Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zatímco krajské soutěže ve fotbalu už pomalu klepou na dveře, III. třída se rozjede o poznání později, až koncem srpna. I zde už ale často probíhá příprava naplno. Týmy shánějí posily, trénují, vychytávají pomalu chybičky, jiné naopak teprve shání trenéra. Jisté však je, že drtivá většina z mužstev, které nejnižší okresní soutěž bude hrát, má už jasno ohledně sportovních cílů.

SKUPINA A
Favoritem „A“ skupiny by měl být Brodek u Prostějova. Ten skončil s nemalým náskokem před třetím týmem a pouze dvoubodovým odstupem za první rezervou Kralic na Hané. „Sezóna se nám velmi podařila. Dobře jsme se na zápasy scházeli. Hráli zkušení i mladí a utvořili jsme výbornou partu. Až do posledního kola jsme hráli o první místo a letošní ročník jsme si vážně užívali,“ uvedl trenér Přemysl Slouka. Velké cíle však v Brodku nemají. „Chceme se dál fotbalem hlavně bavit a mít dobrý kolektiv,“ vyjádřil se.
Třetí místo obsadily Biskupice. Stejně jako první dva týmy tabulky, i je zdobila perfektní ofenzíva a v průměru tři vstřelené branky na zápas. „Dlouho jsme se drželi na čele tabulky. Konec sezóny nás ale trápila zranění, nakonec jsme skončili na třetím místě. I tak jsme ale spokojeni. Chceme pokračovat v dobrých výkonech a navázat na podařený ročník, ale hlavně si dobře zahrát, aby nás to všechny bavilo,“ řekl k sezóně trenér Jiří Dočkal.
Vcelku se dařilo také Němčicím nad Hanou, které skončily na čtvrtém místě. Nicméně Němčické Áčko spadlo z I. B třídy a rezerva Němčic nad Hanou tak v dalším ročníku figurovat nebude. Naproti tomu se opět ukážou Olšany u Prostějova. „Chtěli jsme hrát v horní polovině tabulky. Kdyby byla i možnost postupu, tak bychom do toho šli. Jenže se nám dařilo proti týmům nahoře v tabulce, ale ztráceli jsme body s papírově slabšími soupeři,“ uvedl za Olšany Michal Uhřík. Tým je jedním z těch, které by se rády popraly o postup.
Vyrovnanou bilanci devíti porážek a výher mají Pavlovice u Kojetína. Ale také výrazně záporné skóre. „Průměrná sezóna, největší problémy jsme měli s docházkou, vždycky jsem se modlil, aby nás přišlo dost,“ poznamenal za Pavlovice u Kojetína Bohumil Kejnar. Jeho cíl? Jednoduchý. „Zase si zahrát a udržet aspoň nějaké vzrušení v Pavlovicích.“ V Želči naopak slaví, dokonce i sedmé místo. V minulosti totiž místní fotbalisté eufemisticky nepatřili k favoritům. „Byla to nejlepší sezóna za posledních pár let. Snažíme se ještě někoho přivést a chtěli bychom být letos do pátého místa,“ věří týmu trenér Jiří Pavlík.
Ve vyrovnaném středu tabulky skončila ještě rezerva Otaslavic. „Letošní sezónu nemohu hodnotit kladně. Nejde ani o výsledky, ale nejvíce mě mrzí naše docházka na zápasy. Jen pár hráčů chodilo tak, že se na ně dalo spolehnout, zbytek přišel, jen když se mu chtělo,“ hořekoval Pavel Skalický nad přístupem některých hráčů.
Katastrofálně pak dopadla sezóna hned pro dva týmy. Nezamyslice totiž spadly ze II. třídy, do které se nyní budou chtít určitě vrátit. Ještě horší byli třeba v obranné fázi v Bedihošti. Ta dostala 88 branek, suverénně nejvíce v soutěži. „Nepovedená sezóna. Měli jsme malý počet hráčů, musíme doplnit kádr nějakým způsobem. I když nás třeba bylo i dost, tak to fotbalově bylo špatné. Hráčů je dost, ale fotbalistů málo. Odešli nám zkušení hráči a hrají mladí, kteří potřebují čas,“ řekl k uplynulé sezóně kouč Ludovít Šuranský. Zpět o ligu výše by se pak rády dostaly Čechovice. Jak ale říká předseda klubu Josef Sklenář, prioritou číslo jedna návrat není.

