Dobrý večer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Štěstí v neštěstí měl nynější kralický trenér Petr Gottwald. Nasedl sice takříkajíc do rozjetého vlaku, ale ve chvíli, kdy nehrozilo zaškobrtnutí a upadnutí. K týmu se totiž připojil až tři kola před koncem, kdy už byly Kralice zachráněné a krajský přebor mohly dohrávat s čistou hlavou. A to se povedlo. Ve třech utkáních jednou bodovaly, jednou prohrály o gól a sezónu zakončily výsledkem 0:3. „Z mého pohledu tam bylo vzdor výsledkům mnoho pozitivního, na čem se dá stavět,“ poznamenal trenér k závěru sezóny. A jal se rovnou vyjmenovávat. „Kvalitní je osa týmu, která vesměs zůstává pohromadě. Jsou to mladí kluci s dobrým přístupem ke hře i tréninkům, toho si cením,“ vyzdvihl některé věci nový trenér.

V jiných ohledech byl naopak kritičtější. Jednak se dotkl omílaného tématu úzkého kádru, který dělal v Kralicích neplechu, zejména když se k tomu přidala i zranění. „Pomáhali nám dorostenci i hráči z béčka. Jsem za to moc rád, ale jejich výkony často nesnesly měřítka krajského přeboru,“ uvedl Petr Gottwald, trenér, který zažil svého času postup s Určicemi do divize. Chce nyní také pracovat na tom, aby dorostenci byli snáze doplnitelní do „A“ týmu pro případ potřeby. Z herního projevu nebyl spokojený s útočnou fází. Těžko se divit, ofenziva byla téměř celou sezónu Achillovou patou mančaftu. „Důležité bude zkvalitnění hry směrem dopředu. Máme málo kvalitních ofenzivních hráčů, nedaří se nám prosazovat útoky po stranách hřiště. Práce na tom už je otázkou do budoucna,“ uvedl trenér. Jemu i celému týmu začíná příprava v polovině července. Sezóna už 3. srpna, a to venku proti Velkým Losinám.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...