Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jan Koller, Ivan Hašek a Horst Siegl. A také Jiří Šnajner, Patrik Berger a Pavel Kuka. K nim mnoho dalších vynikajících fotbalistů, které většinou známe z reprezentace, zamíří už tento pátek 6. září do Prostějova. Na stadionu areálu SCM Za Místním nádražím nastoupí tým složený z velké části z vicemistrů Evropy z roku 1996. Proti nim se postaví ti nejlepší bývalí hráči prostějovského klubu nad 40 let. A z tribun budou samozřejmě přihlížet i starší fotbalisté. Když má klub 115 let, o fotbalové legendy v něm není nouze.

Předseda klubu František Jura svolal páteční zápas hvězd na 17.00 hodinu. Do domácího týmu povolal například Ivo Zbožínka, Tomáše Hunala, Lukáše Zelenku, Petra Pavlíka, Petra Papouška a Tomáše Bureše. Diváci se mohou těšit na opravdový zápas, reprezentanti nehodlají dát domácím nic zadarmo. „My vlastně ani žádnou show dělat neumíme, nejsme Brazilci, budeme hrát a snažit se vyhrát,“ říká k tomu ambasador Czech Teamu 96 Pavel Kuka, jenž má účast někdejších reprezentantů na starost.
1.SK Prostějov si utkáním připomene 115 let od založení prvního fotbalového klubu ve městě. U jeho zrodu stál místní učitel tělesné výchovy se svými žáky. K odkazu někdejšího Sportovního kroužku Prostějov a Sportovního klubu Prostějov, který později často měnil názvy, se dnes hlásí 1.SK Prostějov hrající českou druhou nejvyšší soutěž. „Je to pro nás významné výročí. V Prostějově později působilo několik dalších fotbalových klubů, takže se hrála i místní derby, ale žádný další se dnešních dnů nedočkal. SK Prostějov byl v regionu první podobný tým a my jsme na to i více než po sto letech patřičně hrdí,“ říká předseda František Jura. Ten své působení u fotbalu začínal coby trenér žáků, aby se postupně vypracoval až do pozice trenéra „A“-týmu, se kterým postoupil do 2. ligy. V současné době řídí celý klub a loni se rozhodl pomáhat rozvoji Prostějova také jako primátor města.
Oslavy jubilea fotbalového klubu budou ve stejný den pokračovat ještě večerem v Národním sportovním centru moderovaným Petrem Salavou. Vedení na něj pozvalo legendy sportu, které měly vztah k Prostějovu jako například Ivo Viktora, Karla Brücknera a Luďka Mikloška, ale také další vynikající fotbalisty včetně Antonína Panenky a Karola Dobiáše.
Fanoušci sportu si budou moci historii i vlastní oslavy připomenout později i doma. Klub připravuje DVD, které v nadcházejících týdnech ho představí veřejnosti.

VSTUPENKY JSOU V PRODEJI

Zápas hvězd začne na stadionu areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově tento pátek 6. září v 17.00 hodin.
Lístky si budete moci koupit od pondělí 2. září. Budou vám k dispozici v městském informačním centru vedle vchodu do radnice a denně od 14.00 do 16.00 hodin také v kanceláři fotbalového stadionu. Dále je bude možné koupit v den zápasu od 16.00 hodin přímo v pokladně stadionu.
Vstupné na zápas bude stát 50 korun, výtěžek půjde spolku Inzulínek sdružujícímu rodiny s diabetickými dětmi převážně z Olomouckého kraje. Na utkání není možné využít volné vstupenky platící na Fortuna: Národní ligu.






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...