Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: V parném sobotním odpoledni se v brodeckém areálu odehrál šlágr čtvrtého kola okresního přeboru mezi domácí družinou a hostující rezervou Kralic. Nováček soutěže předvedl další sympatický výkon, ale stále na jeho kontě svítí nula. Dnes sahali po bodu, ale v poslední minutě jim radost překazil Soldán. Kralice tak podruhé v řadě padly pět čtyři. Brodek je po dvou kolech stoprocentní a rozhodně tam panuje spokojenost.

Jen co sudí poprvé pískl do píšťalky, domácí rozjeli první akci, ze které padla branka. Centr ze strany dopravil Hladík nohou před bránícím hráčem do branky – 1:0. Brzká branka ale domácím spíše uškodila. Hned po ní převzal iniciativu hostující tým a výsledkem bylo otočení skóre. Nejprve Zapletal dostal dlouhou přihrávku, kterou doběhl jako první a z levé strany vyrovnal – 1:1. Situace se po chvíli opakovala, jen střelcem byl tentokrát Balák, který pohotovou ránou na zadní tyč nedal brankáři šanci 1:2. Po čtvrthodině to bylo už o dvě branky. Odražený míč z rohu si našel Lexa a jeho trefa byla výstavní. Brankář Dorschner byl opět bez sebemenší šance 1:3.
Domácí se potřebovali oklepat z tohoto šoku a podařilo se jim to vskutku rychle. Po jednoznačném faulu sudí neváhal a nařídil pro spokojenost domácího publika pokutový kop. Toho se ujal kapitán Soldán a bez problémů ho proměnil – 2:3. Za dalších pět minut bylo srovnáno. Radek Soldán si krásně zasekl míč na střed hřiště a z hranice velkého vápna propálil Milera přízemní střelou – 3:3. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a přítomní diváci se museli bavit. Ve 40. minutě se hosté znovu dostali do vedení. Přišel dlouhý nákop z obrany a domácí stoper se špatně dohodl s brankářem. Hostující Balák toho využil, přehodil vyběhnutého Dorschnera a uklidil míč do prázdné brány – 3:4.
Druhá půle slibovala další ofenzivní smršť. Začátek byl opatrný. Jenže v padesáté minutě bylo zase srovnáno. Brankář Milar vykopával míč z hranice velkého vápna. Ten doletěl ke středovému puntíku, kde ho z voleje poslal zpátky Harazin a míč přistál až v brance Kralic. Neskutečná branka – 4:4. Po vyrovnání se tempo druhého poločasu zvedalo pomalu. Místo šancí byly k vidění spíše zbytečné zákroky na obou stranách. Zhruba od sedmdesáté minuty už ale zápas zase bavil. Nejdříve vyslal razantní střelu z rohu velkého vápna Zapletal, ale scházelo jí pár centimetrů.
Pak už přebíral otěže Brodek. Radek Soldán se dostal dvakrát během krátké chvíle do střelecké pozice ve vápně, ale nedokázal ani jednou zamířit mezi tři tyče. Poté Hladík poslal krásným pasem za obranu Petra Soldána. Ten volil zakončení z úhlu místo nahrávky a míč zamířil jen do boční sítě. V dalších akcích byl hodně vidět Zatloukal. Nejprve se s Petrem Soldánem dostal až k brance, ale jeho dobrá myšlenka vystřelit, dokud brankář couval, těsně minula branku. Ve druhé možnosti vyvezl míč až k soupeřově vápnu a předal ho Radkovi Soldánovi, jenže ten znovu nenašel branku. Už to vypadalo, že bude smolařem zápasu, ale v poslední minutě si naběhl na přízemní centr a z malého vápna míč uklidil pod břevno a rozhodl o výhře domácí družiny nejtěsnějším rozdílem.

