Dobrý podvečer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Už za týden startují boje na fotbalových hřištích. Alespoň pro týmy 1.A třídy v Olomouckém kraji. V ní se představí hned sedm týmů z Prostějovska. A jejich cíle? Samozřejmě obstát a hrát co nejvýše. Některé týmy ovšem chtějí více. A míří buď za titulem, nebo alespoň za vyrovnáním svého dosavadního maxima.

Příkladem může být Konice. Ta se snažila o postup v posledních dvou sezónách, marně. V obou případech skončili svěřenci trenéra Petra Ullmanna druzí. Nyní ale chtějí ještě výš. Má jim k tomu pomoci kvalitní příprava. „S přípravou jsem zatím maximálně spokojený. Začali jsme osmého července. Scházíme se stále v hojném počtu, a to i přesto, že se hráči průběžně střídají na dovolených,“ pochvaloval si trenér.
Konice už odehrála dva přátelské zápasy. Minulý týden porazila „osmnáctku“ Prostějova 4:0. Poté remizovala 2:2 s Litovlí. Už v minulosti pak trenér Konice hovořil o snaze postoupit. Čeká jej však nejistota, přesun do skupiny „B“. „Nevíme ještě, co nás pořádně čeká ve druhé skupině. Máme těžký los na začátku, kdy hned první kolo jedeme do Lipníku. Potom doma Bělotín. Co jsem slyšel, tak oba týmy hodně posilují,“ uvedl pro Večerník.
Vysoko ale mohou myslet a myslí i další týmy. Vysoko myslí například Čechovice i Protivanov, který podle slov hrajícího trenéra Milana Pitáka chce rozhodně skončit výše než loni. Většina týmů se naopak shoduje v tom, že by ráda skončila někde uprostřed tabulky. „Chtěli bychom letos hrát v klidném středu tabulky, ale uvidíme. Je to sport a může se stát cokoliv,“ řekl sekretář určického fotbalového klubu Petr Kouřil. „Cíle jsou víceméně stejné v Plumlově jako každý rok. Odehrát klidnou sezónu. Hrát, pokud možno v klidném středu tabulky. Ideální by bylo držet se v horní polovině tabulky,“ vyjádřil se třeba Petr Kiška, nový trenér fotbalového Plumlova.
Petr Kiška je výjimkou: žádný jiný tým Prostějovska z 1.A třídy kouče neměnil. Zatím může být Kiška spokojený. „Trénujeme třikrát týdně, jeden týden jsme měli čtyři tréninky, protože jsme neměli přípravný zápas. Kluci chodí opravdu poctivě, účast je vždy dobrá, takže zatím jsem velmi spokojený s přípravou i s přístupem všech kluků,“ vyjádřil se pro Večerník.
Velkými ambicemi se netají zástupci Prostějovska v krajském přeboru Lipová a Kralice na Hané. Pavel Růžička se například netají tím, že chce, aby jeho tým Lipové nebyl po postupu do „kraje“ jen do počtu. Kralice na Hané pak pokračují v přípravě pod trenérem Petrem Gottwaldem, který se k týmu přidal čtyři kola před koncem předchozího ročníku. „Na přípravu chodí hodně hráčů, máme hojnou účast. Teď nás čeká hlavně taktika a technika,“ vyjádřil se Petr Gottwald, který by se rád vyhnul záchranářským bojům, které v minulé sezóně Kralicím vyšly jen taktak.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...