Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Eskáčko má před sebou reprezentační přestávku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Oba účastníci krajského přeboru se představí na půdě soupeřů. Velké derby přinese I.A třída, kde do Konice zavítá nedaleký soupeř z Protivanova. V I.B třídě čeká na opačném konci regionu také derby mezi Vrchoslavicemi a Klenovicemi. Haná bude chtít potvrdit formu a Jesenec by rád odčinil ostudnou desítku. Okres nabídne většinu zápasu v neděli. Prvním kolem začíná také divize žen, Mostkovice odehrají první kolo venku, Držovice mají první týden volno.


Clean4you krajský přebor muži
Oba celky prostějovského okresu čeká v krajském přeboru nedělní duel na půdě soupeře. Kralice po minulém kole zůstaly na posledním místě, ale díky bodovému zisku z minulého kola jistě pojedou urvat další body k předposlednímu celku z Opatovic.
Lipová zajíždí do Medlova. Což bude také souboj sousedů v tabulce. Oba kluby nasbíraly zatím deset bodů a chtěly by i nadále zůstat v horních patrech tabulky.
Neděle 8. 9. 2019 – 16:00
Sokol Opatovice – FC Kralice na Hané
FK Medlov – SK Lipová

FGP studio I.A třída skupina B
Šesté dějství čeká také na účastníky I.A třídy. V sobotu se představí hned čtyři celky, z toho tři na soupeřově hřišti. Plumlov bude chtít překvapit favorita z Lipníku. Čechovice by rády dovezly všechny body z Kojetína. Určice čeká těžký souboj v Bělotíně. Doma se v sobotu představí Kostelec, který by rád získal body proti Slavonínu.
Neděle nabídne horské derby mezi Konicí a Protivanovem. Zde se čeká opravdu vyhrocený duel nejen po fotbalové stránce. „Po skvělém výkonu a výhře na půdě soupeře panuje velmi dobrá atmosféra a věřím, že si ji přeneseme i do derby. Ještě nás čekají dva tréninky a ty soustředíme na našeho soupeře. Možná přijde i změna rozestavení, uvidíme, každopádně chceme potvrdit tři body z venku,“ hodnotil trenér Konice Petr Ullman.
„My tam pojedeme s cílem překvapit. Ať se podíváme na tabulku, skóre, cokoliv, víme, že Konice bude jasný favorit. Ale pokud zápas odmakáme na sto procent, rozhodně bychom šanci na bod mít mohli. Bude to určitě velmi zajímavé derby,“ je si jistý kouč Protivanova Milan Piták.
Sobota 7. 9. 2019 – 16:00
Lipník nad Bečvou – Sokol Plumlov
FC Kostelec na Hané – FK Slavonín
Kojetín-Kovalovice – Sokol Čechovice
Sokol Bělotín – TJ Sokol Určice
Neděle 8. 9. 2019
Sokol Konice – SK Protivanov

Smoos I.B třídá skupina A
V sobotním programu I.B třídy se diváci mohou těšit na derby ve Vrchoslavicích, kam zamíří Klenovice. „Čeká nás další obtížný soupeř, který se zvedá, což je na výsledcích vidět, i když bez bodového zisku. Pokud se sejdeme kompletní a budeme hrát svou hru hned od začátku, věřím, že uspějeme,“ je přesvědčený kouč Vrchoslavic Miroslav Panáček.
„Jiný cíl než získat body mít nemůžeme, už na plný bodový zisk čekáme dlouho. S Vrchoslavicemi jsme odehráli spoustu zajímavých bitev, ale doufám, že to bude vše v rámci duchu fair play. Doufám, že už dokážeme konečně vyhrát, aby se nám lépe dýchalo,“ svěřil se lodivod Klenovic Vladimír Horák.
„Metle“ budou chtít po třech porážkách konečně zabodovat, ale v Jezernici, která se v posledních dvou kolech rozjela, je nečeká nic jednoduchého. V neděli se doma představí Pivín i Mostkovice. Zatímco svěřenci trenéra Svozila by rádi potvrdili formu z posledních tří kol a porazili i nováčka z Moštěnice, Mostkovice čeká těžký souboj s Troubkami, kdy se oba celky nachází na opačné straně tabulky.
Sobota 7. 9. 2019 – 16:00
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Klenovice
Neděle 8. 9. 2019 – 10:00
Sokol Jezernice – Sokol Otaslavice
Neděle 8. 9. 2019 – 16:00
Sokol Mostkovice – FK Troubky
Sokol v Pivíně – Sokol Horní Moštěnice

Lion sport I.B třída skupina B
I druhá skupina I.B třídy nabídne zajímavé zápasy. Haná bude chtít pokračovat ve skvělých výkonech a připsat si další vítězství proti Velkému Týnci. Na domácí půdě se představí v sobotu také Jesenec, který má co napravovat po ostudné porážce deset nula v Dubu. Rád by si napravil reputaci proti hostům z Leštiny. Smržice čeká výjezd do Doloplaz, kde by rády soupeři odskočily v tabulce a posunuly se do klidného středu tabulky.
Sobota 7. 9. 2019 – 16:00
Haná Prostějov – Sokol Velký Týnec
Jesenec-Dzbel – Sokol Leština
Neděle 8. 9. 2019 – 16:00
Sokol Doloplazy – TJ Smržice

Přebor OFS II. třída
Okres nabídne dva zápasy v sobotu a zbytek v neděli. Skalka přivítá v Pivíně rezervu Kralic a Vrahovice čeká šlágr s Dobromilicemi. Neděle začne hned dopoledne, kdy se na hřišti ve Výšovicích utká béčko Určic s lídrem tabulky z Držovic. Odpoledne budou chtít Němčice napravit reputaci před svými fanoušky proti Brodku u Konice. Záchranářský boj uvidí fanoušci ve Výšovicích, kde se domácím postaví plumlovská rezerva. Brodek u Prostějova bude chtít získat další tři body v domácím prostředí proti Tištínu. A Vícov čeká těžký souboj na horké půdě Horního Štěpánova.
Sobota 7. 9. 2019 – 16:00
FK Skalka 2011 – FC Kralice na Hané „B“
Sokol Vrahovice – FC Dobromilice
Neděle 8. 9. 2019 – 10:30
Sokol Určice „B“ – TJ Sokol Držovice
Neděle 8. 9. 2019 – 16:00
FK Němčice nad Hanou – Jiskra Brodek u Konice
FK Výšovice – TJ Sokol Plumlov „B“
Sokol Brodek u PV – TJ Tištín
TJ Horní Štěpánov – Sokol Vícov

Ženy MSDŽ – B
Ženy čeká první soutěžní kolo. Ve skupině B moravské divize odehrají první zápas pouze ženy Mostkovic. Držovice odehrají první zápas až příští týden. Mostkovice čeká pod vedením nového trenéra a velké obměně kádru první soutěžní utkání v Březnici.
Sobota 7. 9. 2019 – 10:00
Březnice – Mostkovice

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...