Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalové nadšence čeká další velmi zajímavý víkend. Soutěže se přehupují do druhé třetiny. V sobotu zajíždí eskáčko na Julisku, kde ho čeká náročný dopolední duel proti Dukle Praha. Odpoledne přijde největší lákadlo v I.A třídě, kde se utkají Určice s Protivanovem na kralickém hřišti. Neděle přinese derby na jihu i severu. V Konici se představí Kostelec a do Pivína přijedou nedaleké Vrchoslavice.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko čeká v jedenáctém kole druhé nejvyšší soutěže jeden z hlavních favoritů soutěže. Ještě loňský účastník nejvyšší soutěže Dukla Praha. Prostějov odehraje své utkání na půdě soupeře v sobotu dopoledne. Takže svěřenci trenéra Machaly na zápas vyrazí již o den dříve. Na Julisce může prostějovský klub jedině překvapit. Domácím sice nevyšel start soutěže, ale od do té doby šla jejich forma nahoru.
Sobota 5. 10. – 10:15
Dukla Praha – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor
V krajském přeboru čeká oba regionální účastníky daleký výjezd na soupeřovy stadiony. V sobotním programu zajíždí Lipová do Jeseníku, kterému by se ráda v tabulce vzdálila. „Čekám velmi těžké utkání, abych byl upřímný, úplně nevím, co očekávat od soupeře. Pokud předvedeme výkon jako v Zábřehu, tak věřím, že si můžeme nějaký ten bod určitě odvézt i z horké půdy Jeseníků,“ uvedl kouč Lipové Pavel Růžička.
V neděli odehrají svůj zápas Kralice. Ty čeká cesta do Zábřehu. I přes velký tabulkový rozdíl by Kralice jistě chtěly zkusit dosáhnout na nějaký bodík.
Sobota 5. 10. – 15:00
FK Jeseník – SK Lipová
Neděle 6. 10. – 15:00
SULKO-Zábřeh – FC Kralice na Hané

FGP studio I.A třída skupina B
I.A třídu čekají hned dvě okresní derby o tomto víkendu. V sobotu se doma představí hráči Plumlova. Tam se utká se soupeřem z Nových Sadů, který je jen o čtyři body před domácím celkem a půjde o hodně. Čechovice po těžkém utkání s Konicí čeká další kvalitní celek ze špičky tabulky Beňov. Pokud naváží na dobrý výkon proti Konici, jistě by mohly bodovat i na hřišti soupeře.
Sobotní derby obstará v Kralicích domácí tým Určic proti hostům z Protivanova. Uvidíme, zda Určice potvrdí stoupající formu, nebo se podaří chytit hostům. „Měli bychom potvrdit to, co předvádíme poslední domácí zápasy. Být agresivní, jít za vítězstvím. Pro nás určitě důležitý zápas, abychom se v té tabulce posunuli zase o něco výš a lépe se nám dýchalo. Daří se nám poslední zápasy doma a budeme to chtít potvrdit i proti Protivanovu,“ věří v dobrý výsledek trenér Určic David Kobylík.
„My teď za sebou máme sérii zápasů s velmi těžkými soupeři. A Určice jsou soupeřem, který je v tabulce velmi blízko. Pojedeme k soupeři s tím, že tam budeme chtít předvést dobrý výkon, potvrdit to, že ta naše hra se začíná lepšit. Taky ovšem víme, že soupeři se začalo celkem dařit s návratem trenéra Kobylíka, takže i na to se budeme na sobotu připravovat,“ prozradil manažer Protivanova Milan Piták.
Nedělní derby uvidí diváci v Konici, kam zavítá Kostelec. Favoritem je domácí celek, ale stát se může cokoliv.
Sobota 5. 10. – 15:00
FC Beňov – Sokol Čechovice
Sokol Plumlov – FK Nové Sady
TJ Sokol Určice – SK Protivanov
Neděle 6. 10. – 15:00
Sokol Konice – FC Kostelec na Hané

