Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Eskáčko odjíždí tento víkend na daleký výjezd do Sokolova, kde by potřebovalo nutně zabodovat. Lipová i Kralice své zápasy odehrají v neděli. V sobotu mohou fanoušci vyrazit na I.A nebo I.B třídu. Doma se představí Plumlov, Určice, Haná nebo Smržice. V krajských soutěžích tento týden bude pouze jediné regionální derby, a to mezi Vrchoslavicemi a Otaslavicemi. Okres je na tom podobně. V sobotu se odehraje pouze zápas v Držovicích, kam přijede rezerva Plumlova. V neděli bude jistě zajímavé brodecké derby.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
1.SK Prostějov čeká po domácí remíze s Třincem daleký výlet do Sokolova. Ten se krčí na samém chvostu tabulky a svěřenci trenéra Machaly by potřebovali konečně zabrat za tři body. Přece jen dvanácté místo po šesti kolech se šesti body není příliš komfortní situace. Jestli získají potřebné tři body, bude jasné v sobotu kolem oběda. Prostějov totiž nastoupí v Sokolově hned dopoledne.
Sobota 31. 8. 2019 – 10:15
FK Baník Sokolov – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor muži
V dalším pokračování krajského přeboru Olomouckého kraje čeká oba regionální účastníky nedělní zápas. Kralice zavítají do Dolan, kde je bude čekat zápas o „šest bodů“, jelikož se oba týmy nacházejí ve spodním patře tabulky. Kdy jindy tedy zabrat než právě proti takovému soupeři.
Lipová doma přivítá Bohuňovice, a to bude zápas o špici tabulky. Vítěz tohoto duelu se bude držet stále s nejlepšími celky. Lipová doufá, že jí pomůže domácí prostředí a fanoušci k zisku čtvrté výhry v řadě. „Čeká nás nejspíše nejtěžší soupeř, se kterým jsme se zatím utkali, takže se musíme důkladně připravit. Určitě budeme muset podat lepší výkon než v předchozím zápase v Kralicích,“ myslí si trenér Lipové Pavel Růžička.
Neděle 1. 9. 2019 – 16:00
FC Dolany – FC Kralice na Hané
SK Lipová – TJ Sokol Bohuňovice

FGP studio I.A třída skupina B
Pátým kolem také pokračuje I.A třída. V sobotním programu se mohou fotbaloví fanoušci těšit na domácí zápasy Určic a Plumlova. Plumlov chce navázat na poslední dva zápasy, kde dokázal bodovat. Nyní je čas i na tříbodovou výhru. Určice by si po posledních třech porážkách chtěly také spravit chuť, ale Lipník bude silným soupeřem.
V neděli ráno odehraje svůj zápas Konice na půdě Nových Sadů a ráda by pokračovala ve velmi dobrých výkonech. Další tři týmy hrají odpoledne. Prozatímní lídr z Čechovic bude chtít potvrdit formu ve Slavoníně. „Abych se přiznal, už jsem letos Slavonín viděl. Obměnili kádr a na manažerské pozici je nyní kouč Trnečka, což je rodák z Prostějova. O to je to pro nás pikantnější duel. Role favorita se nezříkáme a doufám, že nám nebude svazovat nohy. Rád bych se vracel se třemi body,“ řekl manažer Čechovic Lukáš Koláček.
Kostelec čeká výlet do Brodku u Přerova. A Protivanov se jako jediný představí v neděli v domácím prostředí, kam přijede rezerva HFK Olomouce.
Sobota 31. 8. 2019 – 16:00
Sokol Plumlov – FC Beňov
TJ Sokol Určice – Lipník nad Bečvou
Neděle 1. 9. 2019 – 10:00
FK Nové Sady – Sokol Konice
Neděle 1. 9. 2019 – 16:00
FK Brodek u Přerova – FC Kostelec na Hané
FK Slavonín – Sokol Čechovice
SK Protivanov – 1. HFK Olomouc „B“

