Dobrý večer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak tohle nemá rád žádný trenér. Noční můra tentokrát dolehla na lodivoda eskáčka Oldřicha Machalu. Ten počítá ztráty a pracně dává dohromady sestavu na přípravné utkání. Za poslední týden nabrala marodka nebezpečných rozměrů a nepočítaje dorostence, měl by trenér k dispozici pouze jedenáct hráčů do pole!

Uplynulý týden proběhl ve standardním tréninkovém rytmu, jehož cílem bylo především zvyšovat fyzickou připravenost hráčů. „Chceme hrát určitý systém, který se nám dařilo uplatňovat prvních čtyřicet minut v zápase s Dubnicí. Aktivní hra s vysokým presinkem samozřejmě stojí spoustu sil,“ poznamenal po zápase trenér Oldřich Machala.
Z pětice hráčů, kteří by téměř jistě eskáčko měli posílit, tedy Pašek, Kotouč, Rolinc, Střeštík a Kiška, nebyl v sobotu k dispozici Kotouč a nakonec ani Střeštík, jenž měl konečně nastoupit. „Při rozcvičení přišel říct, že nemůže nastoupit, takže jsme museli narychlo předělávat sestavu a standardní situace,“ vysvětlil nemilé překvapení Machala.
A počítejme dál. Dlouhodobě zranění jsou Machynek a Polák, Janíček raději nechal odpočívat koleno, Lutonský svalové zranění. Píchal odcestoval na reprezentační soustředění U19, takže s výjimkou útoku měl každý hráč v poli své místo tak říkajíc jisté.
Velkým pozitivem je fakt, že do brány se konečně postavil Miloslav Bréda, poprvé od letošního února. Na jeho výkonu to samozřejmě muselo zanechat nějaké stopy, jakékoli hodnocení by nebylo fér. Po hodince hry jej vystřídal Mucha, který má momentálně herní praxi větší. Pokud se jeho sestře Karolíně bude ve Wimbledonu obzvláště dařit, možná si z přípravy na chvíli odskočí. „Ale to by bylo jen na finále,“ drží palce Filip.
V obranné řadě, jež tentokrát určitě nebyla silnou stránkou týmu, nastoupili stopeři Schuster se Susem, vpravo Biolek a nalevo Jiří Kiška, jedenadvacetiletý obránce z olomoucké líhně, který poslední dvě sezóny odehrál v MSFL v Otrokovicích.
V záloze drželi střed Zapletal s Pernackým, vlevo uplatňoval své zkušenosti Pašek, vpravo se snažil Šteigl. Přestože nebyl natolik vidět jako jeho spoluhráč na opačném konci hřiště, právě faul na něj zařídil penaltu a první branku zápasu. I později se dostal k zakončení, ovšem bez efektu.
Pokud něco na hřišti opravdu dobře fungovalo, pak to byla vzájemná spolupráce tří nejofenzivněji laděných plejerů Rolince, Paška a Koudelky. Posledně zmíněný byl nejlepším hráčem na hřišti, chladnokrevně proměnil jak penaltu, tak samostatný nájezd po rychle rozehraném balónu, a při třetím gólu prokázal stejně výborné souznění s Kroupou. Ten se ve druhém poločase objevil vůbec poprvé v přípravném zápase. Podle svých slov měl nastoupit už proti Třinci, nakonec ale trenéři rozhodli vzhledem k testování hráčů jinak. Ve druhém poločase předvádělo eskáčko všechno jiné než rychlý tah na branku, což také zkušený kapitán po závěrečném hvizdu důrazně komentoval.
Už o tomto víkendu čeká Machalovy svěřence generálka na úvodní zápas sezóny. V sobotu v podvečer od 18:00 hodin ji odehrají za hranicemi ve slovenské Senici. Té se v minulém ročníku tamní nejvyšší soutěže Fortuna ligy příliš nedařilo, v základní části skončila předposlední, ve skupině o udržení ale skončila druhá s bodovým odstupem od Spartaku Trnava.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...