Smoos I.B třída skupina A
A skupina I.B třídy se pro okresní týmy odehraje celá v neděli. Klenovice se pokusí získat další body a potvrdit formu do Kovalovic. „Metle“ se na hody konečně zvedly a rádi by v tom pokračovali také v Želatovicích, kde je čeká jejich rezerva. Mostkovice se znovu dostaly na poslední příčku a rády by na ní nezůstaly po domácím utkání s Radslavicemi.
Pivín se představí v domácím prostředí proti nedalekému soupeři z Vrchoslavic. Zde se diváci mohou dočkat velmi zajímavého fotbalu. „Především doufám, že se dají do kupy hráči, kteří se nám zranili. Sedlák, Frýbort a i Vrba mají nějaké problémy. Navíc je to derby, takže těžko se hledá favorit. I delegace rozhodčích je za mě velmi nešťastná,“ sdělil kouč Pivína Jaroslav Svozil.
„Čeká nás derby v bouřlivém Turecku (přezdívka Pivína). Bude to velmi těžké utkání, soupeř má své kvality, ale taky kolikrát dokáže překvapivě prohrát. Doufám, že pojedeme v plné síle a konečně odvezeme nějaké body i z venku,“ doufá lodivod Vrchoslavic Miroslav Panáček.
Neděle 6. 10. – 15:00
Sokol Kovalovice – Sokol Klenovice
FC Želatovice „B“ – Sokol Otaslavice
Sokol Mostkovice – SK Radslavice
Sokol v Pivíně – Sokol Vrchoslavice 1946

Lion sport I.B třída skupina B
I druhou skupinu I.B třídy čeká desáté kolo. Haná bude chtít napravit dojem ze Slatinic v domácím prostředí proti celku z Kožušan. V sobotu se také představí Smržice. Ty čeká zápas v Moravském Berouně, na který by se rády bodově dotáhly. V neděli se před svými fanoušky ukáže Jesenec-Dzbel proti Lošticím a rád by získal všechny body.
Sobota 5. 10. – 15:00
Haná Prostějov – Sokol Kožušany
Moravský Beroun – TJ Smržice
Neděle 6. 10. – 15:00
Jesenec-Dzbel – SK Loštice 1923

Přebor OFS II. třída
Sobotní program okresní soutěže čeká jediný zápas. Skalka se představí domácímu publiku v Pivíně proti Držovicím.
Neděle nabídne hned šest zápasů. Rezerva Kralic odehraje své utkání na domácí půdě proti Brodku u Konice. Rezerva Plumlova zajíždí na půdu Němčic pokusit se překvapit a získat nějaké body. Výšovice doma nečeká lehký úkol, a to bodovat proti dobře hrajícím Vrahovicím. Do Brodku u Prostějova zavítá rezerva Určic. Vícov na svém stadionu změří síly s Tištínem. Dobromilice vyjedou do Horního Štěpánova, kde je nečeká nic jednoduchého.
Sobota 5. 10. – 15:00
FK Skalka 2011 – TJ Sokol Držovice
Neděle 6. 10. – 15:00
FC Kralice na Hané „B“ – Jiskra Brodek u Konice
FK Němčice nad Hanou – TJ Sokol Plumlov „B“
FK Výšovice – Sokol Vrahovice
Sokol Brodek u PV – Sokol Určice „B“
Sokol Vícov – TJ Tištín
TJ Horní Štěpánov – FC Dobromilice

MSDŽ – skupina B
Moravskoslezská divize žen také nabídne další kolo. Oba regionální týmy se představí na půdě soupeřů. V sobotu po poledni nastoupí Mostkovičanky v Uherském Brodu. V neděli dopoledne odehrají své další utkání také ženy Držovic na hřišti Vlkoše.
Sobota 5. 10. – 13:30
Uherský Brod – Mostkovice
Neděle 6. 10. – 10:00
Vlkoš - Držovice



FOTBALOVÉ MENÍČKO NA TENTO VÍKEND:
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA:
11. kolo, sobota 5. října, 10.15 hodin: FK Dukla Praha – 1.SK Prostějov.

CLEAN4YOU KRAJSKÝ PŘEBOR:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: FK Jeseník – SK Lipová (rozhodčí: Perutka - Brázdil, Halenka, sobota 5. 10., 15.00), Sulko Zábřeh – FC Kralice na Hané (Štětka – Perutka, Halenka).

FGP STUDIO 1.A TŘÍDA, SKUPINA „B“:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: FC Beňov – TJ Sokol Čechovice (sobota 5. 10., 15.00, Šebesta – Straka, Labaš), TJ Sokol Plumlov – FK Nové Sady (sobota 5. 10., 15.00, Molík – Jílek, Pekárek), TJ Sokol Určice – SK Protivanov (sobota 5. 10., 15.00, Kaňok – Kašpar, Winkler, hřiště Kralice na Hané), TJ Sokol Konice – FC Kostelec na Hané (Matulík, Januš, Čampišová).