Smoos I.B třída skupina A
Další díl I.B třídy skupiny A odehrají všechny regionální celky v neděli odpoledne. Derby se odehraje ve Vrchoslavicích, kam přijedou „Metle“. Pro oba celky bude tento zápas z hlediska bodů velmi důležitý. Favorita ovšem jen těžko hledat. „Soupeře celkem známe, hráli jsme s nimi nějaké přípravné zápasy v poslední době. Určitě to bude hratelný soupeř a budeme chtít uspět. Těší mě, že bychom měli mít k dispozici už relativně kompletní sestavu,“ prozradil kouč Vrchoslavic Miroslav Panáček.
„Musíme začít konečně dávat branky. Možná vyzkouším jiné varianty do útoku. V zápasech jsme na tom dobře i soupeře přehráváme, ale koncovka je žalostná. Ve Vrchoslavicích nás nečeká nic jednoduchého, ale věřím, že se konečně prosadíme a odvezeme nějaký bod,“ přeje si trenér Otaslavic Jiří Hon.
Pivín nečeká nic lehkého v Troubkách, které zatím pokračují bez ztráty kytičky. Klenovice zavítají do Radslavic. Ty se letos zatím také vezou na vítězné vlně. Mostkovice se budou snažit před vlastními fandy napravit debakl z Pivína proti Jezernici.
Neděle 1. 9. 2019 – 16:00
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Otaslavice
FK Troubky – Sokol v Pivíně
SK Radslavice – Sokol Klenovice
Sokol Mostkovice – Sokol Jezernice

Lion sport I.B třída skupina B
Ve druhé skupině I.B třídy se diváci dočkají všech zápasů v sobotu. Haná bude chtít vyzrát i na Hněvotín a upevnit si přední příčky v tabulce. „Hněvotínu se posledních pár let nedaří a padá níže, ale určitě to nebude lehký zápas. Jsme momentálně v laufu a chtěli bychom v něm zůstat. Takže rozhodně uděláme všechno pro další tři body,“ netají ambice lodivod Hané Daniel Kolář.
Smržice přivítají Loštice a rády by jim v tabulce odskočily na pět bodů. Jesenec čeká velmi těžký souboj v Dubu, který tabulce vévodí s plným bodovým ziskem.
Sobota 31. 8. 2019 – 16:00
Haná Prostějov – FC Hněvotín
Sokol Dub – Jesenec-Dzbel
TJ Smržice – SK Loštice 1923

Přebor OFS II. třída
Okres už se rozjel a poslední prázdninový víkend se odehraje třetí dějství. Poslední srpnový zápas obstarají v sobotu Držovice, které do sezóny vlétly ve velkém stylu, proti outsiderovi z Plumlova. Neděle nabídne hned šest utkání. „Dobrátka“ se budou chtít omluvit divákům za výkon v prvním zápase proti rezervě Určic. Rezerva Kralic by na potřetí už ráda získala body, ale proti Němčicím je nečeká nic lehkého. Vícov na svém nádherném hřišti přivítá zatím stoprocentní Skalku. Výšovice by potřebovaly první body v sezóně, ale v Horním Štěpánově to bude zatraceně těžké. Vrahovice vyhrály první dva zápasy poměrem 5:4, jestli to zopakují i do třetice v Tištíně, bude jasné v neděli. Posledním zápasem pátého kola je brodecké derby. Brodek u Konice bude chtít zastavit rozjetý Brodek u Prostějova.
Sobota 31. 8. 2019 – 16:00
TJ Sokol Držovice – TJ Sokol Plumlov „B“
Neděle 1. 9. 2019 – 16:00
FC Dobromilice – Sokol Určice „B“
FC Kralice na Hané „B“ – FK Němčice nad Hanou
Jiskra Brodek u Konice – Sokol Brodek u PV
Sokol Vícov – FK Skalka 2011
TJ Horní Štěpánov – FK Výšovice
TJ Tištín – Sokol Vrahovice


FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA:
7. kolo, sobota 31. srpna, 10.15 hodin: FK Baník Sokolov – 1.SK Prostějov.