Pohledem trenérů
MICHAL JELÍNEK – Brodek u Prostějova:
„Dali jsme velmi brzkou branku. Tu jsme ale slavili hodně dlouho. Dostali jsme na jedna jedna. Potom si myslím, že dvě životní trefy od hostů, tam se brankář mohl jenom podívat. Vyrovnali jsme, ale potom nám soupeř zase odskočil. Ten poločas tři čtyři, to byl blázinec, nahoru, dolů. Pro diváky perfektní, škoda že jich nedorazilo více. V šatně jsme si k tomu něco řekli. Nastoupili jsme do ní dobře, přesně tak, jak jsme chtěli. Bylo znát, že jsme měli trochu víc sil. Byli jsme aktivnější. A v poslední minutě jsme z poslední akce rozhodli, takže za mě spokojenost.“
Miroslav Takáč – FC Kralice na Hané „B“
„Brodek známe velmi dobře, věděli jsme, že mají dobrý přechod do útoku a rychlé kraje. A my si to nepohlídáme hned na začátku zápasu. Potom jsme se dali dohromady, hráli jsme dobře kombinačně a vedli jsme tři jedna. Jenže pak uděláme dvě zbytečné chyby a je to tři tři místo toho, abychom měli zápas v naší režii. Využili jsme pak chyby obrany a znovu se dostali do vedení. V kabině si řekneme, že musíme hrát lépe dozadu. Soupeř vyrovnal snad gólem století. Aby někdo trefil takhle volej z poloviny hřiště přímo do brány, to jsem neviděl za padesát let, co fotbal hraji. V poslední minutě jsme udělali chybu, kterou soupeř nekompromisně potrestal. Po dvou zápasech, které jsme měli zvládnout, máme nula bodů. Ale zůstáváme optimisti.“

Přebor OFS 2. třída
2. kolo: Brodek u Pv – Kralice n./H. „B“ 5:4 (3:4), 2x Soldán Radek, Soldán Petr, Harazin Jiří, Hladík Jaroslav – 2x Balák Martin, Zapletal Leoš, Zatloukal Jan, Určice „B“ - Tištín 3:1 (1:1), 2x Vodák Petr, Kouřil Jaroslav – Hanák Jindřich, Skalka – Horní Štěpánov 3:2 (1:1), Vrahovice – Brodek u K. 5:4 (4:1), 2x Farný Pavel, Dvořák Jan, Varga Tomáš, Bukovec Svatopluk – 2x Kolář David, Koudelka Zdeněk, Vičar Radovan, Plumlov „B“ - Dobromilice 1:5 (1:1), Petržela Josef – 3x Richter Patrik, Kratochvíl Jakub, Fialka Petr, Němčice n./H. - Vícov 3:1 (2:0), Vévoda Oldřich, Tomek Michal, Parák Ivo – Humpolíček Tomáš, Výšovice – Držovice 1:4 (0:1), Valenta Marek (vl.) - Hodulák Petr, Kolkop Martin, Fiferna Lukáš, Kučera Martin

Průběžná tabulka po 2. kole:
1. Držovice 2 2 0 0 9:2 6 0
2. Skalka 2 2 0 0 7:2 6 0
3. Vrahovice 2 2 0 0 10:8 6 0
4. Brodek u Pv 2 2 0 0 6:4 6 0
5. Určice „B“ 2 1 0 1 5:4 3 0
6. Němčice n./H. 2 1 0 1 4:3 3 0
7. Brodek u K. 2 1 0 1 7:7 3 0
8. Dobromilice 2 1 0 1 6:6 3 0
9. Horní Štěpánov 2 1 0 1 4:4 3 0
10. Tištín 2 1 0 1 3:3 3 0
11. Kralice n./H. „B“ 2 0 0 2 8:10 0 0
12. Vícov 2 0 0 2 1:4 0 0
13. Plumlov „B“ 2 0 0 2 1:7 0 0
14. Výšovice 2 0 0 2 1:8 0 0




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...