Dobré dopoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Reprezentační pauza byla v případě prostějovského eskáčka nesmírně důležitá. Pod povrchem oslav 115. výročí založení klubu se totiž hrálo o žhavou současnost. Tým ve druhé lize sice v posledních zápasech bodoval, ale jednobodový zisk je stále málo. Zvlášť v domácím prostředí. Je to konečně vidět dobře i v tabulce, kdy bodové přírůstky na větší posun směrem nahoru prostě nestačí. Proti hledajícímu se Varnsdorfu tak byla v tomto smyslu poslední příležitost... Přestože si svěřenci kouče Oldřicha Machaly zkomplikovali skvěle rozběhnuté utkání a nechali hosty hrající přitom ve dvojnásobném oslabení vyrovnat, závěrečná akce Milana Lutonského ponechala radost v táboře eskáčka.

Přestože kádr už vyhlížel vcelku stabilizovaně a do hry se mohl zapojit i delší dobu zdravotně indisponovaný Polák, vedení klubu přece jen sáhlo k jedné rošádě. Na hostování do MSFL odeslalo Ukrajince Viktora Korovikova, který se v dosavadním průběhu příliš neprosadil, a využilo nabídnuté příležitosti angažovat z prvoligového Zlína středního záložníka Patrika Slaměnu. Přestože se jedná teprve o devatenáctiletého hráče, stačil už prokázat nesporný talent jak v prvoligových utkáních, tak v zápasech mládežnických reprezentací. Je nabíledni, že v mateřském Zlíně přece jen tolik příležitostí nedostává, takže hostování v Prostějově mu dá možnost získat větší herní praxi.
To se konečně projevilo hned při jeho prvním ostrém startu v novém dresu, protože trenérský tandem Machala – Onofrej měl zase neskutečné potíže se skládáním sestavy. A to i přesto, že už byl k dispozici zmiňovaný Polák. Jenže kromě pomalu se zotavujícího Machynka zradilo zdraví Suse, Šteigla a na poslední chvíli také kapitána Kroupu. Z disciplinárních důvodů navíc nemohli do hry zasáhnout v Sokolově vyloučený Pernackij a Biolek, který nasbíral čtyři žluté karty.
V takové situaci měl Slaměna cestičku do základní sestavy hezky umetenou. V obraně se vlevo už skoro usídlil Lutonský, mající momentálně větší důvěru trenéra, za což se mu také v závěru odvděčil, jaksepatří. Napravo se na beku objevil ofenzivní Pašek, tam už prostě nebylo kde brát.
Ve středu zálohy se kromě Slaměny, majícího spíše ofenzivní úkoly, představil defenzivní záložník Polák a také Střeštík, na krajích zálohy operovali Píchal s Koudelkou a hrotovou pozici obsadil Rolinc.
Je potěšitelné, že se právě on zapsal do střelecké listiny, stejně jako hodně netradiční střelec, stoper Schuster. Lutonský pak potvrdil svoji formu ze začátku sezóny a je na něm vidět, jak moc za dobu svého působení v Prostějově herně vyrostl. Provést takový individuální průnik s přesným zakončením z pozice levého beka by si v současném kádru dovolil málokdo.
Eskáčko sobotním vítězstvím odvrátilo několik problémů naráz a snad definitivně se odpoutalo od spodních pater tabulky. Desátá příčka se už přece jen řadí do poloviny tabulky a jedná se pro takový tým o důstojnější umístění. Potvrdit tento trend bude muset Prostějov tuto sobotu v Líšni, což bude hodně těžká fuška. Klub pořádá na toto střetnutí autobusový zájezd pro fanoušky ZDARMA!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...