Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kralice dosud zažívaly neuvěřitelnou mizérii. Nedávaly vůbec góly, nemohly tak ani pomýšlet na body. Čtyři zápasy v řadě prohrály a první branku vstřelily až právě v tom čtvrtém proti Lipové. S nulou už ale svěřenci Petra Gottwalda nejsou. Ve veledůležitém zápase totiž dokázali venku udolat Dolany.

„Před zápasem jsem říkal, že je to dneska utkání o šest bodů. Potřebovali jsme vyhrát, byla řada na nás, když i Opatovice nějakým zázrakem ráno zvítězily,“ konstatoval nový kouč kralických fotbalistů Petr Gottwald. Kralice tak byly před zápasem jediným celkem soutěže bez bodu.
Přitom to tak ale aspoň zpočátku nevypadalo. Kralický fotbal v poločase prožil renesanci. „Podle vývoje jsme na tom mohli být po zápase ještě lépe. Měli jsme spoustu šancí, hru jsme měli pod kontrolou. Kdybychom vedli třeba 3:1, protože i soupeř měl jednu dobrou šanci, vyvíjelo by se to pak lépe,“ zhodnotil výkon svých svěřenců Petr Gottwald.
Druhý poločas zprvu takovou hitparádou nebyl. „Soupeř nás trochu zatlačil. Celkově jsme ale celý zápas měli více ze hry,“ poznamenal Petr Gottwald. První branku nakonec přes urputnou snahu daly Kralice až ve druhém poločase, brzy ale bylo srovnáno. Nakonec tak Kralice braly druhý bod až po penaltách. Ty se jim podařily o něco lépe než soupeři.
Svěřenci Petra Gottwalda ale musí zpět na zem. Mají teprve první tři body, příště je tak čeká další zápas o hodně. Utkají se totiž právě s Opatovicemi, předposledním celkem soutěže, který v průměru dostává tři branky za utkání. Zápas začíná v neděli 8. září v 10 hodin na stadionu v Opatovicích.

FC Dolany – FC Kralice na Hané 1:1 (0:0) pk 4:5
Branky: 75. Doubrava – 67. Studený.
Rozhodčí: Lakomý – Brázdil, Slota. Žluté karty: 48. Studený. Diváci: 100.
Sestava Kralic: Huňka – Rus, Němčík, Prokop, Kadlec – Vincourek (77. Novotný), Neoral, Studený, Baran, Dračka – Cibulka (73. Troneček). Trenér: Petr Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...