Dobrý podvečer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Fotbalisté z Olomouckého kraje pomalu odpočítávají poslední dny předtím, než nastoupí znovu do ostrých zápasů. Často je však čeká řada novinek. Mnoho týmů měnilo sestavu, některé trenéra. Řada hráčů se rozhodla ukončit nebo přerušit kariéru. Zejména však v 1.A třídě došlo k velkým škatulatům. Velká část týmů chce totiž předchozí ročník napravit. Anebo hovoří rovnou o postupu.

Nejblíž k němu byla loni Konice, která skončila za suverénními Bohuňovicemi druhá. A protože tentokrát chce stůj co stůj postup, nenechává nic náhodě. Trenéra Petra Ullmanna může těšit, že prakticky celý tým zůstal pohromadě. A jména jako Bílý, Drešr, Paš, Kořenovský či Knoll tak nadále budou trápit soupeře. „Mám radost, že se zatím daří i novým klukům, kteří k nám přišli. Zatím vypadají všichni velmi dobře. Třeba David Holub, kmenový hráč 1.SK Prostějov, který hostoval naposledy v Nových Sadech. Za první dva přípravné duely vstřelil tři branky a ukazuje svou kvalitu,“ uvedl trenér Konice Petr Ullmann. Shodně tři a tři příchody i odchody zaznamenali v Pivíně. Do týmu se vrací Sedlák a posílil ho ještě Pátek z Klenovic a Petržela ze Skalky. Odchody naopak ohlásili Makoš a Hýbl a také Novák, který se vrací do Čechovic.
Naopak celou řadu změn prodělaly Čechovice. Mnoho hráčů jim skončilo, včetně produktivního Bořka Chmelíka, naopak přišli například prostějovský Petržela a Ondřej Halouzka z Určic. Do Plumlova se zase z Rakouska vrátila dvojice Kiška-Bárta. Smržice naopak vsadily na podobnou kartu jako Konice: podařilo se jim udržet kádr. V dresu Smržic tak nadále uvidíme hráče jako Kalandřík, Luža, Pleva, Gottwald, Augustin nebo oba Vernery. Pokračuje také jedna z ikon prostějovského fotbalu Ivo Zbožínek. Zajímavostí pak je, že v krajských týmech z Prostějovska mají některé jen jednoho brankáře. Například Otaslavice počítají zatím jen s Martinem Sikou, Protivanov by pak měl v bráně zachraňovat hrající trenér Milan Piták.
Právě Protivanov zatím zaznamenal jednu z největších ztrát klubů na Prostějovsku. Přišel o Ondřeje Millara, produktivního obránce, který odešel do sousední Lipové hrát krajský přebor. „Přišel Lukáš Hrabálek z Lutína, Radek Štěpánek se vrátil z Rakouska a Ondra Millar by k nám měl přijít z Protivanova. Potom ještě dojednáváme jeden přestup, který ale zatím není jistý,“ uvedl pak kouč Lipové Pavel Růžička, jehož tým posílili například ještě záložník Radek Holešinský a obránce Petr Moštěk. Jeho svěřenci a také hráči Vrchoslavic to nebudou mít jednoduché. Čeká je totiž o úroveň vyšší soupeř. Ve Vrchoslavicích se tak nyní bojí, aby nedošlo opět na neproměňování šancí, které jim před rokem přivodilo pád do okresu. Posily prozradit na jihu Prostějovska nechtěli, hned osm hráčů je totiž v jednání.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...