Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podzimní část fotbalové sezóny se dostává do druhé poloviny. V sobotu mohou fanoušci vyrazit s eskáčkem do Líšně, uzávěrka přihlášek je v pátek. V Kralicích uvidí diváci derby I.A. třídy mezi Určicemi a Plumlovem. V neděli se odehraje většina zápasů. Dopoledne se doma představí například Mostkovice. Odpoledne Konice a v Brodku u PV se odehraje šlágr okresního přeboru. V neděli se také představí ženy, oba týmy ale na hřištích soupeřů.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
V devátém kolo druhé nejvyšší soutěže zavítá Prostějov do Líšně, kde bude chtít nováčkovi a zatím překvapení soutěže sebrat všechny body. Domácí ovšem prohráli zatím pouhé dva zápasy, a to proti Jihlavě a Zbrojovce, tedy favoritům celé soutěže. Případné vítězství by mohlo eskáčko posunout do první poloviny tabulky, kde si vedení před začátkem ročníku přálo být.
Sobota 21. 9. – 15:30
SK Líšeň – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor
Kralice posílené posledními výsledky nečeká v dalším kole nic jednoduchého. Zavítají do Medlova, který se drží zatím na druhé příčce tabulky a doma určitě nebude chtít rozdávat body.
Ani Lipovou nečeká lehký úkol v nedělním programu, když odehraje venkovní zápas na půdě Zábřehu, který je na bronzovém stupínku. „Čeká nás další z favoritů celé soutěže. Určitě to bude hodně těžké utkání. Nicméně věřím, že pokud předvedeme výkon jako v nedělním domácím zápase, tak máme šanci i s trochou štěstí nějaký bod urvat a odvézt si domů. Ale musí to být maximální výkon jako v předešlém kole,“ podotkl trenér Lipové Pavel Růžička.
Oba regionální celky mohou v tomto kole překvapit.
Neděle 22. 9. – 15:30
FK Medlov – FC Kralice na Hané
SULKO-Zábřeh – SK Lipová

FGP studio I.A třída skupina B
Další pokračování I.A třídy nabídne jedno derby a většinu regionálních týmů na venkovních hřištích. Kostelec zavítá do Kojetína, kde by velmi rád získal nějaké body a napravil dojem z minulého týdne. Protivanov bude mít nelehký úkol přivézt nějaké body z Lipníku nad Bečvou. Sobotní program uzavře derby dvou nedalekých soupeřů. Určice přivítají v Kralicích Plumlov a půjde o důležité tři body. „Rozhodně nás nečeká jednoduché utkání. Plumlov má spoustu zkušených hráčů, na které si budeme muset dát pozor. Nás nakoplo vítězství v minulém kole proti Kojetínu. Hráči si dokázali, že když předvedou stoprocentní výkon nejen fotbalový, ale i morální, tak dokáží porazit kohokoliv. V sobotu bychom to rádi v domácím prostředí potvrdili,“ prohlásil kouč Určic David Kobylík, který se k týmu vrátil po zdravotní přestávce.
„My si jedeme pro vítězství. Vím, že to může znít troufale, když jsme doteď nezvítězili, ale my musíme konečně zabrat a kdy jindy než proti Určicím, kterým začátek ročníku také výsledkově nevyšel. Bude to samozřejmě těžký zápas a budeme mít i nějaké absence, ale pevně věřím, že ty tři body ukopeme,“ říká odhodlaně lodivod Plumlova Petr Kiška.
V neděli budou chtít oba celky zůstat v nejlepší pětce soutěže, která je zatím více než vyrovnaná. Čechovice se představí na půdě rezervy HFK Olomouc. Konice by si doma ráda poradila se Slavonínem.
Sobota 21. 9. – 15:30
Kojetín-Kovalovice – FC Kostelec na Hané
Lipník nad Bečvou – SK Protivanov
TJ Sokol Určice – Sokol Plumlov
Neděle 22. 9. – 15:30
1.HFK Olomouc „B“ – Sokol Čechovice
Sokol Konice – FK Slavonín