SMOOS 1.B TŘÍDA, SKUPINA „A“:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: TJ Sokol Kovalovice – TJ Klenovice na Hané (Dokoupil – Šteier, Frais), TJ Sokol Mostkovice – SK Radslavice (Pekárek – Slota, Doležal), FC Želatovice „B“ – TJ Sokol Otaslavice (Hruboš, Kološ, Kryl), Sokol v Pivíně – TJ Sokol Vrchoslavice 1946 (Lasovský – Kašpar, Votava).

LION SPORT 1.B TŘÍDA, SKUPINA „B“:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Moravský Beroun – TJ Sokol Smržice (sobota 5. 10., 15.00, Borůvka – Čtvrtlík), TJ Haná Prostějov – TJ Sokol Kožušany (sobota 5. 10., 15.00, Němec – Přenosil), Jesenec-Dzbel – SK Loštice 1923 (Sedláček – Němec, Smékal).

PŘEBOR OFS II. TŘÍDA:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Skalka – Držovice (sobota 5. 10., 15.00, hřiště Pivín), Němčice nad Hanou – Plumlov „B“, Kralice na Hané „B“ – Brodek u Konice, Vícov – Tištín, Brodek u Prostějova – Určice „B“, Výšovice – Vrahovice, Horní Štěpánov – Dobromilice.

III. TŘÍDA, SKUPINA „A“:
dohrávané 4. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Čechovice „B“ – Brodek u Prostějova „B“ (sobota 5. 10., 15.00), Bedihošť – Otaslavice „B“ (10.00), Želeč – Olšany u Prostějova, Biskupice – Nezamyslice, Pavlovice u Kojetína volný los.

III. TŘÍDA, SKUPINA „B“:
10. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Zdětín – Ptení (sobota 5. 10., 15.00), Protivanov „B“ – Brodek u Konice, Čechy pod Kosířem – Přemyslovice, Kladky – Hvozd, Kostelec na Hané „B“ volný los.

MSDŽ, SKUPINA „B“:
6. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Uherský Brod – Mostkovice (sobota 5. 10., 13.30, Šimoník), Vlkoš – Držovice (10.00, Mikyska).

MSDL st.:
10. kolo, neděle 6. října, 10.30: Prostějov – Líšeň (Mrázek – Slováček).

MSDL ml.:
10. kolo, neděle 6. října, 12.45: 1.SK Prostějov – Líšeň (Slováček – Mrázek).

MSDD – E st.:
10. kolo, sobota 5. října, 10.30 hodin: Vsetín – 1.SK Prostějov „B“

MSŽL U15:
8. kolo, sobota 5. října, 10.30 hodin: Hodonín – 1.SK Prostějov (Drozdy – Bábíček, Vavřina).

MSDD – E ml.:
10. kolo, sobota 5. října, 12.45 hodin: Vsetín – 1.SK Prostějov „B“

MSŽL U14:
8. kolo, neděle 6. října, 15.00 hodin: Hodonín – Prostějov (neděle 6. října, 12.30, Bábíček – Drozdy, Vavřina).

RELAX CENTRUM GÓL KRAJSKÝ PŘEBOR DOROST:
10. kolo, neděle 6. října, 10.00 hodin: Bohuňovice – Konice (sobota 5. října, 11.00), Chomoutov/Štěpánov – Plumlov/Určice (sobota 5. října, 12.45), Čechovice – Kozlovice

KRAJSKÁ SOUTĚŽ DOROST SKUPINA „A“:
4. kolo, sobota 5. října, 10.00 hodin: Kostelec na Hané – Protivanov/Brodek u Konice (Kryl), Rapotín – Olšany u Prostějova (Straka).

KRAJSKÁ SOUTĚŽ DOROST SKUPINA „B“:
4. kolo, sobota 5. října, 12.45 hodin: Pivín – Horní Moštěnice (Šafařík), Nezamyslice/Pavlovice – Němčice nad Hanou/Brodek u Prostějova (12.45).

