Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Divoké bitvy od začátku i debakly. Právě tohle přineslo první kolo I. B třídy Olomouckého KFS, skupiny A. Do druhé kategorie spadá prohra 0:4, kterou utržily Mostkovice. Naopak „Metle“ a Klenovice na Hané, kterým se v minulé sezóně nedařilo, bodovaly naplno a ještě si oba cely slušně zastřílely. Stejně jako Pivín, který ve vyhroceném zápase s Kovalovicemi musel po zdánlivě rozhodnutém utkání bojovat až do poslední vteřiny. Vrchátka naopak zápas ztratila.

Sokol Otaslavice – Sokol Tovačov 3:1 (1:0)
Branky: 31. Drmola, 47. Chvojka, 82. Vogl – 47. Rumplík. Rozhodčí: Antoníček – Dömisch, Weiser. ŽK: 28. Smékal – 17. Hodina, 45. Mezulianík, 60. Plný, 61. Pasz. Diváci: 60.
Sestava Otaslavic: Nosek – Ruszó, Tkáč, Vogl, T. Smékal – Gerneš, Chvojka, T. Hon (82. Závadský), Drmola, L. Smékal (70. Koudela) – Vlachynský (78. Šatný).
Hodnocení trenéra Otaslavic Jiřího Hona:
„V prvním soutěžním utkání po dlouhé pauze bylo od začátku nasazeno vysoké tempo, až jsem měl v horkém počasí o hráče strach. (smích) Znatelně šlo vidět, že klukům fotbal chyběl. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a obě mužstva si vytvářela pohledné šance, nám se po půlhodině povedlo otevřít skóre: akci z pravé strany Tomáš Hon zatáhl po křídle a přihrávkou pod sebe nachystal Dominiku Drmolovi míč pro zakončení. Ještě před přestávkou vyslal Drmola krásnou ránu z přímého kopu, která se odrazila za brankovou čáru, ale gólman rychlou rozehrávkou nedal rozhodčím šanci zareagovat. Trefa tak nebyla uznána. Hned po půlce jsme soupeři velkou chybou darovali vyrovnání, ovšem v té samé minutě se balón odrazil k Jakubu Chvojkovi a ten pěknou střelou ze dvaceti metrů uklidil míč k pravé tyči. Hosté se pak snažili o vyrovnání a vytvářeli si brejkové situace, zároveň však zapomínali na zadní vrátka. Tím nám otevírali svou obranu, měli jsme díky tomu několik příležitostí. A deset minut před koncem Martin Vogl uzavřel na výsledných 3:1. Celkově si myslím, že pro oko diváka šlo o pohledný fotbal. Klukům patří velké díky za předvedený výkon!“

Sokol Újezdec – Sokol Vrchoslavice 1946 3:1 (2:0)
Branky: 6. a 51. z penalty Kocfelda, 19. Zbožínek – 52. P. Horák. Rozhodčí: Valouch – Dosoudil, Zdražil. ŽK: 44. Zývala – 82. P. Horák. Diváci: 90.
Sestava Vrchoslavic: Jurčík – Vévoda (56. Jašek), M. Hradil, Král, Coufalík (65. Panáček) – Machálek, P. Horák, Fialka (50. Kankovský), Dostál – T. Hradil, J. Horák.
Hodnocení trenéra Vrchoslavic Miroslava Panáčka:
„V úvodu jsme soupeře zatlačili a měli šance, ale bohužel je jako obvykle zahazovali – včetně sóla na gólmana. Naopak domácí vytěžili z minima maximum, už po dvaceti minutách vedli 2:0. Troufám si říct, že jsme většinu zápasu byli lepší a měli navrch, není nám to však po výsledkové stránce nic platné. Z mnoha příležitostí jsme totiž využili jedinou, což hned po třetí inkasované brance znamenalo jen snížení na 3:1. Svůj herně dobrý výkon jsme nepodpořili větší produktivitou a právě to rozhodlo. Ve fotbalově pěkném utkání se znovu potvrdilo, že v Újezdci se nám dlouhodobě nedaří. Protivníka dost podržel brankář včetně závěrečného tlaku, kdy jsme domácí dlouho nepustili přes půlku hřiště.“

