Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední zářijový víkend pokračují všechny fotbalové soutěže dalším kolem. Eskáčko bude chtít doma porazit Chrudim. V krajském přeboru odehrají oba celky zápas na své půdě. V sobotu přijde na řadu derby ve Smržicích, kam přijede Jesenec-Dzbel. V neděli je v Čechovicích na programu zápas dvou předních celků I.A třídy. O tom, zda se budou radovat domácí, nebo hosté z Konice, bude jasno v neděli podvečer.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko se v desátém kole představí před vlastními fanoušky proti svému tabulkovému sousedovi z Chrudimi. Svěřenci trenéra Machaly by jistě rádi navázali na předchozí domácí výhru a odčinili tříbrankovou porážku na půdě nováčka z Líšně. O tom, zda se jim to povede, se můžete přesvědčit na vlastní oči v sobotním odpoledni.
Sobota 28. 9. – 16:30
1.SK Prostějov – MFK Chrudim

Clean4you krajský přebor muži
Krajský přebor pokračuje o víkendu devátým pokračováním. Oba regionální účastníci se ukáží před domácím publikem. V sobotním programu Kralice přivítají Šternberk, který se pohybuje na špici tabulky, a rozhodně výběr trenéra Gottwalda nečeká lehký úkol.
Lipová odehraje své utkání v neděli. Na její stadion přijedou Želatovice. O tom, že Lipová bude chtít potvrdit venkovní vítězství na půdě favorizovaného Zábřehu.
Sobota 28. 9. – 15:30
FC Kralice na Hané – FK Šternberk
Neděle 29. 9. – 15:30
SK Lipová – FC Želatovice

FGP studio I.A třída skupina B
Také I.A třídu čeká velmi zajímavý víkend. Plumlov se bude snažit dostat z krize v domácím prostředí i proti klopýtajícímu Kojetínu. V neděli dopoledne odehrají deváté kolo Určice v Nových Sadech. Nedělní odpoledne nabídne zápasy na třech hřištích Prostějovska. Kostelec bude chtít vyzrát na rezervu HFK Olomouc. Protivanov nečeká nic jednoduchého v souboji s Bělotínem.
Jednoznačným šlágrem bude duel v Čechovicích, kam zavítá Konice. Souboj dvou favoritů celé soutěže slibuje velmi kvalitní podívanou. „Čekám velmi kvalitní fotbal z obou stran. My teď neprožíváme zrovna úspěšné období, naopak Konice se veze na vítězné vlně. Takže určitě těžký zápas. Ale každá série jednou končí, a to ať už úspěšná, či neúspěšná. Věříme, že tu sérii teď ukončíme a body zůstanou v Čechovicích,“ věří kouč Čechovic Lukáš Koláček.
„Samozřejmě je to derby a my i soupeři máme velkou motivaci. Jedeme tam odehrát kvalitní zápas a věřím, že udržíme sérii a odvezeme si další body. Kluci jsou teď ve velké pohodě a doufám, že si to přeneseme i do zápasu. Určitě to bude kvalitní fotbal,“ je přesvědčený lodivod Konice Petr Ullman.
Sobota 28. 9. – 15:30
Sokol Plumlov – Kojetín-Kovalovice
Neděle 29. 9. – 10:00
FK Nové Sady – TJ Sokol Určice
Neděle 29. 9. – 15:30
FC Kostelec na Hané – 1. HFK Olomouc „B“
SK Protivanov – Sokol Bělotín
Sokol Čechovice – Sokol Konice

