Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nepříliš podařený vstup do sezóny 2020/2021 zažili dva zástupci Prostějovska v krajském přeboru. Oba totiž prohráli. Zvlášť od Lipové, která v loňském roce překvapila po postupu velmi dobrou hrou a výsledky, se přitom čekalo vítězství. Nedala však ani gól. To Kralice se jednou prosadily, další šance už ale využít nedokázaly. Ani jeden z týmů tak nebude na první mače vzpomínat v dobrém.

Přetěžkou premiéru Clean4you krajského přeboru mužů 2020/21 měli fotbalisté SK Lipová. Stejně jako loni do soutěže vstupovali na půdě Ústí u Hranic, jednoho z největších favoritů. A po roce tam znovu podlehli. Tentokrát sice ne 1:4, ale pouze 0:2, přesto si na start s bodovým ziskem museli nechat zajít chuť.
Té shody si pozorní fanoušci nemohli nevšimnout. „Ano, i před rokem jsme sezónu zahajovali v Ústí. Tenkrát jsme byli v přeboru nováčci a na úvod nehráli vůbec špatně, přesto dostali od silného soupeře čtyřku,“ zavzpomínal kouč SK Pavel Růžička.
Napodruhé chtěl se svým týmem dopadnout na stejném místě lépe. „Ale bude to hodně těžké, protože Ústí považuju společně se Šternberkem za největšího favorita KP. V přípravě mělo skvělé výsledky, dařilo se mu. Snad ho aspoň trochu přibrzdíme,“ doufal Růžička před sobotním střetnutím.
Během prvního poločasu plán vycházel (alespoň výsledkově), po pětačtyřiceti minutách totiž panoval bezgólový stav. „Domácí však od začátku potvrzovali své kvality, přehrávali nás a dostávali se do šancí, které naštěstí neproměňovali. Až po půl hodině jsme hru vyrovnali,“ popisoval lipovský lodivod.
Brzy po změně stran otevřel skóre Michal Král, aby osud duelu zpečetil čtvrt hodiny před koncem Petr Holoubek – 2:0. „V podstatě rozhodly naše individuální chyby, které favorit potrestal. Bez ohledu na to ale bylo vítězství celkově lepšího protivníka zasloužené,“ uznal Růžička.
Vstupní porážku bral pragmaticky. „Ústečtí mají fakt sílu, prohra na jejich hřišti proto není nic hrozného. My jsme nepodali vyloženě špatný výkon, ovšem při porovnání s přípravnými zápasy jsme zaostali, v přátelácích jsme vypadali daleko líp. Potřebujeme se ještě víc sehrát, obměněný tým sladit.“
Rovněž k utkání 2. kola krajského přeboru pojedou fotbalisté Lipové ven, tentokrát do Brodku u Přerova (neděle 16. srpna, 17.00 hodin). „Je to nováček, kterého určitě nesmíme ani trochu podcenit. Naopak se musíme poučit ze svých chyb a dobře se připravit,“ zdůraznil Pavel Růžička.

PŘEBOR OLOMOUCKÉHO KFS – 1. kolo
Sokol Ústí u Hranic – SK Lipová 2:0 (0:0)
Branky: 47. Král, 77. Holoubek. Rozhodčí: Sedláček – Šerý, Aberle. Žlutá karta: 84. Výmola. Diváci: 85. Sestava Lipové: Holásek – Žilka (83. Fialka), Takáč, Milar, Musil (62. Kvapil) – Hrabálek (72. Výmola), Horák (75. Přikryl), Palla, Jamrich – Hrušák, Obruča. Trenér: Pavel Růžička.

 

Nepříjemný úvod do sezóny za sebou mají fotbalisté Kralic na Hané. V utkání s Velkými Losinami totiž nakonec padly a i přes velké množství šancí vstřelily pouze jeden gól. To nestačilo ani na bod, parta trenéra Petra Gottwalda se tak musela tentokrát před sokem sklonit. Jediný kralický gól obstaral mladík Šup.
Kralice na Hané v posledních sezónách nemají na růžích ustláno. Mění trenéry, nedaří se jim výsledkově. Špatný měly i vstup do nedělního utkání. „První poločas měly navrch Velké Losiny a taky nás potrestaly dvěma góly. Do druhého jsme se více semkli, začali jsme víc presovat, honit je a dali kontaktní branku,“ popsal průběh zápasu hrající trenér Petr Gottwald, který tentokrát zůstal na lavičce. Jenže drama se nekonalo. „Po chybě v prostředku hřiště a utěšené střele, co skončila v šibenici, nám však soupeř znovu odskočil. Hráli jsme pořád stejně, dostávali jsme se do gólových příležitostí. Na neproměněné šance jsme dnes zvítězili my,“ okomentoval Gottwald další dění na hřišti.
Hodnocení tak po zápase mělo z jeho strany dvě roviny. „Celý druhý poločas jsme byli lepší, ale odvážíme si porážku, jsme minus tři body, dá se říct. Nespokojenost tam trochu je,“ připustil kouč, který v zápase vyzkoušel několik nováčků, třeba Šupa nebo brankáře Peku. A přestože tým prohrál, našel pro něj po zápase dobrá slova. „Musím mužstvo pochválit, odvedlo dobrý kus práce. Zatlačili jsme Losiny, to tady nebývá zvykem. Trápí nás ale koncovka, snad se to v dalších zápasech probere,“ uzavřel Petr Gottwald.
Další prověrkou pro jeho mužstvo bude domácí zápas se Sigmou Lutín, který začne tuto sobotu 15. srpna od 17:00 hodin. 

 

Velké Losiny
FC Kralice na Hané
3:1 (2:0)
Branky: 31. a 54. Navrátil, 5. Zatloukal – 50. Šup. Rozhodčí: Trávníček – Sedláček, Slota. Žluté karty: 45. Hilbert – 45. Šup, 70. Rus. Diváci: 235.
Sestava Kralic na Hané: Peka – Rus, Merta, Hlačík, Němčík (46. Novotný) – Šup, Proko, Vincourek, Gábor, Baran – Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...