Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Sezóna zahájena. A hned v úvodním kole čekalo na fotbalové přívržence derby mezi dvěma tradičními účastníky I.A třídy Olomouckého KFS Plumlovem a Čechovicemi. Herní kvalita byla s ohledem na brzký start nového ročníku vidět na obou stranách, jenže finální fáze nešlo ani jednomu z týmů. Rozhodující moment přišel v poslední minutě první půle, kdy dal Walter hlavou jediný gól zápasu. Domácí se snažili v dalším průběhu tlačit dopředu, ale nedaleký rival si už vítězství ujít nenechal a slaví tak první tři body v nové sezóně. Plumlov si na ně bude muset ještě počkat, třeba se mu to povede už o tomto víkendu v dalším derby s Kostelcem.

Stav před výkopem
Oba týmy vstupují do sezóny s ambicemi držet se ve vrchních patrech tabulky. Očekával se proto kombinační fotbal a spousta soubojů, které derby přináší. Plumlov před sezónou posílil a vhodně doplnil kádr, příchod Paráka a Kišky slibuje určitě zlepšení. V Čechovicích zůstalo jádro úspěšného týmu z loňské sezóny, které doplnil Petržela a Halouzka. I počasí fotbalistům přálo. Obloha byla zatažená a teploměr ukazoval příjemných dvacet stupňů.

Vývoj zápasu
Začátek zápasu jasně ukazoval, že jde o start soutěže. Oba týmy se dobrou dvacetiminutovku rozkoukávaly. Mladé čechovické mužstvo se snažilo tvořit hru, jejich jednoznačnou výhodou byla daleko větší dynamičnost a rychlost. Plumlov naopak těžil ze zkušeností a nechával soupeře hrát s míčem, ale do žádné větší šance je nepouštěl. Po ospalé půlhodině se hráči obou týmů dostávali do tempa a začaly být vidět také první šance. A poslední minuta první půle přinesla už také branku, která byla nakonec jedinou. Muzikantův nadýchaný míč z přímého kopu Walter krásně usměrnil za záda bezmocného Simandla. Gól do šatny velmi ovlivnil i začátek druhé půle, zatímco Čechovice byly na koni, na domácích bylo znát, že je taková branka rozhodila.
Druhou půli začaly lépe Čechovice, které do ní vlétly ve velkém stylu, ale nedokázaly si vypracovat šanci. Plumlov se potom vrátil do zápasu, snažil se dosáhnout vyrovnání, ale jednoznačnou šanci si taky nevypracoval. V posledních minutách mohl Novák děkovat rozhodčímu za jeho shovívavost. Jeho ostré zákroky i se žlutou kartou mohly skončit předčasným odchodem do šatny.

Zásadní okamžiky
První vážná akce přišla ve 20. minutě, kdy Filip Halouzka pronikl přes stoperskou dvojici, jenže si míč pokopnul příliš a domácí brankář byl včas na zemi. Chvíli poté vystřelil Kolečkář z voleje z dobrých 30 metrů. Střela měla gólové parametry, ale brankář Simandl byl proti. Následně mohl čechovický Novák otevřít skóre zápasu, kdy u něj přistál odražený míč po rohovém kopu, k jeho smůle střela skončila pár centimetrů nad břevnem domácí branky. Na konci první půle se Petržela proháčkoval až k vápnu, kde chtěl ve skluzu píchnout míč spoluhráči a srazil se s Aujezdským, který tam šel také skluzem. S velkým štěstím se ani jednomu nic nestalo. Z nařízeného trestného kopu ale našel Muzikant hlavu Waltera a ten se nemýlil - 0:1.
Ve druhé půli se nejdříve prohnal domácí Parák obranou, jenže tváří tvář Klimešovi minul branku. Chvíli nato mohl Čechovice uklidnit Filip Halouzka, který zůstal zcela sám na malém vápně a okamžitě ho spoluhráči centrem našli - jeho hlavička skončila jen pár centimetrů od tyče domácí branky. Poslední velkou šanci zápasu zazdil hrající trenér domácích Kiška, který dostal dobrou nahrávku mezi beky, jenže místo pohotového zakončení se chtěl dostat ještě do lepší pozice a obrana mu míč dokázala sebrat.

Osobnost utkání
Ve velmi dobrém světle se vrátil k fotbalu Lukáš Petržela. Bývalý hráč Prostějova hrál opravdu dobře. Rozdával balóny svým spoluhráčům, neměl problém vyhrávat osobní souboje a zvládal si poradit i proti třem protihráčům. Divákům také předvedl pár krásných fines. Trenér Koláček musel být s jeho výkonem velice spokojený.

Zajímavost duelu
První srpnový víkend přilákal do Plumlova slušnou dávku příznivců z obou táborů, k čemuž pochopitelně přispěla nedaleká vzdálenost Čechovic. Ochozy kolem hřiště byly zaplněny a mnoho diváků sedělo i v druhých řadách. Tolik fanoušků v Plumlově dlouho nebylo, což potvrdili i skalní fandové. Na svůj počet ale příliš domácí družinu netlačili dopředu.

Atmosféra střetnutí
Každý, kdo na sobotním souboji byl, musel okamžitě poznat, že jde o první soutěžní utkání sezóny. Obě mužstva začala velmi nervózně, kazila i jednoduché přihrávky. Časem se do toho však rivalové dostávali, ale finální přihrávka a větší klid při zakončení chyběly až do konce zápasu. V určitých fázích zápasu docházelo i k hádkám, což k derby patří. Velké množství nadávek si vyslechl i hlavní rozhodčí, ale příliš se těmito výroky nezabýval.


Pozápasové hodnocení trenérů
Petr KIŠKA – Sokol Plumlov
„Sledovali jsme vyrovnané utkání. Čechovice měly sice o něco více ze hry, ale my jsme byli podle mého názoru nebezpečnější a měli minimálně pět šancí, ze kterých jsme ale neudělali vyloženou tutovku. Všechno nám ztroskotávalo na finální přihrávce. Hosté hrozili hlavně ze standardek. Musím ale uznat, že Čechovice hrály opravdu dobře a bohužel nás z jedné standardní situace dokázaly potrestat. Především jsme jim jich dovolili moc a ony toho dokázaly využít.“
Lukáš KOLÁČEK – Sokol Čechovice
„Musím se přiznat, že jsem měl velké z tohoto zápasu obavy. Tady na plumlovské půdě se nám totiž dlouhodobě nedaří. Navíc nám chyběli čtyři hráči, kteří odmakali přípravu a nacvičili jsme s nimi různé akce, bohužel vinou zranění a nemocí nám na poslední chvíli vypadli. Jeli jsme sem tedy s velkou pokorou a respektem. Věděli jsme, že domácí vhodně doplnili kádr, přišel nový trenér, takže i nový impuls. Musím kluky pochválit, ne nadarmo se říká, že když je mančaft ve ‚srabu‘, tak to odehraje srdíčkem. To jsem tam viděl, kluci šli na krev. Velký respekt do kabiny.“





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...