Smoos I.B třída skupina A
V A skupině nejnižší krajské soutěže čekají v sobotním odpoledni na fanoušky regionálních celků dva zápasy. Klenovice přivítají na svém stadionu prozatímní třetí celek tabulky z Újezdce, který minulý týden roznesl sedmi brankami Otaslavice. Ty budou chtít ve druhém sobotním zápase před svými fanoušky na hody konečně zabrat a po šesti porážkách se dostat z krize a přiblížit se dalším celkům namočeným v sestupovém pásmu. V cestě jim budou stát Kovalovice.
V neděli ráno zajíždí Mostkovice do Ústí, kde se střetnou s jejich rezervou. V neděli odpoledne si budou chtít spravit chuť Vrchoslavice po minulém kole proti béčku Želatovic. Poslední okresní účastník z Pivína bude chtít potvrdit formu na půdě Radslavic.
Sobota 28. 9. – 15:30
Sokol Otaslavice – Sokol Kovalovice
Sokol Klenovice – Sokol Újezdec
Neděle 29. 9. – 10:00
Sokol Ústí „B“ – Sokol Mostkovice
Neděle 29. 9. – 15:30
Sokol Vrchoslavice 1946 – FC Želatovice „B“
SK Radslavice – Sokol v Pivíně

Lion sport I.B třída skupina B
I druhou skupinu I.B třídy čeká zajímavé deváté kolo. V sobotu přijede do Smržic Jesenec a je těžké odhadovat, kdo se nakonec bude radovat z výhry. „Očekávám, že bychom mohli konečně vyhrát po delší době. Ale trápí nás rozsáhlá marodka, navíc je tam i nějaký trest, tak jsem velmi zvědavý, jak to spíše dokážeme poskládat. V domácím prostředí chceme hlavně bodovat,“ prozradil manažer Smržic Ivo Zbožínek.
„Jsme na tom podobně jako Smržice. Teď se nám zranil brankář, který bude mimo minimálně měsíc, protože musí na operaci. Doufám, že se s tím dvojka dobře popere. Navíc ještě nevím, kdo všechno bude k dispozici. Hrajeme oba o důležité body, což mě trochu mrzí, že to je právě se Smržicemi, jelikož spolu máme dlouhodobě dobré vztahy,“ uvedl kouč Jesence-Dzbelu Petr Tichý.
Hanou čeká nedělní výjezd do Slatinic.
Sobota 28. 9. – 15:30
TJ Smržice – Jesenec-Dzbel
Neděle 29. 9. – 15:30
SK Slatinice – Haná Prostějov

Přebor OFS II. třída
Okres čeká sedmé dějství. Dva duely se odehrají v sobotu a zbylých pět duelů v neděli. V sobotu kolo otevřou Držovice v domácím prostředí proti Němčicím a rezerva Určic proti Vrahovicím na hřišti ve Výšovicích.
V neděli změří síly Dobromilice se Skalkou, kde budou chtít oba celky bodovat. Záchranářský souboj se očekává v Kralicích, kam přijedou Výšovice. Vícov čeká zápas na těžkém terénu v Brodku u Konice. Rezerva Plumlova by chtěla napravit dojem po debaklu ve Vrahovicích, ale s Brodkem u PV ji nečeká lehký úkol. V posledním zápase zajíždí Horní Štěpánov přes celý okres do Tištína.
Sobota 28. 9. – 15:30
Sokol Určice „B“ – Sokol Vrahovice
TJ Sokol Držovice – FK Němčice nad Hanou
Neděle 29. 9. – 15:30
FC Dobromilice – FK Skalka 2011
FC Kralice na Hané „B“ – FK Výšovice
Jiskra Brodek u Konice – Sokol Vícov
TJ Sokol Plumlov „B“ – Sokol Brodek u PV
TJ Tištín – TJ Horní Štěpánov

MSDŽ – B
Moravskoslezská divize žen je už v plném proudu. Čtvrté kolo odehrají oba ženské výběry na svém hřišti. Oba celky odehrají zápas v neděli. Ve dvě hráčky Mostkovic vykopnou duel s Vlkošem. O hodinu a půl později zazní úvodní hvizd v Držovicích, které čeká favorizovaný Holešov.
Neděle 29. 9. – 14:00
Mostkovice – Vlkoš
Neděle 29. 9. – 15:30
Držovice – Holešov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...