Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Zápasy s nádechem derby jsou vždy ošidné, obzvláště v případech, kdy jsou oba soupeři v tabulce na hony vzdáleni. To byl případ nedělního utkání 4. kola I.A třídy Olomouckého KFS, skupiny B mezi Konicí a Plumlovem. Přestože domácí v zápase dominovali, velkou šanci spálil Plumlov. Širůček následně sice poslal Konické přece jen do vedení, ale za pět minut už bylo srovnáno. Ve druhém poločase domácí favorit trochu vypadl z role a na trávníku toho moc k vidění nebylo. Leckoho možná probudil až penaltový rozstřel, v němž se vyznamenal konický gólman Vévoda a ukořistil tak pro Sokol druhý bod navíc.


Stav před výkopem
Konice a Plumlov se v úvodu sezóny pohybují na opačných pólech tabulky. Domácí ještě nepoznali přemožitele, v úvodních třech kolech bodovali naplno. Po úvodní výhře 2:0 v Lipníku porazili doma 2:1 Bělotín a naposled si v derby poradili v Určicích s místním Sokolem 3:2. Plumlov naopak podlehl doma Čechovicím i v Kostelci a dva body za výhru na penalty vytěžil až v třetím kole s rezervou olomoucké Holice. O favoritovi tedy bylo dopředu jasno, i když mu chyběli dva klíčoví hráči, zraněný kapitán Kořenovský, Paš chyběl z vážných rodinných důvodů.

Vývoj zápasu
Výše uvedenému odpovídal také obraz hry. Plumlov se směrem dopředu osmělil až po čtvrthodině hry, kdy si vypracoval dobrou brankovou příležitost, to bylo ale na delší dobu vše. Ani domácí však tvorbou pohledných akcí a hlavně gólových šancí příliš neoplývali, takže skóre se měnilo až krátce před poločasem. Pohotovou dorážkou Širůčka se Konice dostala do vedení, to ale ani do konce poločasu neudržela. Po nepřímém volném kopu překvapil domácího gólmana nečekanou tečí Spáčil a začínalo se od začátku. Bohužel druhý poločas byl ještě méně záživný a hrálo se vesměs mezi šestnáctkami. A tak až penaltový rozstřel rozhodl o majiteli dvou bodů z tohoto derby. Vévoda třikrát rozesmutněl plumlovské střelce a rozhodl tak o úspěchu domácích barev.

Zásadní okamžiky
Do prvního náznaku šance se dostal František Bílý, na druhé straně Parák našel na bližší tyči Hladkého a gólman Vévoda s obranou měl plné ruce práce. Po dvaceti minutách se mazácky uvolnil Kamený, jeho křížná střela lízala tyč plumlovské branky. Po půlhodině dobře kombinoval Hladký s Aujezdským, obrana však střelu zblokovala. Deset minut před přestávkou po centru zleva se na bližší tyči vyznamenal brankář Simandl, který však už nestihl pokrýt Širůčkovu dorážku – 1:0. Ještě do poločasu si však na centr z nepřímého kopu naběhl Spáčil a tečí dokonale zaskočil brankáře Vévodu – 1:1.
Po změně stran se technicky vydařenou střelou prezentoval plumlovský Parák, Vévoda střelu směřující k tyči pokryl. Domácí se ale po celý druhý poločas nemohli dostat zpět do zápasu, byl to nakonec Plumlov, kdo po standardní situaci nastřelil břevno. Vypršení poslední minuty tak více vyhovovalo domácím.
V první sérii penalt uspěli oba střelci Spáčil a Širůček. Hladkého vychytal Vévoda, ovšem Pěruškovi byla branka i na penaltu malá. Parákovi i Kiškovi překazil radost Vévoda, Rus a nakonec Krása tak potvrdili druhý bod pro domácí Konici.

Osobnost utkání
Konice disponuje v brance specialistou na pokutové kopy. Devatenáctiletý Jaroslav Vévoda má v této disciplíně při svém mládí solidní pověst, kterou proti Plumlovu potvrdil. Chytit tři penalty po sobě není pouhá náhoda. Při remízovém utkání má bod navíc svoji cenu, která se může ukázat jako zásadní v konečné tabulce. Konice díky Vévodovi nemusí žehrat na penaltovou loterii.

