Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další víkend nabízí fotbalovým fanouškům spoustu zajímavých zápasů. V sobotu se doma představí eskáčko s jasným cílem po reprezentační pauze konečně vybojovat tři body. Ve stejný den se objeví na domácí půdě týmy ze všech soutěží. I v neděli to bude podobné. Sobotním šlágrem krajských soutěží bude zápas v Otaslavicích, kde se představí Klenovice. V neděli bude zajímavý souboj k vidění v Čechovicích, které se střetnou s Kostelcem.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Svěřenci trenéra Machaly čeká v sobotu souboj s Varnsdorfem. Hostující celek dostal jednoznačně nejvíce branek v prvních sedmi kolech a nachází se bod za Prostějovem. Cokoliv jiného než tři body by bylo pro domácí velkým zklamáním a rozhodně jim může pomoci i podpora domácích příznivců, kteří by na hody mohli přivodit velmi dobrou atmosféru. Případná porážka by mohla eskáčko posunout až do pásma sestupu, odkud se těžko zvedá.
Sobota 14. 9. – 17:00
1.SK Prostějov – Varnsdorf

Clean4you krajský přebor muži
Krajský přebor nabídne regionálním fanouškům zápas v obou víkendových dnech. V sobotu se představí doma Kralice proti silným Bohuňovicím. Role outsidera by ale mohla Kralicím vyhovovat a rozhodně by mohly hostující celek více než potrápit. Lipovou v neděli také nečeká nic lehkého v domácím prostředí proti Šternberku. Ten zatím atakuje nejvyšší příčky, ale Lipová v domácím prostředí může obrat o body kohokoliv, takže se očekává určitě vyrovnaný duel. „Čeká nás jeden z nejlepších soupeřů, budeme se snažit na něj poctivě připravit a každý bodík, který bychom získali, by pro nás byl opravdu cenný,“ řekl kouč Lipové Pavel Růžička.
Sobota 14. 9. – 16:00
FC Kralice na Hané – TJ Sokol Bohuňovice
Neděle 15. 9. – 16:00
SK Lipová – FK Šternberk

FGP studio I.A třída skupina B
Sedmé pokračování bude mít I.A třída. V sobotu se doma pokusí překvapit hostujícího favorita Plumlov, který nutně potřebuje zabrat, než mu soupeři o záchranu začnou utíkat. V neděli se už hodinu po poledni představí Určice proti celku z Kojetína, kde půjde o velmi důležité body, jelikož se oba celky nachází na spodu tabulky. Odpoledne nastoupí další čtyři celky našeho okresu. Lídr tabulky z Konice zajíždí do Brodku u Přerova. Tento zápas bude velmi důležitý v boji o postup. Protivanov čeká těžká šichta v boji proti Beňovu.
Neděli uzavře regionální derby mezi Čechovicemi a Kostelcem. „Čeká nás další derby, navíc v domácím prostředí a na hody. Takže my se na utkání opravdu těšíme. Věříme, že přijde spousta diváků a dokážeme vybojovat všechny tři body,“ doufá lodivod Čechovic Lukáš Koláček.
„Poslední tři utkání nám nevyšla ani herně ani výsledkově. Víme, že na derby se vždy dokážeme nahecovat, a já pevně věřím, že pokud nám vše vyjde, jsme schopni uhrát i dobrý výsledek. Pojedeme tam všichni, doufám s klidnou hlavou, a určitě nechceme dostat nějaký debakl,“ je odhodlaný kouč Kostelce Petr Merta.
Sobota 14. 9. – 16:00
Sokol Plumlov – Sokol Bělotín
Neděle 15. 9. – 13:00
TJ Sokol Určice – Kojetín-Kovalovice
Neděle 15. 9. – 16:00
FK Brodek u Přerova – Sokol Konice
SK Protivanov – FC Beňov
Sokol Čechovice – FC Kostelec na Hané