CLEAN4YOU KRAJSKÝ PŘEBOR:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: FC Dolany – FC Kralice na Hané (rozhodčí: Štětka – Brázdil, Slota), SK Lipová – TJ Sokol Bohuňovice (Konečný – Jurčák, Habermann).

FGP STUDIO 1.A TŘÍDA, SKUPINA „B“:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Určice – Lipník (sobota 31.8., 16.00; Horák – Jílek, Lepka), Plumlov – Beňov (sobota 31. 8., 16.00; Šerý – Kundrát, Matulík); Nové Sady – Konice (10.00; Aberle – Slota, Polanský), Protivanov – 1.HFK Olomouc (Frais – Motal, Vinkler), Slavonín – Čechovice (Bašný – Dokoupil, Halenka), Brodek u Přerova – Kostelec na Hané (Krpec – Aberle, L. Zbožínek).

SMOOS 1.B TŘÍDA, SKUPINA „A“:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Vrchoslavice – Otaslavice (Novák – Dokoupil, Borůvka), Troubky – Pivín (Majer – Votava), Radslavice – Klenovice (Smékal – Štěpán, Labaš), Mostkovice – Jezernice (Lasovský – Hruboš, Šerý).

LION SPORT 1.B TŘÍDA, SKUPINA „B“:
5. kolo, sobota 31. srpna, 16.00 hodin: Haná Prostějov – Hněvotín (Lasovský – Hruboš, Bašný), Smržice – Loštice (Valouch – Smékal), Dub – Jesenec-Dzbel (Stloukal).

PŘEBOR OFS PROSTĚJOV - II. TŘÍDA:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Držovice – Plumlov „B“ (sobota 31. 8., 16.00), Horní Štěpánov – Výšovice, Kralice na Hané „B“ – Němčice nad Hanou, Brodek u Konice – Brodek u Prostějova, Dobromilice – Určice „B“, Vícov – Skalka, Tištín – Vrahovice.

III. TŘÍDA, SKUPINA „A“:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Otaslavice „B“ – Biskupice (sobota 31. 8., 16.00), Pavlovice u Kojetína – Čechovice „B“, Nezamyslice – Želeč, Brodek u Prostějova „B“ – Bedihošť (odloženo na sobota 2. 11., 14.00).

III. TŘÍDA, SKUPINA „A“:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Brodek u Konice „B“ - Čechy pod Kosířem (sobota 31. 8., 17.00), Hvozd – Protivanov „B“, Otinoves – Kladky, Přemyslovice – Zdětín, Ptení – Kostelec na Hané „B“.

MSDL st.:
5. kolo, sobota 31. srpna, 10.30 hodin: Kroměříž – Prostějov (Líkař – Zaoral).

MSDL ml.:
5. kolo, sobota 31. srpna, 12.45 hodin: Kroměříž – Prostějov (Zaoral – Líkař).

MSDD – E st.:
předehrávané 2. kolo, středa 28. srpna, 15.00 hodin: Hranice – Prostějov „B“ (Vojáček – Hubený, Antoníček)
3. kolo, neděle 1. září, 10.30 hodin: Prostějov „B“ – Opava „B“ (Pochylý – Zapletal).

MSŽL U15:
3. kolo, sobota 31. srpna, 10.30 hodin: Vítkovice – Prostějov (Kotala – Ochodek, Tabášek).

MSDD – E ml.:
předehrávané 2. kolo, středa 28. srpna, 17.15 hodin: Hranice – Prostějov „B“ (Hubený – Antoníček, Vojáček)
5. kolo, neděle 1. září, 12.45 hodin: Prostějov „B“ – Opava „B“ (Zapletal – Pochylý).

MSŽL U14:
3. kolo, sobota 31. srpna, 12.30 hodin: Vítkovice – Prostějov (Ochodek – Kotala, Tabášek).

