Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První kolo se odehrálo bez omezení. Začátek soutěže se některým celkům vydařil, jiné zase selhaly. Uvidíme, zda i v dalším kole dokáží některá mužstva překvapit, nebo zda se chytí favorité. Oba dva hrací dny přinesou spoust zajímavých zápasů a je zcela jistě z čeho vybírat.

Clean4you krajský přebor muži
Nejvyšší krajskou soutěž nezačal ani jeden ze dvou celků našeho regionu úspěšně. Lipová nedokázala bodovat na půdě těžkého soupeře z Ústí. Kralicím zase nevyšel nedělní zápas ve Velkých Losinách.
Kralice tak budou chtít získat první body do tabulky v domácím prostředí proti Lutínu, ale určitě je nečeká nic jednoduchého. To Lipová odehraje i druhý zápas venku, tentokrát to bude zápas v Brodku u Přerova, který by si taky rád připsal první letošní body.
Sobota 15. srpna – 17:00
FC Kralice na Hané – TJ Sigma Lutín
Neděle 16. srpna – 17:00
Brodek u Přerova – SK Lipová

I.A třída skupina A
Jediný zástupce v A skupině I.A třídy zajíždí do Troubelic. Po prvním jednoznačném vítezství v domácím prostředí proti Hlubočkám by tak určitě chtěli svěřenci trenéra Ullmanna navázat bodově i ve druhém kole.
Sobota 15. srpna – 17:00
Sokol Troubelice – Sokol Konice

FGP studio I.A třída skupina B
Druhá skupina I.A třídy nabídne hned v sobotu další třaskavé derby. Znovu se v něm ukáže Plumlov, který zavítá ve druhém kole do Kostelce. Zatímco Plumlovu se v prvním kole podařilo vyřídit Čechovice, Kostelec si odvezl příděl z Holice. I tak se ale nedá říct, že by byl Plumlov favoritem. Zřejmě nás čeká bitva se vším všudy. Sobotní program tím ale nekončí. Doma se přestaví Určice, kam přijede rezerva 1.HFK Olomouce. Svěřence trenéra Kobylíka tak nečeká nic snadného. Protivanov bodoval hned v prvním kole a chtěl by na to určitě i navázat proti Slavonínu.
Neděle přinese utkání Čechovic. Ty budou chtít ze všech sil napravit těžce nevydařený zápas v Plumlově z minulého týdne. Do cesty se jim k tomuto úkolu postaví Beňov.
Sobota 15. srpna – 17:00
FC Kostelec na Hané – Sokol Plumlov
FK Slavonín – SK Protivanov
TJ Sokol Určice – 1. HFK Olomouc „B“
Neděle 16. srpna – 17:00
Sokol Čechovice – FC Beňov

I.B třída skupina A
Nejnižší krajská soutěž má v A skupině celý program v neděli. Hned dopoledne zajíždí Klenovice do Jezernice, kde budou chtít potvrdit jasné vítězství z Ústí.
Odpoledne zabojují v domácím prostředí o první body Vrchoslavice a Mostkovice. V areálu Mostkovic se představí rezerva Ústí, která by si také chtěla zlepšit náladu po výprasku s Klenovicemi. Do Vrchoslavic přijede od Přerovska Újezdec. Pivín by rád potvrdil vítězný vstup do sezóny v zápase v Želatovicích. „Metle“ zavítají do Kovalovic, které budou oslabeny o dva hráče kvůli karetním trestům.
Neděle 16. srpna – 10:00
Sokol Jezernice – Sokol Klenovice
Neděle 16. srpna – 17:00
Sokol Kovalovice – Sokol Otaslavice
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Ústí „B“
FC Želatovice „B“ – Sokol v Pivíně
Sokol Mostkovice – Sokol Újezdec

Lion sport I.B třída skupina B
Sobotní program druhé skupiny začne ve Smržicích. Zde se domácí poprvé ukáží před vlastním publikem a bude je čekat celek z Doloplaz. Po jednoznačné výhře v prvním kole by chtěli potvrdit dobrou formu.
V neděli se doma představí Jesenec proti Moravskému Berounu a ve stejný čas započne také zápas Hané ve Šternberku s místní rezervou.
Sobota 15. srpna – 17:00
TJ Smržice – Sokol Doloplazy
Neděle 16. srpna – 17:00
FK Šternberk „B“ – Haná Prostějov
Jesenec-Dzbel – Moravský Beroun

Přebor OFS II. třída
I okres má za sebou první kolo a přinesl řadu zajímavých výsledků. Bude tak zajímavé sledovat, jestli se bude opakovat minulé kolo, nebo tentokrát se z bodů budou radovat další celky. Už v sobotu večer budeme vědět, zda se dokázal Brodek u Prostějova zvednout po špatném výkonu se Ptení a přiveze si první body od druhého nováčka z Nezamyslic. Potvrdit triumf ve Výšovicích bude chtít Brodek u Konice v domácím prostředí proti rezervě Určic. Do Držovic dorazí rezerva Plumlova a dá se očekávat jednoznačná záležitost pro domácí.
Neděle přinese další čtyři duely. Dobromilice si dají další derby, tentokráte s Tištínem na domácí půdě. Ve Ptení budou chtít zvítězit Vrahovice. Možné je ale vše, třeba se Ptení podaří překvapit stejně jako minulý týden. Do Němčic zavítá rezerva Kralic a ráda by si odvezla všechny body. A v posledním zápase se domácí Vícov střetne s Výšovicemi.
Sobota 15. srpna – 17:00
Haná Nezamyslice – Sokol Brodek u PV
Jiskra Brodek u Konice – Sokol Určice „B“
TJ Sokol Držovice – Sokol Plumlov „B“
Neděle 16. srpna – 17:00
FC Dobromilice – TJ Tištín
FC Ptení – Sokol Vrahovice
FK Němčice nad Hanou – FC Kralice na Hané „B“
Sokol Vícov – FK Výšovice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...