Zajímavost duelu
Samozřejmě při utkání těchto dvou soupeřů platí, že konický trenér Petr Ullmann zná své protivníky velmi dobře, vždyť za Plumlov léta kopal. Infarktovou situaci brankáři Simandlovi a plumlovským fanouškům připravil během první půle Kiška, když hlavičkou dával malou domů gólmanovi tak nešťastně, že to vypadalo na vlastní gól. Simandl se za balónem proběhl, ten však směřoval těsně vedle branky.

Atmosféra střetnutí
Utkání se hrálo v korektní atmosféře, k níž přispěli svým přesným posuzováním situací všichni tři rozhodčí. Jako obvykle okořenil atmosféru zápasu specifický projev hlasatele, pro Konici příznačný. Vzhledem k tomu, že se týmu v úvodu sezóny daří, by snad mohlo hráče podpořit ještě více fanoušků konické kopané.

Pozápasové hodnocení trenérů
Petr ULLMANN - trenér Sokol Konice:
„V první půli jsme byli lepší, dostali jsme se po pěkné akci, rychlém přenesení hry a rychlém zakončení do vedení. Pak jsme zbytečně inkasovali, když se gólman nedomluvil s obranou, to se stává, to je fotbal. O přestávce jsem kluky uklidňoval, Plumlov znám, v deseti lidech hrávali za balónem. Za druhý poločas můžeme být rádi, že jsme remízu udrželi a dotáhli zápas do penalt. Z naší strany byl špatný. Soupeř byl nebezpečnější, trefil tyčku a brejky si vypracoval. My si naopak kromě standardních situací nic nevytvořili. Dva body musíme brát jako výhru. Máme na penalty vynikajícího gólmana, věříme mu, my jsme snad ještě neprohráli penalty. Plusový bod je pro nás důležitý, ale se hrou nemůžeme být spokojeni.“

Petr MATOUŠEK – asistent trenéra Sokol Plumlov:
„Když jsme sem jeli, bod bychom brali. Byl to zápas se silným soupeřem. V prvním poločase byli lepší domácí, pak se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. Po naší chybě jsme inkasovali, ale vyrovnali jsme ze standardní situace, kde je naše síla a kde si věříme. Penalty jsou loterie, takže bod pro nás je dobrý po dobrém výkonu. Od začátku sezóny máme problém s prvními poločasy, s nástupem do utkání, po přestávce jsme na tom vždy lépe, to byl i tento případ. Po vyrovnání ještě v prvním poločase jsem doufal, že druhý poločas nám vyjde lépe a ještě třeba přidáme gól, ale i remízu bereme.“

ALEA sportwear 1.A třída skupina „B“4. kolo: Kojetín – Slavonín 2:1 (1:0), 2x Žůrek Libor – Hrdlička Radek, Lipník n./B. - Bělotín 4:2 (4:0), 2x Kovařík Lukáš, Hotěk Jakub, Zelenay Tomáš – Merta Zdeněk, Bušina Vojtěch, HFK Olomouc „B“ - Nové Sady „B“ 2:4 (1:1), Mazouch Tomáš, Görlich Oliver – Anguyen Anh Tuan, Janeček Antonín, Blaha Jan, Drábek Josef, Konice – Plumlov 1:1 (1:1) PK: 3:1, Širůček Adam – Spáčil Michal, Kostelec n./H. - Protivanov 1:4 (1:2), Kupka Petr – 2x Grmela Marek, Pospíšil František, Ondroušek Jakub, Čechovice – Brodek u Př. 4:1 (2:0), 2x Kolečkář František, Petržela Lukáš, Walter Jan – Odstrčil Jan, Beňov – Určice 5:2 (1:0), 2x Gréč Jan, 2x Zbořilák Jan, Machač Filip – Bross Petr, Šlézar Jakub

Průběžná tabulka po 4. kole:
1. Čechovice 4 4 0 0 11:6 11 1
2. Konice 4 4 0 0 8:4 11 1
3. Beňov 4 3 0 1 17:10 9 0
4. Lipník n./B. 4 3 0 1 11:9 9 0
5. Brodek u Př. 4 3 0 1 10:8 8 1
6. Nové Sady „B“ 4 2 0 2 11:11 6 1
7. HFK Olomouc "B" 4 2 0 2 11:12 6 1
8. Kostelec n./H. 4 2 0 2 10:13 6 0
9. Protivanov 4 1 0 3 10:10 4 0
10. Slavonín 4 1 0 3 7:10 4 0
11. Určice 4 1 0 3 11:13 3 0
12. Plumlov 4 1 0 3 5:7 3 1
13. Kojetín 4 1 0 3 6:10 3 0
14. Bělotín 4 0 0 4 7:12 1 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...