Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Hned dvě známé fotbalové fráze jsou aplikovatelné na sobotní zápas 6. kola Fortuna:Národní ligy prostějovského eskáčka se Třincem. Jednak ten o dvou naprosto rozdílných poločasech, pravdou je i hláška „nedáš – dostaneš“. V prvním poločase totiž domácí neproměnili penaltu a vzápětí dostali první gól, po změně stran nedal ze solidního brejku gól Třinec a Koudelka po chvíli vyrovnal. Penalta se kopala i na druhé straně, tu ovšem hosté proměnili, navíc šli domácí do deseti. V této chvíli se ale vzepjali k výbornému výkonu, po rohu Biolek vyrovnal a v posledních minutách se Třinec doslova třásl aspoň o bod.

Hosté se poprvé osmělili po pěti minutách, kdy Arroyo potáhl míč po levé straně a Hlúpik na zadní tyči poslal míč mimo branku. Po čtvrthodině si dvakrát po sobě vyzkoušel centr z volného přímého kopu Koudelka, ve druhém případě situace skončila hraním rukou jednoho ze třineckých hráčů a sudí poprvé odpískal penaltu. Míč si vzal Koudelka, mířil dobře k tyči, jenže Adamuška vystihl směr a míč vyškrábl na roh! Po pěti minutách se už měnilo skóre, a podle zmíněného pravidla na druhé straně. S míčem zasprintoval Machalík, na hranici šestnáctky našel přesně Valentu a ten do protipohybu Brédy vstřelil úvodní branku zápasu – 0:1. Za dalších pět minut se hnal dopředu Hlúpik, jeho výlet obrana vyřešila, jenže po rohu se musel proti Valentově hlavičce vytáhnout Bréda. Po půlhodině mohlo být téměř po zápase, když Valenta vysunul do brejku Hlúpika, proti němu však včas vyběhl Bréda a střelu zneškodnil. Následně se mohl po rohu a hlavičce radovat Omasta, jenže míč jen lízl břevno domácí branky. Píchalův pokus byl oproti tomu propagační a šel vysoko nad branku. Dvě minuty před přestávkou stáli opět u domácí branky všichni svatí. Hlúpikova dělovka se odrazila od obránce, následně však Valenta orazítkoval břevno! Ještě v nastavení se mezi dvěma obránci snažil prosadit Kroupa, střelu vzal z voleje v pádu, takže si s ní Adamuška hravě poradil.
Kriticky pro domácí vypadala i situace chvíli po změně stran, kdy Hlúpik vyslal do brejku Kubalu, ten se ale Brédou nechal vytěsnit více doleva a trefil pouze boční síť. Svůj neúspěch při pokutovém kopu ale nakonec Koudelka odčinil naprosto fantastickou střelou, která prošla bránícími hráči přesně k tyči, navíc s potřebnou rotací, takže třinecký brankář neměl naprosto šanci – 1:1. Ještě neuplynula hodina hry, když se zleva vydal do domácí šestnáctky Arroyo, ochotně spadl při kontaktu s Biolkem a rozhodčí foukl penaltu i na druhé straně. Bedecs se ovšem nemýlil a Třinec šel opět do vedení – 1:2. Navíc byl po druhé žluté kartě za nevhodný komentář vyloučen Janíček.
Druhý Koudelkův střelecký pokus už nebyl tak přesný. Stejně tak neuspěli se svou snahou Kubala ani Lutonský, gólmani se vyznamenali. Po svém příchodu na hřiště rozehrál přímý kop Střeštík, jenže pouze překopl zeď, střelu doprostřed branky považoval Adamuška za lahůdku. Deset minut před koncem ale bylo opět srovnáno! Po rohu vyskočil nejvýš Kroupa, už jeho hlavička mohla být gólová, jenže Adamuška ji reflexivně rukou na brankové čáře zachytil. Na dorážku Biolka na zadní tyči už ale neměl kapacitu – 2:2. Vzápětí přišla pěkná kombinace, Šteigl potáhl míč vpravo, jeho centr Kroupa pustil až na Rolince, který ovšem pálil nad branku. V samém závěru neuspěl ani Šteigl, takže se soupeři rozešli smírně zaslouženou remízou.

Pozápasové hodnocení trenérů
Oldřich MACHALA -trenér 1.SK Prostějov:
„Kdybychom v prvním poločase proměnili penaltu, viděli bychom asi trochu jiný fotbal. Třinec byl jednoznačně lepší, přehrával nás rychlostí, v agresivitě, v napadání, my jsme si s tím nedokázali poradit. Nedokážu si vysvětlit, proč se tak stalo, Třinec má samozřejmě svou kvalitu, ale takhle se doma nemůžeme prezentovat a první poločas jsme přežili jen s jednobrankovým mankem. Ve druhé půli nastal výrazný obrat. Zápas jsme i po vyloučení zvládli velmi dobře, byli jsme lepším mužstvem a možná jsme v závěru mohli i vyhrát. Za druhou půli musím našemu mužstvu složit poklonu, protože jsme se nevzdali ani v deseti hráčích, měli jsme krásné fotbalové akce. Dělba bodů byla dle mého názoru zasloužená.“

Svatopluk HABANEC -trenér FK FOTBAL Třinec:
„Začátek utkání byla hra v naší režii, pomohla nám chycená penalta, do poločasu jsme mohli vést i více než o jednu branku, šance jsme na to měli. Od stavu 1:1 ve druhém poločase jsme byli horším týmem. Ještě navíc po proměněné penaltě proti deseti hráčům soupeře jsem byl hodně překvapený, že se hráči soupeře takhle nadechli. Místo abychom zklidnili hru, více drželi míč, tak jsme se snažili hrát nějakou překopávanou, když jsme v první půli předváděli slušné akce. Domácí díky svému nadšení zaslouženě vyrovnali, takže jsme tady spíše ztratili dva body. Nejsme tak mladý tým, abychom nedisponovali potřebnými zkušenostmi.“

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 6. kolo
1.SK Prostějov – FK Fotbal Třinec 2:2 (0:1)
Branky: 53. Koudelka, 81. Biolek – 21. Valenta, 59. Bedecs z penalty
Rozhodčí: Dubravský – Batík, Dohnálek. Žluté karty: 29., 58. Janíček, 58. Biolek, 71. Kroupa – 16. Bedecs, 40. Valenta, 56. Kušnír, 73. Vaněk. Červená karta: 58. Janíček. Diváci: 633.

Statistiky: střely na branku 8:4, střely mimo 6:7, rohové kopy 6:6.

sestava Prostějova: Bréda – Lutonský, Schuster, Janíček, Biolek – Pašek (35. Rolinc), Sus, Kotouč (74. Střeštík), Píchal (64. Šteigl) – Koudelka – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala

sestava Třince: Adamuška – Kušnír, Bedecs, Gáč, Omasta – Machalík (84. Wojnar), Vaněk (87. Samiec) – Arroyo, Valenta, Hlúpik – Kubala (69. Cienciala). Trenér: Svatopluk Habanec.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...