SpSM U13 JIH:
předehrávané 14. kolo, čtvrtek 29. srpna, 16.00 hodin: Znojmo – Prostějov
3. kolo, sobota 31. srpna, 10.00 hodin: Prostějov – Sparta Brno.

SpSM U12 JIH:
předehrávané 14. kolo, čtvrtek 29. srpna, 16.00 hodin: Znojmo – Prostějov
3. kolo, sobota 31. srpna, 10.00 hodin: Prostějov – Sparta Brno.

RELAX CENTRUM GÓL KRAJSKÝ PŘEBOR DOROST:
4. kolo, neděle 1. září, 10.00 hodin: Konice – Šternberk (sobota 31. 8., 10.00; Jílek), Čechovice – Chomoutov/Štěpánov (Kylar), Zábřeh – Plumlov/Určice (Lepka).

KRAJSKÁ SOUTĚŽ DOROST SKUPINA „A“:
5. kolo, neděle 1. září, 11.00 hodin: Protivanov-Brodek u Konice – Rapotín (Landa), Olšany – Dolany (sobota, 31. 8., 12.15; Vachutka), Haňovice – Kostelec na Hané (13.45; Horák).

KRAJSKÁ SOUTĚŽ DOROST SKUPINA „B“:
5. kolo, neděle 1. září, 16.00 hodin: Němčice/Brodek u Prostějova – Ústí u Hr./Opatovice (sobota 31. 8., 10.00; Hruboš), Dub nad Moravou – Pivín (16.00; Rosskohl), Horní Moštěnice – Nezamyslice/Pavlovice (16.00).

FLY UNITED KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, sobota 31. srpna, 10.30 hodin: Olšany – Nové sady (Vachutka), Šternberk – Konice-Horní Štěpánov (neděle 1. 9., 10.45; Chládek), Kozlovice – Nezamyslice/Němčice (11.30; Halenka), Čechovice – Zábřeh (14.00).

FLY UNITED KRAJSKÝ PŘEBOR MLADŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, sobota 31. srpna, 10.00 hodin: Olšany – Nové Sady (9.00; Vachutka), Šternberk – Konice (neděle 1. 9., 10.00; Chládek), Kozlovice – Nezamyslice-Němčice (Halenka), Čechovice – Zábřeh (14.45).


KRAJSKÁ SOUTĚŽ STARŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, neděle 1. září, 13.30 hodin: Kralice na Hané – Hranice.

FLY UNITED KRAJSKÁ SOUTĚŽ MLADŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, sobota 31. srpna, 16.00 hodin: Kostelec na Hané – Loštice (10.00; Jar. Novák), Bruntál – Jesenec-Dzbel (11.00; Zemánek), Haná Prostějov – Šumperk (14.00; Hruboš – Lasovský).

KRAJSKÝ PŘEBOR STARŠÍ PŘÍPRAVKA:
5. kolo, 1. září, 9.00 hodin: Prostějov – 1. HFK Olomouc.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ STARŠÍ PŘÍPRAVKY:
3. kolo, 31. srpna, 9.00 hodin: Smržice – Šternberk, Černovír – Smržice, Chvalkovice – Smržice (hřiště Chvalkovice); 5. kolo, 1. září, 10.00 hodin: Olšany – Nové Sady, Malín – Olšany, Přerov – Olšany (Přerov – Předmostí).

PŘEBOR OFS STARŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, sobota 31. srpna, 10.00 hodin: Horní Štěpánov – Pivín, Klenovice – Protivanov, Plumlov – Určice (13.30); Brodek u Prostějova – Výšovice (neděle 1. 9., 10.00 hodin)

PŘEBOR OFS MLADŠÍ ŽÁCI:
5. kolo, sobota 31. srpna, 10.00 hodin: Protivanov – Vícov (9.00), Otaslavice – Horní Štěpánov, Mostkovice – Vrahovice, Bedihošť – Přemyslovice (14.00), Ptení – Němčice nad Hanou (neděle 1.9., 10.30), Brodek u Prostějova – Lipová (neděle 1.9., 14.00).

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...