvyšších soutěží. Z nich si Machalovi svěřenci připsali pouze pět porážek, mezi nimi se Slováckem nebo Senicí. Na druhou stranu si připsali cenné skalpy Zbrojovky, Chrudimi nebo Vlašimi, v generálce remizovali s prvoligovým Libercem 1:1. V tomto utkání nastoupila sestava Halouska – Sukup, Šustr, Štrbák, Buchta – Ilko, Kopičár, Lahodný, Žák, Vasiljev – Holiš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...