Dobrý podvečer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Začátek fotbalových soutěží se blíží, řada týmů tak hlásí změny, novinky, odchody i přestupy. Nejinak tomu je na Prostějovsku. Například v I.A třídě změní dres celá řada hráčů, v Protivanově pak hlásí nové soutěže pro mládež. Pivín vyhlásil útok na postup, Čechovice zase na ambiciózního soka v přípravném zápase. O téměř všech týmech pak ale platí jeden společný cíl: shodují se v tom, že nechtějí hrát v lize druhé housle. A i ty, kterým se úplně sezóna nepovedla, mají ambice výše než kolem desátého místa.

Jedním z takových týmů je Protivanov. Ten zejména díky bídnému jaru skončil v dolní polovině tabulky. Jenže posily alespoň zatím příliš nepřicházejí. „Měl by za nás hrát dorostenec z 1.SK Prostějov Jakub Ondroušek, dále s námi trénuje Marian Fiedler a také Jakub Rozsíval z Vícova,“ prozradil trenér Protivanova Milan Piták. Sám ale nepředpokládá, že by klub přes léto zásadně posílil. Bude se tak hlavně snažit o zapracování mladých hráčů. Právě mládež nyní může protivanovský fotbal těšit asi nejvíc. „Snažíme se naši mládež posilovat. Aktuálně máme už sedm týmů,“ netajil se spokojeností Milan Piták.
Celou řadu novinek pak hlásí Lipová. Po postupu do krajského přeboru rozhodně nemá tým Pavla Růžičky v plánu být jen do počtu. A tak posiluje a posiluje. „Zpět do Kralic se od nás vrací Petržela, Šimon Abrahám pak z pracovních důvodů přerušuje kariéru. Naopak se nám z Rakouska vrací Radek Štěpánek, z Lutína přichází na hostování Lukáš Hrabálek, jednáme také o hostování Ondřeje Milara z Protivanova a dále Viktora Holešínského, který se vrací k fotbalu,“ vypočítal všechny novinky trenér mužstva. Zejména příchod Radka Štěpánka může v začátcích pomoci. Na podzim byl nejlepším střelcem Lipové, soupeřům nasázel patnáct gólů. Dokonce se mohl pochlubit málo vídanou věcí, a sice průměrem více než jeden gól na zápas.
Vysoko se v uplynulé sezóně nacházely také Čechovice, které skončily v I.A třídě na druhém místě za Lipovou. Tam však škatulata v soupisce nejsou tak intenzivní. „Podařilo se nám z 1.SK Prostějov získat Lukáše Petrželu. Bohužel naopak přerušuje kariéru Patrik Zapletal,“ sdělil trenér Čechovic Lukáš Koláček. Jeho tým už má za sebou i přípravné zápasy. Zejména první se mu povedl na jedničku. „Porazili jsme Slatinice 4:1. Bylo to typické první přípravné utkání s pasážemi, v nichž jsme hodně chybovali. Ale také s dalšími, na které budeme chtít navázat,“ řekl kouč k utkání. Víkend pak patřil zápasu s Olešnicí u Bouzova, ambicióznímu týmu sahajícímu taktéž po postupu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...