Dobrý podvečer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hrají tak ženy v divizi, hrají tak ve III. třídě. A letos, letos tak začnou hrát i v okresním přeboru. Řeč je o způsobu střídání, který se pro nejvyšší okresní soutěž radikálně změní. Nově totiž bude umožněno střídání hokejové. Hráči tím pádem budou moci prakticky kdykoli a kolikrát chtějí během utkání vystřídat a zase se zapojit do hry. Novinku schválil výkonný výbor Okresního fotbalového svazu (OFS).

Důvody k tomuto kroku vysvětlil sekretář OFS Prostějov Zdeněk Vysloužil. „Hraje se tak i v okolních okresech. Rozhodnutí souvisí i s tím, že si hráči mohou prodloužit svou aktivní kariéru. Současná generace prostě stárne,“ poznamenal Zdeněk Vysloužil. Odkázal pak i na konkrétní reakci představitelů týmů, kteří se 9. července sešli na losovacím aktivu. „Nebyla zde proti novince žádná námitka,“ vyjádřil se Vysloužil.
Přesto změna u některých týmů budí rozporuplné reakce. „Hokejové střídání se mi nelíbí. S argumentem, že to pomůže s nedostatkem hráčů, nesouhlasím a nechápu ho,“ uvedl třeba trenér Dobromilic Michal Rochla. Právě jeho týmu by se novinka měla poprvé týkat. Jinde už ale mají zkušenosti ze sezóny 2018/2019. A často pozitivní. „Zkušenosti jsou ty nejlepší. Snažil jsem se hokejové střídání prosadit i v minulosti,“ uvedl sekretář fotbalového Zdětína Tomáš Kučera. „Věkový průměr našeho týmu je hodně přes čtyřicet let. A tohle je způsob, jakým se nám podařilo o nějaký ten rok déle u nás fotbal udržet. Je mi třeba líto kluků, kteří by jinak proseděli osmdesát minut na lavičce a naskočili až v závěru,“ vysvětlil svůj postoj.
Podobně hodnotí změnu ve střádání hráčů například trenér Pavlovic u Kojetína Bohumil Kejnar. Se svými svěřenci hraje III. třídu, mohl tak už srovnat klasický a nový styl střídání. „Hodně chválím novinku. Máme v týmu spoustu lidí, kteří by celých devadesát minut nezvládli, a je dobré, že se hráči mohou prostřídat,“ vyjádřil se. Podle reakcí klubů, stárnutí a úbytku hráčů to vypadá, že se novinka může uchytit. „Loni sice v některých týmech brblali, teď jsou ale spokojení. Je to o zvyku,“ myslí si Zdeněk Vysloužil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...