Sokol Horní Moštěnice – Sokol Mostkovice 4:2 (3:0)
Branky: 16. a 29. Karas, 25. Zedek, 86. Zaoral – 69. Milar, 71. J. Karafiát. Rozhodčí: Lizna – Bartl, Vybíral. ŽK: 79. Karas. Diváci: 59.
Sestava Mostkovic: P. Zapletal – Hanák, Milar, Kroupa (46. Vánský), Wolker (46. Š. Karafiát) – Šlambor, Kazda, L. Zapletal, Foret – J. Karafiát, Nečas (25. Jančík).
Hodnocení trenéra Mostkovic Iva Kroupy:
„Měli jsme dobrý začátek a během úvodních deseti minut dvě šance po odražených balónech, obě však soupeř zblokoval včetně jedné na brankové čáře. Potom jsme začali lehce ztrácet míče, domácí chodili do rychlých protiútoků a byli lepší. Navíc jsme jim pomohli chybami vzadu, což vedlo ke třem inkasovaným gólům, kromě toho nás ještě několikrát podržel brankář. O přestávce jsme udělali změny v sestavě a nastalo herní zlepšení. Asi dvacet minut před koncem jsme dvěma slepenými góly ze standardek snížili na 3:2, bohužel hned vzápětí rozhodčí udělal pauzu na pití. A v jejím průběhu naše euforie vyprchala, naopak protihráči se vzpamatovali. V závěru jsme přesto usilovali o vyrovnání, ale místo toho přišla další obranná hrubka a rozhodující trefa domácích. Ti měli celkově o něco navrch, zvítězili zaslouženě. Za nás jsem rád, že kluci ani za nepříznivého stavu nic nevzdali a bojovali až do konce.“

TJ Sokol Ústí „B“
TJ Sokol Klenovice
1:5 (0:3)
Branky: 47. Nedbal – 15., 18., 45. a 86. Všianský, 69. Frys. Rozhodčí: Majer – Lasovský, Hubený. Žluté karty: 20. Zlámal – 82. Prášil. Diváci: 50.
Sestava Klenovic: Polák – Frys, Rozehnal, Cetkovský, César – Grepl (75. Prášil), Dadák (88. Popelka), Dreksler, Zbořil – Všianský, Zapletal (44. Pytela). Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic Vladimíra Horáka:
„Po standardce a brejku jsme šli díky Všianskému do vedení. Pak soupeř začal hrát, přenechali jsme mu iniciativu. Ale do šancí se nedostával. Pak Všianský krásně zvýšil na 3:0. Soupeř snížil poté na 1:3. Zatlačil nás, měl dvě tutovky. Ale ty vychytal Polák, zejména u druhé se blýskl. Potom jsme přidali další branky a rozhodli.“

TJ Sokol v Pivíně
TJ Sokol Kovalovice
3:2 (1:0)
Branky: 16. J. Svozil, 62. Valtr, 73. Martinec – 76. a 82. Krčmář. Rozhodčí: Vachutka – Dokoupil, Majer. Žluté karty: 37. Pospíšil, 45. Bartoník, 75. Valtr – 27. Vojáček, 30. Krčmář, 45. Bělaška, 45. Židlík, 82. Zavadil. Červené karty: 37. Rybovič, 55. Židlík. Diváci: 120.
Sestava Pivína: Furst – Sedlák, Bartoník, Pospíšil – Valtr, Ježek, M. Svozil, Frýbort (65. Fica), Konupka (17. Martinec) – Trajer (84. Ježek), J. Svozil. Trenér: Petr Svozil.
Hodnocení trenéra Pivína Petra Svozila:
„S Kovalovicemi je to vždy těžké odehrát bez červených karet. Šli jsme do vedení, gólman to podcenil a Svozil se z úhlu trefil do křížné šibenice. Ale soupeř se snažil a snažil. Doplatil ale na vyloučení za úder soupeře a pak za hádky s rozhodčím. Nervozita poté byla všude, i za vedení 2:0 a 3:0. Jenže Kovalovice z brejku snížily a dohrávalo se v hodně nervózní atmosféře. Nás limitovalo, že máme úzký kádr. Na to už se ale anglická královna neptá, body máme.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...