SKUPINA B
Soutěž opustila rezerva Plumlova, která si vybojovala postup. Těsně za jeho branami pak skončilo další „Béčko“, to kostelecké. „Sezóna skvělá. Škoda že jsme nezvládli poslední zápas, mohli jsme slavit i titul. Ale gratuluji Plumlovu, že se toho nebojí a šel do okresu, my bychom stejně nechtěli postoupit. Naším cílem je stále zapracovávat dorosty do mužského fotbalu,“ vysvětlil za Kostelec na Hané Vlastimil Staněk.
Bronz tentokrát braly Kladky, které se mohly pochlubit také nejlepší obranou. „Postupovat bychom nechtěli, ale mrzí nás, že jsme soutěž nedokázali vyhrát. Nemáme dostatečnou základnu hráčů, abychom mohli jít nahoru. Pro nás je ideální hrát nahoře v této soutěži. Příští ročník bychom také chtěli být nahoře. Přál bych si zase skončit do třetího místa, i když budeme mít nějaké odchody,“ doufá za kladecký fotbal Milan Křeček.
Pomyslnou bramboru ukořistil Plumlov. Jeho trenér Karel Nejedlý přitom nebyl s výsledkem vůbec spokojený. „Za mě nepovedená sezóna. Obzvláště podzim byl z naší strany slabý. Jaro již bylo o něco lepší. Příští rok chceme slavit titul,“ netajil se postupovými ambicemi, jako jeden z mála trenérů. To ve Zdětíně naopak byli rádi, že se fotbal vůbec podařilo udržet. „Je to přeci jen pokrok. Trochu jsme se dokázali zvetit. Lidé jsou spokojení, chodí na nás i diváci. V týmu je nyní dobrá parta kluků, kteří si rozumí. Žádné velké cíle nemáme, dál se bavit fotbalem,“ zhodnotil situaci klubu jeho předseda Pavel Lenďák.
Do středu tabulky kromě Zdětína patřilo také Ptení, Otinoves a Čechy pod Kosířem. „Převzal jsem mužstvo před jarní částí sezóny. Od začátku přípravy chodilo okolo patnácti hráčů, což vydrželo až do konce ročníku, za což jsem moc rád. Stali jsme se mužstvem jara, takže máme na čem stavět do příští sezóny. Velmi bych chtěl pochválit našeho brankáře Grulicha, který byl klíčovým hráčem pro úspěch. Dále bych chtěl pochválit i Nevrlu a Hrabala. Pracovali opravdu výborně,“ vyzdvihl některé svěřence František Vlach, trenér týmu Ptení. Kouč Otinovse Luboš Sekanina byl méně výřečný. „Podzim byl dobrý, jaro už bylo slabší. V první části sezóny jsme hráli i hezčí fotbal, pomohli nám zkušení hráči. Druhou část ovlivnila také řada zraněných. Jsme hlavně rádi za znovuobnovení činnosti klubu,“ řekl pro Večerník.
Čechy pod Kosířem jsou naopak trvalým účastníkem nižších okresních soutěží. I proto může být osmé místo zklamáním. „Postavení v tabulce odpovídá našemu kádru, který tu máme. My nehrajeme už ani pro nějaké výsledky, hlavně aby to kluky bavilo a pobavili se i diváci, co se přijdou podívat. Cíl máme zůstat zase nejhůře na tom osmém místě. Tým zůstal pohromadě, tak věřím, že nám to vyjde,“ řekl Zdeněk Hrabal z vedení fotbalu.
Suterén tabulky pak patřil třem týmům. „Těžko se to hodnotí, kádr je špatný. Morálka hráčů, tedy jak zápasová, tak tréninková, je hrozná. Máme obrovský nedostatek hráčů. Podzim nám ještě docela vyšel. Na jaře jsme vyhráli jediný zápas. Chceme to udržet, jinak už bychom to nedali nikdy dohromady,“ řekl přemyslovický Josef Kučera, jehož tým srážela i mizerná koncovka. Hvozd dopadl ještě hůře, částečně i proto, že disponuje velmi mladým týmem. Hvozd nicméně má za sebou dva pády, kdy se z kraje „dostal“ až do III. třídy. Vcelku spokojení pak byli v posledním Brodku u Konice. „V ‚B' mužstvu chceme, aby si zahráli především dorostenci, to se nám daří. I když jsme skončili na chvostu tabulky, jsme spokojeni s tím, že kluci dokázali získat i nějaké body,“ řekl trenér Patrik Müller.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...