Smoos I.B třída skupina A
Sobota přinese v osmém kole jediný zápas. Do Újezdce zavítají „Metle“, pro které půjde už o absolutní nutnost zabodovat. V neděli dopoledne se představí hned dva celky. Klenovice budou chtít potvrdit první výhru v Jezernici. Mostkovice odehrají zápas s Tovačovem také hned dopoledne. „Tento týden odehrajeme domácí zápas hned dopoledne, protože odpoledne jedeme s Ondrou Milarem se ženským výběrem do Holešova. S Tovačovem čekáme bojovné utkání, ve kterém chceme potvrdit tři body z Moštěnic, abychom se dotáhli do středu tabulky. Letos moc slabých týmů, které by totiž hrály o záchranu, nevidím. Doufám, že uvidím lepší výkon defenzivy a v ofenzivě dokážeme proměňovat šance, které si vytváříme,“ říká trenér Mostkovic Ivo Kroupa.
Odpoledne zajíždí Vrchoslavice do Kovalovic, kde se budou snažit získat další body. Pivín se představí na domácím hřišti proti rezervě Ústí a bude chtít potvrdit stoupající formu.
Sobota 21. 9. – 15:30
Sokol Újezdec – Sokol Otaslavice
Neděle 22. 9. – 10:00
Sokol Jezernice – Sokol Klenovice
Sokol Mostkovice – Sokol Tovačov
Neděle 22. 9. – 15:30
Sokol Kovalovice – Sokol Vrchoslavice 1946
Sokol v Pivíně – Sokol Ústí „B“

Lion sport I.B třída skupina B
Osmý díl čeká také na druhou skupinu I.B třídy. Haná bude chtít napravit nepovedený zápas s Dubem před vlastními fanoušky v sobotu proti Leštině. V neděli se představí další dva celky. Jesenec odehraje domácí zápas proti Kožušanům, které se dostaly na druhou příčku. Smržice zajíždí do Šternberku. Ten se krčí zatím na posledním místě a Smržice by rády přivezly tři body.
Sobota 21. 9. – 15:30
Haná Prostějov – Sokol Leština
Neděle 22. 9. – 15:30
Jesenec-Dzbel – Sokol Kožušany
FK Šternberk – TJ Smržice

OFS II. třída
Sobotní program nabídne dva duely v okresní přeboru. Vrahovice by rády potvrdily roli favorita na domácím hřišti proti rezervě Plumlova. Skalka na hřišti v Pivíně přivítá Tištín, kde by hráči chtěli napravit dojem po nevydařeném zápase v Brodku u Konice.
Neděle nabídne dalších pět utkání. Němčice budou chtít doma udržet stoprocentní bilanci, ale v cestě budou stát Dobromilice. Horní Štěpánov bude chtít získat další tři body na domácím hřišti proti Brodku u Konice, který to nemá daleko. Brodek u PV přivítá ve šlágru kola lídra tabulky z Držovic. Ve Vícově se představí rezerva Kralic a uvidíme, zda se dokáže znovu rozstřílet. Výšovice nutně potřebují bodovat, v cestě jim ovšem bude stát nedaleký soupeř z Určic.
Sobota 21. 9. – 15:30
Sokol Vrahovice – TJ Sokol Plumlov „B“
FK Skalka 2011 – TJ Tištín
Neděle 22. 9. – 15:30
FK Němčice nad Hanou – FC Dobromilice
TJ Horní Štěpánov – Jiskra Brodek u Konice
Sokol Brodek u PV – TJ Sokol Držovice
Sokol Vícov – FC Kralice na Hané „B“
FK Výšovice – Sokol Určice „B“

MSDŽ – B
Nedělní program bude v regionu také ve znamení žen, ale oba celky se představí na hřišti soupeřů. Mostkovice nečeká lehký úkol v Holešově. Hráčky Držovic zajíždí do Valašských Klobouků, kde budou chtít potvrdit první výhru z domácího prostředí.
Neděle 22. 9. – 14:30
Holešov – Mostkovice
Neděle 22. 9. – 15:30
Valašské Klobouky – Držovice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...