Dobrý podvečer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dvoutřetinovým úspěchem skončilo snažení zástupců Prostějovska v sobotních zápasech I.B třídy Olomouckého KFS, skupiny „B“. Jesenec-Dzbel nakonec body nevydoloval, na druhé straně Haná navázala na úspěšný loňský podzim a slaví hned na úvod první výhru (reportáž čtěte na jiném místě vydání – pozn.red.). To Smržice zvítězily také, a dokonce ještě slavněji. Vstřelily hned sedm branek, což se jim už roky nepodařilo, a svého soupeře zcela převálcovaly.

Jesenec-Dzbel
FC Hněvotín
1:2 (1:1)
Branky: 28. Čížek – 44. a 70. Šulc. Rozhodčí: Lasovský – Protivánek, Vičar. Žluté karty: 52. Laštůvka, 58. D. Liška – 82. Běhalík. Diváci: 40.
Sestava Jesence-Dzbelu: Henzl – Horák, Ullman, Burian, Laštůvka – Čížek, Poles, Burget, D. Liška (61. Drešr) – J. Tichý, M. Liška (70. Svoboda). Trenér: Petr Tichý st.

Hodnocení trenéra Jesence-Dzbelu Petra Tichého:
„Prostě se nám zápas nepovedl. Podepsalo se na nás to, že jsme odehráli jen dva nebo tři zápasy. Ale vzhledem k tomu, že kluci mají práci, kombajny a podobně… Ukázalo se to. Chybí nám fyzička. Měli jsme sice čtyři lidi na lavičce, takže kádr je tam nějaký. O to víc ale prohra mrzí. Vedli jsme 1:0, v poslední minutě si necháme dát vyrovnávací branku a potom po smolné akci dostaneme na 1:2, když tam byly jen v prvním poločase spálené tři tutové šance… Těžko se mi o tom mluví.“

Zvole
Smržice
1:7 (1:2)
Branky: 11. Nejedlý – 49., 60. a 70. Kalandřík, 9. M. Verner, 12. Š. Verner, 54. Luža, 65. Gottwald. Rozhodčí: Novák – Petr, Borovička. Žluté karty: 6. Daříček, 30. Hojgr, 38. Plhák, 90. Fiedler. Diváci: 121.
Sestava Smržic: Martinek – Gottwald (76. Strupek), Klus, Tomiga, Obručník – Kalandřík, Pleva (65. Kratochvil), M. Verner, Kotlár, Luža – JŠ. Verner. Trenér: Ivo Zbožínek.

Hodnocení trenéra Smržic Iva Zbožínka:
„První půle byla vyrovnaná. Dostali jsme se do vedení, vzápětí jsme hned ze standardky inkasovali. Vedení jsme si vzali do poločasu zpátky a do přestávky ho udrželi, ale hra byla vyrovnaná. Podle mě rozhodl třetí gól, po kterém domácí odpadli a ve finále dohrávali v osmi lidech. Pak už se to podobalo exhibici. Musím kluky pochválit, protože jsem jim o poločase říkal, že to bude o jejich morálu, o jejich vůli. O tom, jak moc ze sebe budou chtít vydat. Vydali se a byli za to odměněni. Měl jsem z toho strach, protože Zvole okresní přebor projela bez porážky. Ale kluci za to vzali. Jsme teď první v tabulce, to si vyfoťte.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...