Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pokud se nestane něco mimořádného, měl by být program FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v tomto týdnu vyčerpán a soutěž i po třineckých peripetiích kompletně dohrána. To by zaručilo minimálně postup týmu z prvního místa do nejvyšší soutěže a naopak sestup dvou posledních o úroveň níž. Prostějovského eskáčka se žádná z těchto krajních situací netýká, je bezpečně usazeno uprostřed druholigové tabulky. Přispěl k tomu i bod za bezbrankovou remízu se Zbrojovkou.

Pakliže se čekalo drama až do posledního kola, rozhodnutí o postupujícím přišlo až příliš snadno a rychle. Došlo mimo jiné na slova, že Pardubice potřebné výsledky vždy nějak uhrají. Tři body získaly v samém závěru dohrávky v Třinci a o definitivě postupu rozhodly o víkendu díky velice milosrdně odpískané dvojici pokutových kopů, když dlouho nemohly zlomit vyrovnaný stav s Vyšehradem.
To ovšem Zbrojovku mrzet nemuselo, protože pro ni zásadní tři body z prostějovské půdy uhrát nedokázala. A to způsobem, kdy v prvním poločase působila dojmem, že o ně vlastně ani nemá zájem. Domácí postavili důslednou obrannou taktiku, takže výsledkem byl nepříliš zajímavý fotbal mezi kapkami deště.
Domácí trenér Pavel Šustr měl opět k dispozici velice okleštěnou sestavu, kdy prakticky všichni schopní a zkušenější šli do základní sestavy, lavičku pak obsadili dorostenci. Jak se dalo předpokládat, do branky se postavil přece jen ostřílenější Bréda. Pokud ovšem čekal, že si nějak výrazně zachytá, musel být zklamaný, protože zejména v první půli v brance spíše mrznul.
Hosté z Brna působili dojmem, že jim veškerý střelecký prach z předchozích dvou zápasů v deštivém počasí zvlhl. Nedařilo se Pachlopníkovi, Hladík spálil obrovskou šanci. Po přestávce sice přišly dvě nastřelené tyče, ale to je od týmu s prvoligovými ambicemi přece jen trochu málo.
Na domácí straně zaujal opět s ofenzivní chutí hrající Zapletal, nezklamala určitě obrana, která v druhém poločase držela někdy i s trochou štěstí nulu na místě inkasovaných branek. Dá se říci, že eskáčko šlo za remízou a té dosáhlo.
Výstižně to po zápase shrnul trenér Zbrojovky Miloslav Machálek. „Musím ocenit hru domácích, kteří první poločas hráli velice dobře, neumožnili nám využívat našich zbraní. S tím úzce souvisí to, že jsme tomu šli trochu naproti, měli jsme málo sebevědomí, špatnou nabídku, nevytvářeli jsme si přesilové situace,“ popsal dění na hřišti zkušený trenér.
Za postupujícími Pardubicemi tak musí druhá Zbrojovka a třetí pražská Dukla spoléhat na to, že vůbec dostanou příležitost poprat se o postup do první ligy v baráži. Ta však nebude, pokud se skupina o udržení v první lize nedohraje. Brňanům by naopak hrála do karet situace, kdy by se nadstavba dohrála, naopak se ale neuskutečnila baráž, pak by totiž postupovala spolu s Pardubicemi i Zbrojovka.
Na opačném konci tabulky je ještě potřeba vyřešit rébus, kdo sestoupí spolu s Vítkovicemi a Sokolovem, který se kvůli finančním potížím přihlásí pouze do České fotbalové ligy. Damoklův meč visí nad Varnsdorfem, který musí doma porazit Líšeň a doufat, že Sokolov nevyhraje v Hradci Králové.
V pátek pak tahle prapodivná jarní sezóna dohrávkou Třinec – Vlašim definitivně skončí. Nezbývá než doufat, že příští soutěžní ročník bude probíhat už v normálních podmínkách.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...