Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Taková kanonáda se jen tak nevidí. V utkání 6. kola Přeboru OFS Prostějov-II. třídy mezi Vrahovicemi a Dobromilicemi padlo hned 11 branek! A navíc mohlo i mnohem víc... Oba týmy předváděly ofenzivní podívanou plnou obrovských šancí a na straně Vrahovic také mnoha brejků. Infarktový zápas měl neméně dramatický závěr, kdy se Dobromilice dotáhly na rozdíl jedné branky. A v nastaveném čase dokonce padla jedna červená karta. U toho všeho byl i Večerník!

Jak utkání skončilo, tak také začalo: divoce. Už ve 3. minutě se poprvé měnilo skóre, když Jakub Kratochvíl z Dobromilic trefil přesně k tyči – 0:1. Pomohlo mu i uklouznutí jeho soupeře, který mu tak dal hodně prostoru. Už v 6. minutě pak mohlo být srovnáno. Nejprve opět zahrozil hostující Kratochvíl, jenže pak obrana propadla, navíc chyboval i brankář Dobromilic. Od odkryté brány ale nakonec defenziva míč stačila včas vykopnout. Kratochvíl s Fialkou také mohli v 9. minutě skóre naopak navýšit, rychlý útok ale skončil nepřesnou ránou. Diváci se zkrátka ani na chvíli nenudili.
A brzy se ti domácí dočkali. Studený si našel před bránou míč ve vzduchu a v 11. minutě bylo srovnáno – 1:1. Nato zakombinoval Varga s Dvořákem a výsledkem bylo otočení skóre od Vargy – 2:1. Vrahovice navíc před koncem poločasu ještě zvýšily. Brankář Nosek neuhlídal bližší, v tomto případě pravou, tyč a bylo to už 3:1. Jenže už ve 35. minutě dal hostům další naději Šenkyřík. Ač byl natěsno bráněný, důrazem se dostal ke střele, s níž si domácí gólman neporadil – 3:2. Už tři minuty na to už ale Vrahovice opět vedly o dvě branky. Gólman hostí chyboval a Studený mohl v poklidu zamést míč do svatyně – 4:2. To vše paradoxně po obrovské šanci Dobromilic, kterou spálil Šoc. Do přestávky si týmy připsaly po velké šanci. Ale Dvořák s Abelesem neuspěli, a zejména druhý jmenovaný mohl s časem, co měl, naložit lépe.
Druhá polovina zápasu zprvu nepřinesla tolik vzrušení. Ve 48. minutě sice zahrozil domácí Dvořák, ale nedal. Na nějakou dobu to navíc bylo vše. Zápas se na chvíli změnil v zákopovou válku. Až v 56. minutě se v šanci ocitl Studený, vzdálenější tyč ale minul. V 68. minutě se už ale skóre opět měnilo a klid na hřišti byl ten tam. Domácí se zásluhou Vargy dostali za obranu soupeře a po následné nahrávce na Dvořáka už to bylo o tři branky – 5:2. Jenže Dobromilice také neřekly poslední slovo. Fialka na vhrli měl prostor, nevěděl co s míčem. A tak ho prostě napral na bránu, pomalu z půlky hřiště. K údivu všech míč skončil přesně u tyče – 5:3. V 72. minutě se pak v bráně zaskvěl Nosek, když špičkami prstů vyrazil herdu od Kratochvíla.
Zápas gradoval, tempo rostlo. I proto, že Rochla se třináct minut před koncem dostal pomalu na polovině hřiště ke standardce. Nerozmýšlel se, poslal míč na bránu a brankář byl bezmocný – 5:4! Vrahovický Dvořák však opět přišel jako spása. Zejména jeho spolupráce s Vargou v 85. minutě zajistila Vrahovicím vítězství - 6:4. Navíc, i když to už vypadalo, že je hotovo, opět tu byl útok hostí. Tři minuty před koncem se totiž dostal nadvakrát k míči Kratochvíl a u levé tyče přehodil brankáře – 6:5. Závěrečný nápor se však nekonal. Vrahovicím se dařilo držet hru daleko od své brány. Nezměnil na tom nic fakt, že Dvořák po hádanici u rohového praporku a následném nakopnutí míče do soupeře dostal červenou kartu. Čas už hostujícímu týmu na další odpověď nezbyl a po divokém utkání se musel před svými soky sklonit.

Pozápasové hodnocení trenérů
David MEZULIÁNEK – TJ Sokol Vrahovice
„V žádném případě nejsem spokojený. První poločas byl pěkný a já doufal, že po zápase v Tištíně, to vzadu bude lepší. Soupeř hrál vyloženě na nakopávané balony, to viděli všichni. Dostali jsme pět branek, nad tím se musíme zamyslet. Že jich dáme šest, je dobře, ale ten druhý poločas z naší strany dobrý nebyl. Měli jsme si míč více podržet a soupeře dorazit. Nic víc se s tím nedalo dělat. V závěru zbytečná červená karta, mám z toho prostě rozporuplné pocity.“
Michal ROCHLA – FC Dobromilice
„Opravdu nevím, jak to zhodnotit. Prostě klasický zápas s Vrahovicemi. Hodně gólů na obou stranách. Obrana… Já nevím, prostě nevím, co vám mám na to říct... Vyloženě hektický zápas. Fakt to ale zhodnotit nedokážu.“




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...