Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Za posledních sedm let novodobé historie 1.SK Prostějov je to teprve potřetí, kdy se tým probojoval až do třetího kola domácího poháru, hraném i letos jako MOL Cup. Teprve v tomto dějství narazí eskáčko na papírově atraktivnějšího soka, byť to není nikdo z aktuálně nejzvučnějších jmen. Libereckému Slovanu se v úvodu podzimní sezóny příliš nedaří, v tabulce je až na 11. příčce. Buď jak buď, jde o prvoligového soupeře, navíc s velkými zkušenostmi z pohárové Evropy.

Zpočátku bylo pro prostějovské fotbalisty konečnou druhé kolo, až v prvním postupovém ročníku 2015/2016 se povedl další krůček. V prvním kole tenkrát deklasovali Komňackého Hodonín 4:0, ve druhém přešli po bezbrankové remíze po penaltách přes Třinec a v třetím kole vystavil eskáčku stopku tehdy už opět prvoligový Zlín po výsledku 1:4, jedinou branku vstřelil Kroupa.
Hned v následující první druholigové sezóně se vstup do poháru opět vydařil. Ještě v létě 2016 porazilo eskáčko Tišnov i se Švancarou v útoku 3:0, ve druhém kole zvítězili stále ještě Jurovi svěřenci v Líšni 3:1 a koncem září jeli do Karviné. Tam sice uhráli bezbrankovou remízu, jenže v prodloužení dostali dva góly a z poháru byli vyřazeni.
Následující rok opět z třetiligové pozice a pod taktovkou Oldřicha Machaly postoupil Prostějov v prvním kole přes Mohelnici, ovšem ve druhém kole podlehl doma 1:3 Opavě. Loni klub nepřešel ani přes první kolo po vyřazení Líšní, až letos se podařilo vyrovnat zatím ty nejlepší pohárové výsledky. Po výhrách ve Strání a v Dolním Benešově se eskáčko ocitlo ve středečním osudí losování 3. kola MOL Cupu 2019/2020.
Osud ovšem tajným nadějím hráčů i činovníků nepřál. Především se nebude hrát v domácím prostředí, ale na stadionu U Nisy, kde je pánem liberecký Slovan. Nepotěšil také fakt, že se jedná o jednoho z nejvzdálenějších soupeřů, které mohlo hanácký klub vyfasovat. V neposlední řadě také zřejmý fakt, že o favoritovi utkání je jasno.
V tomto duchu se nesou i komentáře z klubu. „Los nám opravdu příliš nepřál, nejenže nehrajeme doma, ale navíc jsme dostali opravdu hodně vzdáleného soupeře. Celodenní cestování uprostřed týdne není zrovna příjemné,“ vyjádřil za všechny pocity trenér Oldřich Machala.
„Co k tomu říct, doufali jsme přece jen v atraktivnější los,“ pokrčil rameny stálý kapitán eskáčka Karel Kroupa. „Bylo nasnadě, že dostaneme prvoligového soupeře, jenže toho jsme si přáli doma, abychom sehráli atraktivní utkání před vlastními diváky, kteří by si utkání takové úrovně jistě zasloužili,“ doplnil jej zastupující kapitán Tomáš Janíček. „A když už hrajeme na soupeřově půdě, bylo by jistě příjemnější mít soupeře z bližší destinace, než je Liberec,“ uzavřel k neradostné novince Aleš Schuster.
Právě fakt, že domácí diváci přicházejí o jedinečnou možnost uvidět po letech v soutěžním zápase prvoligový tým, a také vzdálenost do místa utkání jsou stěžejní body, na nichž se ohlasy z prostějovského tábora spojují. Zřejmě bude tedy nutné postoupit ještě o kolo dál, aby šance na špíl před domácím publikem nadále žila...
Úředním termínem 3. kola MOL Cupu je středa 25. září.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...