Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Druhé pokračování letošní sezóny 2019/2020 má za sebou III. třída. Ve šlágru kola nejnižší soutěže pod hlavičkou OFS prostějov se střetly celky kdysi mnohem úspěšnějších - domácích Olšan u Prostějova s hosty z Nezamyslic na Hané. Utkání slibovalo zajímavou podívanou dvou mužstev, která chtějí hrát v horních patrech tabulky. Zápas velmi ovlivnilo počasí. Ve vytrvalém dešti se na promočeném terénu hrálo opravdu těžko, a tak diváci viděli spoustu ostrých zákroků. Být na trávníku přísnější rozhodčí, zřejmě by vytahoval i karty červené barvy. Olšany nakonec urvaly své premiérové vítězství, zatímco Nezamyslice po domácí výhře poprvé klopýtly.

Stav před výkopem
Oba sobotní soupeři vstupují do sezóny s ambicemi hrát o postup do Okresního přeboru. Nezamyslice už bodovaly v prvním zápase doma proti Želči. Zatímco Olšany měly volný termín. Na začátku soutěže se čekal vyrovnaný duel, který mohly rozhodnout opravdové maličkosti. Další otázkou bylo, jak se týmy dokáží popasovat s promočeným terénem po celodenním vydatném dešti.
Vývoj zápasu
Hned od prvních minut se zápas nesl v dobrém tempu. Úvodní půlhodinu zvládali lépe hráči „Nezátek“. První ze svých šancí si připravil Stejkora, který svou rychlostí dělal obraně problémy po celý zápas. Z poloviny hřiště běžel sám na brankáře, ale zakončení absolutně nezvládl a trefil vybíhajícího brankáře Matlucha. Po deseti minutách hry si znovu našel prostor Stejkora a poslal přihrávku na Musila, ten ovšem zpracoval míč tak nešťastně, že se dostal až k brankáři domácích. Poté se už hostující družina dočkala branky. Následně se hra trošku uklidnila a další dobrou akci si potom vypracovali domácí. Dobrá střela za vápnem skončila těsně mimo. Po půlhodině netrefil Musil zařízení po zaváhání obrany a najednou se hosté z hřiště vytratili. Olšany se hned z následné akce dočkaly vyrovnání. Na konci poločasu se Olšany mohly dostat i do vedení. Ale dobrou střelu z první Elnera brankář Dvořák chytil a na konci poločasu se neprosadil ani kapitán Hansl, kterému radost sebral na poslední chvíli dobře chytající brankář hostů. Na kraji druhé půle se dostali domácí do vedení, a to už nepustili. Hosté si moc šancí nepřipravili, největší byla zřejmě nechtěná střela obránce na svou branku. Naštěstí pro Olšany šla přímo doprostřed. Konec utkání si domácí pohlídali a přidali ještě dvě branky.
Zásadní okamžiky
Hned po deseti minutách se mohl jít osprchovat Musil, který srazil domácího Hansla loktem. Od té chvíle to na hřišti jiskřilo na obě strany a sudí zápas neměl zcela pod kontrolu. První branku dali hosté po přízemním centru z poloviny hřiště, k němu se dostal Oulehla a ve skluzu obstřelil brankáře – 0:1. Po půl hodině srovnal Nakládal, ten využil zmatek po rohu a míč z oblasti penalty poslal do branky – 1:1. Začátek druhé půle dostal do vedení domácí družinu. Doražený míč skončil za brankovou čarou až díky ověření pomezním, který byl z Nezamyslic. Za toto gesto fair play klobouček dolů – 2:1. Za tohoto stavu utekl Musil a byl tvrdě faulován, zde by si sudí také obhájil i tmavší kartonek. V posledních dvou minutách přidali domácí ještě dvě branky. Nejprve utekl Hansl obraně, obešel i brankáře a upravil na 3:1. Další minuta a přišla penalta, která nebyla v zápase zřejmě první, co měla být odpískána. Hansl ji v klidu proměnil a uzavřel skóre zápasu na 4:1.
Osobnost utkání
V domácích řadách vynikal kapitán Hansl nejen fotbalově, ale také při různých strkanicích a faulech. Dobře zahrál i střední záložník Elner. Na straně hostů je třeba zmínit Musila a smutného hrdinu Stejkoru, ten se dostal do třech vyložených šancí a kdyby alespoň jednu proměnil, bůhví, jak by zápas dopadl.
Zajímavost duelu
Největší zajímavostí byl hodně těžký terén. Především hosté se s ním prali po celý zápas. Na některých místech hřiště byly dokonce i louže, které míče naprosto zastavovaly. Jen díky štěstí nedošlo k vážnějšímu zranění některého z aktérů střetnutí. Je otázkou, zda tento terén je ještě způsobilý pro odehrání zápasu.
Atmosféra střetnutí
Do areálu dorazili v chmurném nečasu pouze ti nejvěrnější. Na hrací ploše byla kulisa hodně nepřátelská, od začátku se oba celky pokopávaly i postrkovaly. Pokud by sudí na začátku rozdal pár žlutých karet, dalo se tomu předejít. Vše vyvrcholilo v poločase, kdy se při odchodu do kabin odehrála potyčka u šaten, která ale naštěstí jak rychle začala, tak rychle skončila.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ
Antonín POSPÍŠIL – Olšany
„Byl to hodně těžký zápas. Ten terén byl složitý pro oba celky a popasovali jsme se s tím o něco lépe. Na začátku byl soupeř daleko lepší než my, ale dokázali jsme se zvednout a druhý poločas jsme to zvládli ubojovat a otočit, čehož si opravdu cením.“
Marek PAVELKA – Nezamyslice
„Hrozně složitý terén pro obě mužstva, nepomohl tomu, ani velmi slabý rozhodčí. V prvním poločase jsme byli půlhodiny lepší, potom nás soupeř začal lehce přehrávat. Druhý poločas byl o tom, kdo dá druhý gól, bohužel ho dal soupeř a odjíždíme s prázdnou.“







  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...