Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vše podle předpokladů. Tak by se dal hodnotit celodenní výjezd fotbalistů 1.SK Prostějov za utkáním 3. kola MOL Cupu na půdu prvoligového Liberce. Zázrak se nekonal, osmifinále poháru zůstalo uzavřené a na stadion Za Místním nádražím se v tomto ročníku žádný atraktivní soupeř nedostane. Liberec rozhodl o výsledku už v prvním poločase, po brzké třetí brance tempo trochu opadlo a to umožnilo dát eskáčku čestnou branku technickou střelou Šteigla.

Domácí vstoupili do zápasu vlažně, což dávalo jakousi naději pro druholigový tým. První vážnější akci viděli diváci na stadionu U Nisy až po deseti minutách hry, kdy Potočný centroval zleva na zadní tyč, Pešek ale z malého vápna nasměroval míč přímo k brankáři Muchovi. Od této chvíle si domácí vytvořili potřebný tlak, který po další čtvrthodině korunovali úvodní brankou utkání. Ta padla po signálu z přímého volného kopu Potočného, na zadní tyči se hlavou trefil Chaluš.
Branka definitivně nasměrovala vývoj utkání, protože domácí se uklidnili a hráli dál svoji hru. Vzápětí mohlo být po další standardní situaci ještě hůře, Musova hlavička skončila na tyči a Chaluš naopak bránu přestřelil. Musa byl nadále aktivní a ostřeloval branku soupeře. Domácí gólman Knobloch byl vytržen z klidu až osm minut před přestávkou, kdy vyběhnutím odvrátil roh pouze na autové vhazování.
Čtyři minuty před přestávkou si na dlouhý centr za obranu naběhl Baluta a střelou pod břevno přidal druhou branku. Když pět minut po změně stran naskočil Koscelník na Hybšův centr a hlavičkou do protipohybu Muchy přidal třetí branku, začalo to vypadat na nepříjemný debakl. Naštěstí po pěti minutách donutil Koudelka povedenou střelou Knoblocha k prvnímu zákroku a po střídáních na obou stranách se hra zklidnila. Po hodině hry Mucha podběhl centr zleva a Potočnému k teči míče do prázdné branky věru mnoho nechybělo. Tentýž hráč zaměstnal Muchu výživnou střelou o šest minut později a dvacet minut před koncem měl gól před prázdnou brankou na kopačce Beran, jenže mu v tom skluzem zabránil jeden z prostějovských obránců.
Vzápětí se hosté konečně prosadili díky Šteiglovi, který technickou střelou na zadní tyč překonal Knoblocha. Šest minut před koncem mohl nepříjemnou střelou ještě navýšit skóre Kuchta, v závěru se Musova střela nevešla mezi tyče, Kuchtovu střelu z úhlu vyrazil Mucha na roh, z něhož rezultoval Malinského pokus pod břevno, který Mucha vyškrábl na další roh. Skóre se přes hektický závěr už ale nezměnilo.

Pozápasové hodnocení trenérů

Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„Jakmile jsme v losu dostali Liberec, bylo nám jasné, že to je velmi těžký soupeř. Cestování daleko, navíc nás čeká těžký zápas s Chrudimí v sobotu, takže máme nabitý program. Jeli jsme sem samozřejmě s pokorou, věděli jsme, že Liberec je výborné mužstvo, chtěli jsme se s ním trochu poměřit. Myslím, že jsme tady neudělali ostudu, že jsme nehráli špatně, i když domácí měli dost šancí. Chtěli jsme domácí potrápit a myslím, že se nám to trošku podařilo. Musím pogratulovat domácím, protože hráli velmi dobře a vyhráli zaslouženě.“


Pavel HOFTYCH - trenér FC Slovan Liberec:
„Tyto zápasy jsou vždy o tom, jestli si je zkomplikujete nebo ne. Prostějov má v týmu hodně zkušených hráčů, takže to bylo o tom, jestli dáme soupeři možnost, aby nás potrápil. Rozhodly dvě branky v prvním poločase, hlavně ta první Chalušova, kdy jsme trochu otupili soupeřovu aktivitu. Druhá nám dala klid do poločasu. Po třetí brance mužstvo přestalo hrát přímočaře a soupeř nás potrestal brankou. Utkání jsme si nezkomplikovali, měli jsme i další šance. I soupeř odvedl velmi dobrý výkon a po tak dlouhé cestě byl nepříjemným protivníkem. Jsem rád, že jsme postoupili v poháru dál.“

FC Slovan Liberec – 1.SK Prostějov 3:1 (2:0)
Branky: 25. Chaluš, 42. Baluta, 52. Koscelník – 74. Šteigl
Rozhodčí: Hocek – Hock, Melichar; ŽK: 53. Koudelka, 77. Zapletal (oba PV). Diváci: 999.

Sestava Liberce: Knobloch – Koscelník, Chaluš, Mikula, Hybš – Karafiát, Mara (58. Beran) – Pešek (66. Malinský), Baluta (72. Kuchta), Potočný – Musa. Trenér: Pavel Hoftych

Sestava Prostějova: Mucha – Biolek, Janíček, Schuster (68. Kroupa), Lutonský (72. Zapletal) – Pernackij – Píchal, Koudelka, Kotouč, Šteigl – Rolinc (60. Slaměna). Trenér: Oldřich Machala

Další výsledky 3. kola: MFK Karviná – FK Viktoria Žižkov 0:2 (0:1), Loko Vltavín – SK Dynamo Č. Budějovice 1:4 (1:2), TJ Jiskra Domažlice – FK Dukla Praha 1:3 (0:1), SK Slavia Praha – FC Slavoj Vyšehrad 8:0 (5:0), FC Hlučín – FC Viktoria Plzeň 1:3 (0:2), FC Vysočina Jihlava – AC Sparta Praha 1:2 (1:1), FC Baník Ostrava – FC Hradec Králové 2:0 (1:0), FK Baník Sokolov – SFC Opava 0:1 (0:0), SK Benešov – 1.FC Slovácko 1:3 (1:1), FK Varnsdorf – FC Fastav Zlín 1:2 (1:1).

Dohrávka 3. kola, 1. října, 17:00 hodin: FK Mladá Boleslav – MFK Chrudim (16:00), FK Jablonec – FC Zbrojovka Brno (16:30), FK Teplice – FK Fotbal Třinec, SK Sigma Olomouc – SK Líšeň, FK Chlumec nad Cidlinou – Bohemians Praha 1905 (2.10., 16:00).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...