Smoos I.B třída skupina A
Sobota v I.B třídě skupiny A přinese zajímavé derby o veledůležité body v Otaslavicích. Oběma celkům úvod sezóny nevyšel a nyní je jasné, že jeden z nich by se měl dokázat odrazit ode dna. „Oba celky nastoupí do zápasu s tím, že musí vyhrát. Očekávám tedy hodně bojovný zápas, který chceme úspěšně zvládnout, a konečně se odrazit k lepším výkonům,“ uvedl kouč Otaslavic Jiří Hon.
„Když se podíváme na tabulku, tak v tomhle zápase už jde opravdu o hodně. Jeden z celků se po tomto kole může konečně zvednout ode dna tabulky a pevně věřím, že ten zápas výsledkově lépe zvládneme my,“ řekl trenér Klenovic Vladimír Horák.
Mostkovice zajíždí do Horní Moštěnice a pokud nechtějí prohloubit propast mezi celky nad sebou, musí zabrat za tři body. V neděli se představí dva celky, kterým se dýchá daleko lépe. Vrchoslavice se již rozjely po nepovedeném startu a chtějí svou formu potvrdit doma proti Újezdci. Pivín, jenž se dostal už na třetí příčku, chce přidat páté vítězství v řadě na půdě Tovačova.
Sobota 14. 9. – 16:00
Sokol Horní Moštěnice – Sokol Mostkovice
Sokol Otaslavice – Sokol Klenovice
Neděle 15. 9. – 16:00
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Újezdec
Sokol Tovačov – Sokol v Pivíně

Lion sport I.B třída skupina B
Velmi očekávaný duel je tu. Haná Prostějov zajíždí do Dubu, kde by se mohl lámat chleba nejen o podzimního půl mistra. „Čekám velmi zajímavý ofenzivní souboj. Určitě nás čeká nejtěžší soupeř celé skupiny. Ale my se chceme poprat o vítězství, a věřím, že to můžeme dokázat,“ je přesvědčený kouč Hané Daniel Kolář.
Smržice odehrají duel s Velkou Bystřicí a rády by si připsaly další body do tabulky a zůstaly v jejím klidném středu. V neděli čeká Jesenec-Dzbel výjezd do Slatinic. Zde je nebude čekat nic lehkého, ale po jednoznačném domácím vítězství tam jistě jet s obavami nemusí.
Sobota 14. 9. – 16:00
Sokol Dub – Haná Prostějov
TJ Smržice – FK Velká Bystřice
Neděle 15. 9. – 16:00
SK Slatinice – Jesenec-Dzbel

Přebor OFS II. třída
Prostějovské hody a derby mezi dvěma příměstskými vesnicemi. V Držovicích se očekává velmi zajímavý duel s Vrahovicemi. Oba celky mají výbornou formu a po tomto kole už bude stoprocentní maximálně jeden. Skalka pojede do Brodku u Konice. Zápas mezi Dobromilicemi a Brodkem u Prostějova se odehraje u druhého jmenovaného týmu, aby se domácí představili na hody doma. Rezerva Kralic bude chtít ukázat další brankové hody. S Horním Štěpánovem je to velice pravděpodobné. „Béčka“ odehrají první letošní vzájemný souboj v Krumsíně. Vícov čeká na svém stánku důležitý boj s Výšovicemi. A Tištín přivítá Němčice.
Sobota 14. 9. – 16:00
TJ Sokol Držovice – Sokol Vrahovice
Jiskra Brodek u Konice – FK Skalka 2011
Neděle 15. 9. – 16:00
FC Dobromilice – Sokol Brodek u PV (hraje se v Brodku)
FC Kralice na Hané „B“ – TJ Horní Štěpánov
Sokol Vícov – FK Výšovice
TJ Sokol Plumlov „B“ – Sokol Určice „B“
TJ Tištín – FK Němčice nad Hanou

MSDŽ – Skupina B
Ženy čeká druhé kolo divize. Všechny zápasy se odehrají v neděli. Mostkovice nabuzené o první výhru čeká souboj s Valašskými Klobouky a těší se na první představení před domácím publikem. Odpoledne odehrají svůj první zápas Držovice. Po volném minulém týdnu se objeví v domácím prostředí proti Březnici.
Neděle 15. 9. – 11:00
Mostkovice – Valašské Klobouky
Neděle 15. 9. – 16:00
Držovice – Březnice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...