Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podivná rovnice. I když před pár desítkami let by v pohostinství byla pravdivá, dvě točené desítky šly opravdu pořídit za pětikorunu. Jelikož jsme ale ve fotbale, musíme uvažovat o jiném řešení. Z něho vyplývá výsledek derby Konice s Protivanovem v rámci 6. kola I.A třídy, Olomouckého KFS skupiny B. Rozhodčí sice naprosto správně zapískal proti domácím dvě penalty, Konice se však trefila pětkrát a zaslouženě brala další domácí vítězství. V příštím kole jede lídr tabulky na hřiště třetího Brodku u Přerova. „Tam se teprve ukáže, jak na tom doopravdy jsme,“ připomněl trenér Konice Petr Ullmann.

Domácí hned v první minutě vzkázali výživnou střelou brankáři Pitákovi, že to s nimi věru nebude mít jednoduché. Jednu z prvních standardních situací domácí opravdu využili, po rozehraném volném kopu se trefil Oščádal – 1:0. Za chvíli mohl zvýšit Kamený, ale byl už příliš z úhlu, takže Piták měl snadnou práci. Ten předvedl dobrý reflex po přízemním rohovém kopu z následné střely domácích. Po půlhodině hry byl opět před brankou aktivní Kamený, jenže první pokus zblokovala obrana a druhý vzápětí gólman. Šest minut před přestávkou permanentní tlak proměnil ve druhou branku Ladislav Bílý, který zakončil hlavičkou signál po nepřímém volném kopu – 2:0. Hosté se omezili pouze na střely z dálky, které domácího brankáře Zapletala příliš neohrozily.
Ve druhém poločase nejprve zahrozili hosté po rohovém kopu, jenže po podobné situaci na druhé straně přízemní centr tečoval za záda vlastního brankáře Kropáč - 3:0. Před domácím brankářem nevyužil výbornou šanci Radek Sedlák, Zapletal jej vychytal. Koničtí se postupně stavem uspokojili, až úplně vypadli ze hry. Zahrávání si před vlastní šestnáctkou došlo tak daleko, že se míče zmocnili hosté a Zapletal vlevo u hranice šestnáctky fauloval protihráče. Odpískanou penaltu využil Dalibor Sedlák a snížil – 3:1. Naděje na zvrat v zápase trvala pouze šest minut. Ve středu hřiště totiž propadl míč obranou hostí, lehce se k němu dostal Širůček a sám před Pitákem nezaváhal – 4:1. V dobré pozici se ocitl hostující Grmela, jenže domácí to z klidu nevyvedlo. Pak jeden z obránců fauloval u hranice šestnáctky soupeře vybíhajícího z pokutového území a sudí bez váhání odpískal druhou penaltu. Tu Dalibor Sedlák proměnil ještě s větší bravurou – 4:2. „Dvě penalty byly, to je bez debat, i když jsou proti domácím,“ uznal po zápase trenér Ullmann.
Naštěstí pro domácí trefil z přímého kopu deset minut před koncem s pomocí tyče Krása (5:2) a to byla definitiva, kterou nezměnil ani závar před domácí brankou, ani domácí šance v samém závěru zajímavého utkání. „Soupeř ale pořád chtěl hrát, nezabalil to, to se mi na něm líbilo,“ uznal Ullmann.

Pozápasové hodnocení trenérů
Petr ULLMANN
-trenér Sokola Konice:
„Vyhráli jsme sice 5:2, ale udělali jsme doma dvě penalty, za to hráče nepochválím, protože ta druhá byla úplně zbytečná. Soupeř vybíhá ze šestnáctky a náš hráč jej postrčí rukama, to je trestuhodné, soupeře jsme tak vrátili do hry. První poločas byl herně slušný, měli jsme dobrý pohyb, nabídku, pomohli jsme si standardními situacemi, které hodně trénujeme, dáváme si na nich záležet. Druhá branka padla z nacvičeného signálu. Bylo mi jasné, že Protivanov je dobrý tým, bojovný, bylo to vidět, spoléhají na rychlé brejky. Jakmile jsme dali třetí branku, mysleli jsme si, že je po zápase, ustoupili jsme od našeho nasazení a tempa. Pomohl nám pěkný trestný kop Krásy od tyčky, ten utkání de facto rozhodl. Jsme rádi, že jsme potvrdili zisk bodů z Nových Sadů.“

Josef POSPÍŠIL
-vedoucí mužstva SK Protivanov:
„Skóre je podle mě dost kruté, protože jsme doplatili na chyby, které soupeř trestal, všechno ze standardních situací. Myslím, že úvodní branka byla dosažena po chybném posouzení obranného zákroku, což trochu mužstvo rozhodilo. Domácí byli samozřejmě lepší, vyhráli zaslouženě, ale skóre je trochu kruté. Kluci se nemusí za nic stydět, ale obdržené branky byly laciné. Sami jsme je domácím nabídli.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...