Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Druhé kolo krajského přeboru zastihlo oba zástupce z Prostějovska ve zcela odlišné formě. Zatímco Kralice na Hané mají za sebou druhou vysokou porážku, a i před domácími příznivci opět bez vstřelené branky, nováčkovi z Lipové se dařilo a získala první, hodně cenné tři body. Navíc si tým trenéra Pavla Růžičky tentokrát i s chutí zastřílel, čímž si naladil na domácí premiéru, kterou odehraji tuto neděli.

Těžký úkol před sebou o víkendu měly Kralice na Hané. Fotbalisté na svém trávníku vyzvali nedaleký Lutín, v zádech přitom měli nepříjemnou prohru z prvního kola. Ani to druhé však kýžený úspěch svěřencům trenéra Petra Gottwalda nepřineslo. Hráči Kralic navíc nevstřelili opět ani branku a krčí se tak na chvostě tabulky.
Do zápasu Kralice vstoupily s jednou tradiční koulí na noze. Podobně jako v minulé sezóně, zejména v jejím závěru, musel lodivod týmu udělat nejednu vynucenou změnu v sestavě. Ta byla pořádně poslepovaná. „Chybělo nám hned několik hráčů, navíc Prokop hrál s horečkou. Do dalšího zápasu už bychom ale měli být kompletní, kluci už si dovolené a služební cesty vybrali,“ věří trenér Kralic na Hané.
Na úvodní branku utkání se dlouho nečekalo, k nelibosti diváků ale míč skončil za zády brankáře Milera. „Dostali jsme branku po taktické chybě v obraně. Měli jsme pak hodně možností ke srovnání nebo i otočení, nepřálo nám ale štěstí,“ posteskl si po utkání trenér Gottwald.
Do druhého poločasu ale šly Kralice jen s jednobrankovou ztrátou. A hráčům bylo jasné, že ztrácet jeden gól a mít před sebou pětačtyřicet minut hry mnoho neznamená. „Chtěli jsme zatlačit, když jsme tak udělali v prvním poločase, dělal Lutín chyby v rozehrávce. Bohužel jsme ale ze standardky dostali na 0:2. Tím se Lutín uklidnil,“ uvedl trenér Kralic na Hané. Následně už se jeho svěřencům nedařilo, bylo vidět, že musí. „Už to byla křeč. Náš brankář pak udělal chybu, kdy při kličce ztratil míč a byl z toho gól do prázdné brány,“ popsal okamžiky kralického zmaru.
Nicméně ligový kolotoč pokračuje. V dalším klání nyní Kralice čeká výjezd do Ústí u Hranic, které zatím v obou předchozích utkáních dalo po čtyřech brankách. Utkání se hraje v sobotu 17. srpna v 16.30 hodín.



Ve druhém kole slaví první výhru po návratu do krajského přeboru Lipová. Po nevydařené domácí premiéře proti Ústí zabrali svěřenci trenéra Růžičky na půdě Opatovic a odváží si domů všechny tři body. Dokázali ustát brejkové situace soupeře v první půli a do vedení se dostali zásluhou vlastní branky. Poté dokázali soupeři odskočit na rozdíl tří branek a i přes snížení si výhru pohlídali.
„Každopádně maximální spokojenost, dneska jsme si podle mého názoru zasloužili vítězství. Rozhodujícím momentem byla určitě první branka, kterou jsme sice nevsítili my, ale soupeř si ji vstřelil sám“ popsal trenér SK Pavel Růžička.
Vyrovnaná první půle, kdy byla Lipová mírně lepším týmem, skončila díky vlastní brance domácího Strnadela 1:0 pro hosty. Do druhé půle vstoupila Lipová ve velkém stylu a v 52. minutě po brance Žilka dokázala soupeři odskočit už o dvě branky. O dalších deset minut později přidal třetí hřebíček do rakve domácích Štěpánek, a přestože domácí dokázali za čtyři minuty zkorigovat stav utkání, Lipová už si vítězství ujít nenechala.
„Byli jsme daleko více fotbalovější, tak domácí dokázali hrozit z brejků a měli dvě vyložené šance v první půli. Ty naštěstí pro nás nedali. My jsme měli zhruba tři takové vážnější šance, ale nakonec nám k brance musel pomoci soupeř vlastní brankou,“ zhodnotil první půli Růžička. „Ve druhém poločase jsme byli také lepší, podařilo se nám brzy dát druhou branku, která domácí hodně zlomila. Třetí branka Štěpánka nám už dala dostatečný polštář. Po třetím gólu jsme ovšem lehce polevili. Domácí měli i penaltu. Vytvořili si tlak, ale ten jsme celkem v pohodě zvládli a jsme velice spokojeni s prvními třemi body,“ dodal lodivod Růžička.
Ve třetím kole krajského přeboru se fotbalisté Lipové poprvé představí před domácími příznivci. V neděli 18. srpna hostí od 16:30 hodin Dolany. „Chtěl bych pozvat všechny fanoušky ze širokého okolí. Půjdeme za třemi body,“ vzkazuje kouč Pavel Růžička.

Clean4you KRAJSKÝ PŘEBOR
2. kolo: Šternberk – Mohelnice 5:1 (3:0), 2x Zifčák Petr, Kamas Vojtěch, Čapek Michal, Kryl Pavel – Kožela Jaroslav, Kralice n./H. - Lutín 0:3 (0:1), Chrást Jakub, Konečný Tomáš, Los Tomáš, Želatovice – Jeseník 2:3 (1:2), Zehnálek Robin, Dlouhý Lukáš – 2x Bříza Adam, Zrník Jan, Opatovice – Lipová 1:3 (0:1), Krumpolc David – Žilka František, Štěpánek Radek, Strnadel Petr (vl.), Medlov – Litovel 2:1 (0:0), Klos Petr, Muzikant Michal – Bohanos Svatopluk, Bohuňovice – Velké Losiny 3:0 (1:0), Šmirják Jan, Fryčák Mojmír, Fryčák Martin, Dolany – Ústí 0:4 (0:3), 2x Zobaník Jakub, Holoubek Petr, Motloch Patrik, Zábřeh – Černovír 3:1 (2:0), Lepka Martin, Hymr Jakub, Sitta Michal – Meissner Pavel

Průběžná tabulka po 2. kole:
1. Ústí 2 2 0 0 8:1 6 0
2. Lutín 2 2 0 0 5:0 6 0
3. Zábřeh 2 2 0 0 4:1 6 0
4. Šternberk 2 1 0 1 6:4 3 0
5. Velké Losiny 2 1 0 1 5:3 3 0
6. Bohuňovice 2 1 0 1 4:2 3 0
7. Želatovice 2 1 0 1 6:5 3 0
8. Černovír 2 1 0 1 4:4 3 0
9. Jeseník 2 1 0 1 3:3 3 0
10. Litovel 2 1 0 1 3:3 3 0
11. Medlov 2 1 0 1 3:3 3 0
12. Lipová 2 1 0 1 4:5 3 0
13. Mohelnice 2 1 0 1 3:6 3 0
14. Opatovice 2 0 0 2 3:7 0 0
15. Dolany 2 0 0 2 0:6 0 0
16. Kralice n./H. 2 0 0 2 0:8 0 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...