Dobrý večer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O minulém víkendu začaly boje v nejvyšší české fotbalové soutěži a o tom nadcházejícím odstartuje také FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. V té se v minulém soutěžním ročníku podařilo zabydlet také oběma nováčkům, z Moravy právě prostějovskému eskáčku. A tak si bude moci zdejší fanoušek opět zajít podívat na kvalitní druholigový fotbal.

V samém úvodu podzimní sezóny hned dvakrát. A v tom právě tkví několik pro a proti. Los byl k prostějovskému týmu relativně shovívavý a umožnil mu odstartovat sezónu ve velkém stylu. Vždyť co více si přát než dva poměrně hratelné týmy, z nichž jeden je navíc nováčkem soutěže?
Jenže právě tady začínají ona „ale“. Nováček jakékoli soutěže, který právě postoupil z nižšího patra, je v úvodních kolech hodně nevyzpytatelný. Stačí si vzpomenout, jakou práci mělo eskáčko ihned po sestupu z druhé ligy v Rýmařově. Jenže právě takový duel by se náramně hodil. Pokud by Prostějov dokázal i po těžkém průběhu udolat pražský Vyšehrad, psychicky by to obnovenému kádru ohromně prospělo.
Hráči i trenér budou chtíc nechtíc pod určitým tlakem, byť nahlas nevyřčeným, protože „prokaučovat“ takovou příležitost v samém úvodu by mohlo být do průběhu dalších kol velmi nepříjemné. A tak první otázka následující sezóny zní, zda se podaří Machalovým svěřencům optimálně využít dvakrát nabídnuté výhody domácího prostředí.
Pokud se totiž podíváme na účastníky druhé ligy, karty se do třicetikolové hry příliš nezměnily. Opět tady máme čtveřici týmů, které by měly tabulce dominovat. Dukla se pochopitelně bude snažit o rychlý návrat do nejvyšší soutěže, trojice Zbrojovka Brno, Vysočina Jihlava a Hradec Králové se jí to bude snažit maximálně znepříjemnit. Ukázalo se totiž, že baráž je spíše jen jakási úlitba atraktivnosti a zapojení více týmů do bojů o nejvyšší příčky. Rozhodčí hned poprvé v tomto herním systému prokázali, že vůle obměnit účastníky první ligy je takřka mizivá. Po novu je naopak šance, že se změní pouze jediný tým, nikoli dva. Jihlava by o tom mohla dlouze vyprávět.
Ostatní tucet týmů může kdykoli překvapit a prakticky kohokoli porazit a s kýmkoli prohrát. To samozřejmě včetně dvou nováčků, tedy Slavoje Vyšehrad a SK Líšeň. Zatímco pražský tým poměrně nedávno druhou ligu na jednu sezónu okusil, brněnská Líšeň tak čerstvé zkušenosti s profesionální soutěží nemá.
Příprava na sezónu, už tak v létě hodně krátká, rozhodně nebyla jednoduchá. Trenéra Machalu trápily zdravotní potíže kádru, kvůli nimž nemohl v přípravných zápasech řádně prověřit brankáře Brédu, nově příchozí Kotouče a Střeštíka, ze základní jedenáctky na nějakou dobu vypadl i Polák.
Na koho se tedy můžeme na hřišti těšit? Přestože Mucha odchytal v poslední době více zápasů, důvěru zřejmě opět dostane Bréda, v Senici to opravdu neměl lehké a své kvality prokázal. Na postech stoperů se zřejmě objeví Schuster s Kotoučem, vlevo Zapletal a vpravo Biolek, kterému se v Senici v prvním poločase náramně dařilo. Ve středu zálohy by měl hrát Sus, Střeštík a Koudelka, vlevo Lutonský, vpravo Pašek, na hrotu by měl alternovat Rolinc s Kroupou. Kartami samozřejmě zamíchá po svém uzdravení Polák a po návratu z šampionátu hráčů do devatenácti let i Píchal.
Na úzký kádr si zkrátka trenéři jistě stěžovat nemohou. Konečně i realizační tým se rozrostl a bude chvíli trvat, než si každý najde to své místo. Prostějov má rozhodně všechny předpoklady k další úspěšné sezóně.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...