Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Třetí díl prostějovského okresu nabídl fotbalový šlágr v Brodku u Konice, kam zavítal prostějovský Brodek. Od tohoto zápasu se čekaly nejen branky, ale také vyhrocené souboje, které bývají v takových zápasech velmi časté. Mírným favoritem byl hostující tým, který měl po dvou kolech plný počet bodů. Ale na špatném terénu a ve velkém dusnu nedominoval ani jeden z týmů. Výsledná remíza byla tedy spravedlivá. Penaltový rozstřel zvládli lépe hosté a připsali si tak bodík navíc.

Diváci, kteří dorazili se zpožděním, rozhodně o nic zásadního nepřišli. Prvních pětadvacet minut byl hra rozháraná z obou stran. Optickou převahu měli domácí, ale ve vyložené šance to nevedlo. Ba naopak hosté hrozili i nebezpečněji z brejkových situací. První vážnější šance přišla zhruba po půl hodině, kdy si kombinačně našli prostor za vápnem domácí a vypálili jedovatou ránu na Vystavěla, ten ale dokázal střelu vyrazit nad branku. Poté se dostal Kolář do úniku a běžel s míčem sám na brankáře, ale hostující bek Hanák situaci dokázal doběhnout a Koláře zastavit. Pak se osmělil hostující tým k větší aktivitě. Dobrý centr, který našel Zatloukala, sice skončil v síti, ale útočník si pomohl faulem na brankáře a gól nemohl být uznán. Zatloukal se dostal ještě k jedné šanci, ale míč mu na trávníku uskočil tak nešikovně, že si ho schoval do náruče brankář Kováč. To byla tečka za první polovinou, která diváky příliš nenadchla.
Druhý poločas měl daleko větší parametry připomínající fotbalové utkání. Stejně jako v první půli do něj lépe vstoupili domácí a vytvořili si tlak. Po jednom z rohů vyskočil nejvýše Koudelka a uklidil míč hlavou na zadní tyč – 1:0. To domácím vlilo krev do žil a tlačili se za dalším úspěchem. Jenže všechny své šanci zahazovali přímo do brankáře Vystavěla. Velmi aktivní byl Michal Grepl, který se třikrát dostal z pravé strany před brankáře, ale všechny tři jeho pokusy našly jen náruč brankáře. Hosté se dlouho nemohli dostat k vážnějšímu ohrožení soupeře. Pak ale po trase Soldán–Soldán přišla vyrovnávací branka. Petr Soldán poslal milimetrový centr na Radka Soldána a ten se střelou z voleje nemýlil – 1:1. Posledních dvacet minut bylo hodně hektických se spoustou ostrých zákroků a hádek. Z hostujícího celku si o červenou nejvíce koledoval Hanák, který nešel k ostřejším zákrokům daleko. Na druhé straně to byl brankář Kováč. Ten nevybíravým způsobem počastoval rozhodčího opakovaně vulgárními urážkami. Ale sudí zápas zvládal korigovat až do poslední minuty. Uklidnění přišlo po nešťastném hlavičkovém souboji mezi obráncem a útočícím Pavlem Greplem. Tomu z hlavy tekla krev, ale naštěstí odešel ze hřiště po svých.
Penaltový rozstřel lépe zvládli hosté. Domácí kapitán Jiří Blatner totiž málem netrefil ani síť za brankou. Rozhodující penaltu proměnil bez problémů Petr Soldán a Brodek u Prostějova mohl být spokojen se dvěma body. Prostějovský Brodek se tedy stále drží s čelem tabulky. Brodek u Konice je se čtyřmi body v klidném středu tabulky na začátku sezóny.

Pozápasové hodnocení trenérů
Patrik Müller – Jiskra Brodek u Konice
„První poločas jsme měli převahu na míči. Ale hosté měli po našich chybách více šancí. Druhý poločas jsme hrubě nezvládli z mého pohledu. Šli jsme sice do vedení po rohovém kopu, ale dovolili jsme hostům vyrovnat a šlo se asi zaslouženě do penalt. Ty už jsou loterie, ale myslím, že doma bychom je měli zvládnout.“

Michal Jelínek – Sokol Brodek u PV
„To, že dnes to nebude o fotbale, jsme věděli už dopředu. Tady na tom terénu se moc toho fotbalu hrát nedá. Bylo to vyloženě o tom, kdo to ukope na sílu. Padlo pár karet, bylo to ostřejší utkání. My zaspali oba začátky poločasů. Pak dotahujeme výsledek a stojí nás to spoustu sil. Nakonec jsme mohli slavit i tři body, ale Radek Soldán se své šance zalekl. Ale dva body perfektní, my jsme spokojení.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...