Dobrý večer, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Loni páté místo, letos však propad. Fotbalové Kralice zažívají tak trochu vystřízlivění. Zatímco od 2013/2014 byli hráči z Kralic pokaždé jednou kopačkou v nižší soutěži, tedy blízko sestupu, loňský ročník zastihl Kralice ve skvělé formě. Páté místo bylo i vzhledem k hubeným předešlým letům skvělé. A nepochybně také vzpruha do nedávno skončené sezóny.

Do ní vstupovali Kraličtí s trenérem Davidem Kobylíkem, jenže ten už na Vánoce na lavičce nebyl. Důvodem byl i bídný začátek sezóny. Kralice jako by jím chtěly předurčit celý její vývoj: začaly otočením zápasu s Mohelnicí a vítězstvím v penaltách a pokračovaly prohrami. Těsnými, ale o to bolestivějšími. Navíc smůla a nízká produktivita jako by se nechtěly Kralic pustit: až v 7. kole naplno bodovaly.
Výsledek? Po 11. kole změna trenéra. Nepříliš překvapivá. Tým v tu dobu měl na kontě stále ono jediné tříbodové vítězství, dvakrát pak dokázal vyhrát díky penaltám. Jinak mužstvo bodově živořilo a po zásluze se nacházelo v suterénu tabulky. Přišla tedy změna: Kobylíka nahradil obránce Lukáš Krobot, který se stal nejprve načas, posléze však natrvalo hrajícím trenérem.
Týmu tato změna pomohla – začal konečně vyhrávat a zapomněl na prachmizerný podzim. Zábřeh, Litovel, Medlov, ti všichni poznali stoupající formu Kralic. Pak ale přišla vysoká porážka 1:6 s Mohelnicí a zdálo se, že je vše při starém – dno se opět přiblížilo.
Ale Kralice ukázaly, proč je potřeba se rvát až do konce. Následující čtyři zápasy dovedly do penalt, přičemž třikrát je dokázaly ovládnout. Celkově Kralice na penalty hodně sázely, jejich zápasy jimi končily nejčastěji ze všech týmů soutěže. Je navíc krásně vidět, že se kraličtí hráči odmítali vzdát. Posuďte sami: Vyrovnávaly například proti Želatovicím v 76. minutě zásluhou Krobota, proti Jeseníku v 78. díky Dračkovi a s Lutínem dokonce až v 90. minutě, kdy oheň ne střeše hasil Němčík. Co do ukázky bojovnosti je tohle perfektní vysvědčení.
Po následných třech zápasech braly Kralice na Hané další tři body. To už se psala půlka května a napětí rostlo, záchrana ještě nebyla jistá. 18. května však pomohl Kralicím osud i 1. HFK Olomouc, který dorazil do Kralic s týmem plným dorostenců. Výsledek 3:1 pro domácí prakticky rozhodl. Závěr sezóny už se dohrával, poslední tři zápasy už pod trenérem Petrem Gottwaldem, který už v Kralicích dříve působil. Skóre má zatím 1:4 a tři body za vítězství nad Zábřehem. Záchrana dokonána.
Po tom všem těžko říct, jak sezónu zhodnotit. Určitě ne jako klidnou nebo skvělou. Označení vydařená? Také úplně nesedí. Celkově působila tak, že se tým po mizerném podzimu zvedl a ukázal, že proklamovaný střed tabulky by mohl v budoucnu zvládat. Pokud tedy Kralicím vydrží do příští sezóny tým a zejména bojovnost, která by mohla z fleku jít do fotbalových učebnic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...