Dobré odpoledne, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Bohužel už to tak bývá, že příznivé konstelace se málokdy naplno využije. Los, který eskáčku přisoudil na úvod sezóny dva hratelné soupeře v domácím prostředí, přinesl Hanákům pouze padesátiprocentní úspěšnost. Přestože ve druhém utkání už byly k dispozici další letní posily Střeštík a Rolinc, jako zásadnější se ukázal rozdíl v kvalitě Vyšehradu a Vlašimi, i když ani ona v prvním poločase nepředváděla nijak oslnivý fotbal.

Trenér Oldřich Machala mohl být tentokrát v klidu, protože měl k dispozici dostatek hráčů i na lavičku. Do kádru oficiálně přibyli registrovaní Marek Střeštík a Jakub Rolinc, z reprezentační akce se vrátil také David Píchal. Co bylo ovšem nepříjemné, že na lavičku usedl také kapitán Karel Kroupa, a i to byla spíše formalita.
„Naraženina někdy bolí víc než zlomenina, což je případ mého prstu. Během týdne jsem prakticky netrénoval a byli jsme s trenérem domluveni, že na hřiště půjdu jen v případě nejvyšší nouze. K tomu bohužel v druhém poločase došlo, už o přestávce jsem měl nohu ošetřenou proti bolesti a na hřiště nakonec po inkasované brance vyběhl. Teď už to zase cítím, ale doufám, že během příštího týdne naskočím do tréninků,“ svěřil se exkluzivně Večerníku po zápase zkušený kapitán.
A nakonec to byl právě on, který připravil největší šanci na srovnání stavu, když svým typickým způsobem sklepl míč pro Píchala. Ten ovšem dobrou pozici ke střele nevyužil a i to byl jeden z důvodů, proč tentokrát eskáčko prohrálo.
Zdá se totiž, že problém s proměňováním šancí si tým s sebou nese jako kouli na noze. Vzpomeňme množství šancí Lutonského v zápase s Vyšehradem, ten se koneckonců mohl do střelecké listiny zapsat i minulou sobotu. Milan Lutonský je bezesporu zatím nejpříjemnějším překvapením začátku sezóny, do níž si přinesl výbornou formu. Jenže ani to nestačí.
Právě schopnost vytěžit z minima maximum představuje u hráčů onu přidanou hodnotu. V našich končinách jí je na všech úrovních chronický nedostatek, vzpomeňme třeba na naši reprezentaci. Pokud tedy nejsou individuální kvality na takové výši, je potřeba vše nahradit bojovností, až urputností při tlaku směrem na branku soupeře.
A to je přesně to, čeho se ve druhém poločase Machalovým svěřencům nedostávalo. Odhalili to spolehlivě i diváci, kteří neustále poukazovali na fakt, že vzadu zůstává při snaze o vyrovnání příliš mnoho hráčů. Trenéři sice mohou přeskupit řady, poslat do hry další útočníky a stáhnout obranu na tři hráče, jenže když se nebude na centry do soupeřovy šestnáctky tlačit minimálně pět hráčů, jak zmínil na pozápasové tiskové konferenci trenér Machala, je to prakticky k ničemu. Sázet na štěstí, že „to tam spadne“, se fakt nedá.
Přesto nesuďme příliš brzy a vyčkejme aspoň do prvního utkání Prostějova na soupeřově půdě. Tam půjde o úplně jinou konstelaci, i když zrovna na severu Čech v Ústí nad Labem to nemá snadné žádné mužstvo. Ale je jistě možné tam překvapit. Soupeře i vlastní fanoušky. A možná i sami sebe.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...