Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Střelecká mizérie eskáčka pokračuje. S favorizovanými Pardubicemi, které se pyšnily druhým místem v tabulce, uhrálo v rámci 4. kola Fortuna:Národní ligy jen bezbrankovou remízu. Upracovaný zápas s množstvím soubojů ozdobily pouze dvě nastřelené tyčky. Spokojeny s výsledkem ale nakonec byly obě strany, víc čekat nemohly. Prostějovský tým je však druhou ztrátou ze tří domácích zápasů přikován na spodku druholigového pelotonu. Příští souboj ve Vítkovicích tak dostává ještě větší rámec důležitosti.

Hosté se osmělili po pěti minutách Kohútem, jehož hlavička směřovala mimo branku, zajímavější akce se ale zrodila na druhé straně. Koudelka typickým způsobem potáhl míč, posunul ho Rolincovi, který měl volnou cestu k brance. Bohužel však také balón dále od nohy, takže ho Letáček včasným vyběhnutím odkopl do bezpečí.
Další zajímavý fotbalový moment na sebe nechal čekat až do pětatřicáté minuty, kdy měl Solil dostatek času srovnat si míč na technickou střelu, která jen o kousek minula spojnici tyče a břevna domácí branky. Posledních zhruba sedm minut první půle vyvinuli domácí přece jen optický tlak směrem na soupeřovu branku, jenže v žádnou vážnější příležitost nevyústil.
To tři minuty po přestávce to asi nejvíc vypadalo na příznivou změnu skóre. Píchalovi se podařilo přejít přes Proseka a jeho pokus ještě tečoval Rolinc. Letáčkovi se sice podařilo zažehnat nejhorší, jenže míč doputoval jen k dobíhajícímu Koudelkovi, který balón napálil přímo do brankáře hostí.
Deset minut po změně stran chtěl podobnou mincí oplatit zkušený Černý, jenž pílil zleva na Brédu, ten mu ale radost pokazil. Střídání Šteigla se tentokrát protáhlo do pětašedesáté minuty, přestože byl autor jednoho z pouhých dvou gólů Prostějova připraven už dobrých pět minut. Po jeho příchodu se přece jen více rozhýbala levá strana, Šteigl poslal pár centrů do vápna, jenže nikoho v dobré pozici tam nenašel.
Čtvrt hodiny před koncem stálo štěstí při domácích. Po rohu Hlavatého Solil usměrnil míč na branku tak šikovně, že trefil tyč. Dorážka už k úspěchu nevedla. Těsně před koncem se ještě zkoušel „proštrikovat“ obranou Koudelka, což se mu povedlo, ale místo hledání lépe postaveného spoluhráče volil střelu, kterou Letáček zneškodnil. Ani poslední standardní situace v nastavení už změnu skóre nepřinesla.

Pozápasové hodnocení trenérů
Oldřich MACHALA -trenér 1.SK Prostějov:
„Věděli jsme, že naším soupeřem bude hodně kvalitní tým, myslím, že to u nás prokázali. Neprosadili jsme se, ale remíza je zasloužená. V obranné fázi jsme proti tak kvalitnímu mužstvu, jakým Pardubice bezesporu jsou, hráli dobře. Nastřelili jsme první tyč, škoda ještě Koudelkovy dorážky, pokud bychom vedli, možná bychom zápas zvládli. Naším problémem je ale hra v pokutovém území. Jsme tam v malém počtu a chybí nám hráči jako je Kroupa. Máme technické hráče, kteří nemají hru založenou na soubojích, čekáme na odražené balóny. Podle počtu šancí na obou stranách vše hovoří pro remízu, s níž za daných okolností musíme být spokojeni.“

Jaroslav NOVOTNÝ -trenér FK Pardubice:
„Měli jsme z utkání poměrně obavy, protože domácím se jejich poslední domácí zápas příliš nevyvedl. Čekali jsme, že udělají maximum pro to, aby vyhráli. Chytli jsme poměrně začátek utkání, celkově bylo utkání vyrovnané, o čemž svědčí už fakt, že oba týmy nastřelily tyčku. Na naší straně byly některé fotbalovější pasáže, menších šancí jsme měli relativně víc, ale celkově je remíza spravedlivá. Se ziskem bodu jsme spokojeni, protože ani potřetí jsme venku neprohráli.“

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 4. kolo
1.SK Prostějov – FK Pardubice 0:0
Rozhodčí: Hocek – Kříž, Mojžíš. Žluté karty: 17. Rolinc, 52. Koudelka – 28. Jeřábek, 38. Pfeifer, 75. Solil, 78. Toml. Diváci: 768.

Statistiky: střely na branku 3:3, střely mimo 3:7, rohové kopy 1:6.

sestava Prostějova: Bréda – Biolek, Schuster, Kotouč, Zapletal – Píchal (65. Šteigl), Lutonský (77. Pernackij), Janíček (83. Střeštík), Pašek – Koudelka – Rolinc. Trenér: Oldřich Machala

sestava Pardubic: Letáček – Čelůstka, Toml, Šejvl, Prosek – Pfiefer (55. Mužík), Hlavatý (90. Zifčák), Jeřábek, Solil, Kohút (83. Sokol) – Černý. Trenér: Jaroslav Novotný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...