Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Zápas se soupeřem, který je o dvě úrovně ve fotbalové soutěžní hierarchii níže, je vždy pro favorita ošidný. Úplně nejlepší je vstřelit rychle takové dvě branky a je po problému. Jenže právě to se eskáčku opět nepodařilo a bezbrankový stav trval málem až do poločasu. Změnil se díky odpískané penaltě a přesné střele Rolince. Po přestávce nastoupil na hřiště Koudelka a soupeř formátu Strání nemohl odolat jeho brejkovým výpadům. Jeden takový přetavil nakonec ve vítěznou branku. Třetí trefu do černého přidal Lutonský, v posledních sekundách korigoval výsledek umístěnou střelou Palík.

První příležitost z dobré standardní situace si vytvořili domácí. Střela Václava Ondřejky z přímého kopu jen těsně netrefila branku, kterou střežil Filip Mucha. Pak přišla ke slovu branková konstrukce. Nejprve míč orazítkoval tyčku po nepřímém kopu a teči Šteigla, na druhé straně zazvonilo břevno po rohovém kopu a hlavičce domácích. Do ofenzivy se zapojoval i Kiška, jeho centr ale v brankovou příležitost přetaven nebyl. Po půlhodině hry nabídl Píchal míč Šteiglovi, ten z voleje trefil už podruhé tyčku!
Rychlost hráčů ze druhé ligy dělala domácím přece jen problémy a někdy bylo třeba chytit unikajícího za dres. Když se to povedlo Ondřeji Čaňovi ve vápně, byla z toho žlutá karta a pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Rolinc.
Důležitá druhá branka padla hned po několika minutách druhého poločasu. Na něj pustil trenér Machala na hřiště Koudelku, ten využil své rychlosti, první pokus o přihrávku mu obránce vrátil zpět, napodruhé už Koudelka neváhal a technicky obstřelil brankáře Popelku. Po hodině hry to byl opět Koudelka, kdo se objevil na zadní tyči, jenže Popelka tentokrát vytěsnil míč na roh.
Ještě nezačala ani poslední desetiminutovka zápasu a bylo rozhodnuto. Lutonský využil centr zprava a míč ve skrumáži dorazil do branky.
Nastavovala se sice pouze jedna minuta, ale domácí evidentně toužili po čestném úspěchu a vytvořili si krátkodobý tlak. Nakonec to byl rovněž střídající Palík, kdo umístěnou střelou z hranice vápna pokazil Muchovi čisté konto.

Pozápasové hodnocení trenérů

Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„Přijeli jsme si pro postup, ten máme, nechci to hodnotit v intencích, že bylo všechno špatně, to určitě ne. Samozřejmě víme, na čem máme pracovat. Chci hráčům poděkovat za to, že zápas neodflákli. Hřiště je zde užší a je to hodně složité, pokud soupeři nedáte hned gól. Místo toho jsme nastřelili dvě tyče, soupeř břevno, ale jinak neměl za celý zápas jedinou šanci. Penalta byla jasná, samozřejmě nám gól před přestávkou pomohl. Je před námi důležitý sobotní zápas ve Vítkovicích, tady jsme úkol splnili, takže je na to celkově třeba pohlížet pozitivně. A koho bych si přál v dalších kolech? Třeba Spartu…, nebo Slavii.“


Igor GUČÍK - trenér FC Strání:
„Pro zdejší fanoušky to byl velký fotbalový svátek. Nešli jsme do zápasu s velkýma očima, ale chtěli jsme soupeře potrápit, což se nám do obdržené první branky dařilo. Měli jsme nějaké šance, ale góly nepadly, což je pro diváky škoda. Dostali jsme branku po naší chybě a penaltě, ale už předtím soupeř nastřelil tyč, my břevno. Druhý poločas jsme začali opatrněji, ale definitivně rozhodla naše fatální chyba, kdy šel soupeř do přečíslení a za stavu 0:2 jsme to už měli hodně těžké. Naštěstí jsme dali aspoň jeden čestný gól, což mě velmi těší. Soupeř byl kvalitní, vzhledem k našemu týmu úplně někde jinde, pro nás to byla dobrá škola, z níž se poučíme a jdeme dál. Děkuji divákům, kteří nás přišli podpořit.“

FC Strání – 1.SK Prostějov 1:3 (0:1)
Branky: 90.+1 Palík – 42. Rolinc (p), 53. Koudelka, 77. Lutonský
Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Horák; ŽK: 41. O. Čaňo – 51. Kotouč. Diváci: 323.

Statistiky: střely na branku 1:10, střely mimo 3:4, rohové kopy 5:6.

FC Strání: Popelka – V. Čaňo (69. Kolaja), Lorenc, Gardian, O. Čaňo (74. Bruštík) – Holík, Ondřejka (69. Palík), Hruboš, Silnica, Fruhauf – Michalec. Trenér: Igor Gaučík.

1.SK Prostějov: Mucha – Kiška, Janíček, Kotouč, Biolek – Šteigl, Korovikov (74. Sus), Střeštík, Pernackij, Píchal (46. Koudelka) – Rolinc (56. Lutonský). Trenér: Oldřich Machala



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...