FLY UNITED KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍ ŽÁCI:
3. kolo, středa 2. října, 16.00: Šternberk – Nezamyslice/Němčice nad Hanou (Novák), Olšany u Prostějova – Černovír (Vachutka), Čechovice – Želatovice (17.15, Kryl), Mohelnice – Konice-Horní Štěpánov (17.30, Šmíd)
10. kolo, sobota 5. října, 9.00: Čechovice – Kozlovice (Bašný), Mohelnice – Olšany u Prostějova (neděle 6. 10., 9.00, Šafařík), Konice/Horní Štěpánov – Nezamyslice-Němčice nad Hanou (neděle 6. 10., 10.45, Dokoupil).

FLY UNITED KRAJSKÝ PŘEBOR MLADŠÍ ŽÁCI:
3. kolo, středa 2. října, 16.00: Šternberk – Nezamyslice-Němčice nad Hanou (14.15, Novák), Olšany u Prostějova – Černovír (14.30, Vachutka), Čechovice – Želatovice (Kryl), Mohelnice – Konice (Šmíd)
10. kolo, sobota 5. října, 10.45: Čechovice – Kozlovice, Konice – Nezamyslice/Němčice (neděle 6. 10., 9.00), Mohelnice – Olšany u Prostějova (neděle 6. 10., 10.45).

KRAJSKÁ SOUTĚŽ STARŠÍ ŽÁCI:
10. kolo, neděle 6. října, 9.30: Šternberk – Kralice na Hané (Kryl).

FLY UNITED KRAJSKÁ SOUTĚŽ MLADŠÍ ŽÁCI:
10. kolo, sobota 5. října, 10.00 hodin: Přerov – Haná Prostějov (Šerý), Jesenec-Dzbel – Kostelec na Hané (neděle 6. 10., 10.30, Rosskohl).

KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍ PŘÍPRAVKY:
10. kolo, sobota 5. října, 14.00 hodin: 1. HFK Olomouc – Prostějov.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ STARŠÍCH PŘÍPRAVEK:
16. kolo, sobota 5. října, 10.00 hodin, hřiště Olšany: Olšany – Chválkovice, Olšany – Přerov, Medlov – Olšany
17. kolo, neděle 6. října, 9.00 hodin, hřiště Smržice: Černovír – Smržice, Smržice – Šternberk, Smržice – Velký Týnec

PŘEBOR OFS STARŠÍ ŽÁCI:
4. kolo, sobota 5. října, 10.00 hodin: Určice – Horní Štěpánov, Mostkovice – Brodek u Prostějova, Pivín – Klenovice na Hané (neděle 6. 10., 10.00), Výšovice – Plumlov (neděle 6. 10., 12.30).

PŘEBOR OFS MLADŠÍ ŽÁCI:
10. kolo, sobota 5. října, 9.00 hodin: Protivanov – Ptení, Bedihošť – Brodek u Prostějova (14.00), Horní Štěpánov – Němčice nad Hanou (neděle 6. 10., 9.00), Přemyslovice – Vrahovice (neděle 6. 10., 9.00), Otaslavice – Mostkovice (neděle 6. 10., 10.00), Vícov – Lipová (neděle 6. 10., 10.00).

PŘEBOR OFS MLADŠÍ PŘÍPRAVKA:
9. kolo, sobota 5. října, 9.00 hodin: 1.SK Prostějov „B“ – Otaslavice, TJ Haná Prostějov – Určice, Otaslavice – TJ Haná Prostějov, 1.SK Prostějov „B“ – Určice, 1.SK Prostějov „B“ – TJ Haná Prostějov, Určice – Otaslavice (hřiště Prostějova, Olympijská ul.)
10. kolo: Kralice na Hané – Protivanov, Čechovice – Jesenec-Dzbel, Protivanov – Čechovice, Kralice na Hané – Jesenec-Dzbel, Kralice na Hané – Čechovice, Jesenec-Dzbel – Protivanov (hřiště Kralice na Hané)
11. kolo: Vícov – 1.SK Prostějov „A“, Mostkovice – Nezamyslice, Nezamyslice – 1.SK Prostějov „A“, 1.SK Prostějov „C“ – Mostkovice, Vícov – Mostkovice, 1.SK Prostějov „C“ – Nezamyslice, Mostkovice – 1.SK Prostějov „A“, Vícov – Nezamyslice, 1.SK Prostějov „A“ – 1.SK Prostějov „C“ (hřiště Vícov)
12. kolo, neděle 6. října, 9.00 hodin: Kostelec na Hané – Mostkovice, Němčice nad Hanou – Přemyslovice, Mostkovice – Němčice nad Hanou, Přemyslovice – Kostelec na Hané

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...